Τις τελευταίες μέρες, κι ενώ το σφυροκόπημα της Γάζας δεν έχει σταματημό από τους σιωνιστές – όπως και το σφυροκόπημα τους από τους μαχητές της αντίστασης- τρία νέα γεγονότα δείχνουν πως η σιωναζιστική οντότητα τραβάει το σχοινί από όλες τις μεριές και επεκτείνει τις «δραστηριότητες» της και σε ξένα εδάφη, κάτι πολύ επικίνδυνο για τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή.

Αρχικά, στις 27 Μαρτίου, επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον Λίβανο (βλ. δολοφονία Αρούρι κλπ.), συγκεκριμένα στο ιατρικό κέντρο ανακούφισης του Λιβανέζικου Συνδέσμου Υποστήριξης – Έκτακτης Ανάγκης και Αρωγής, στην πόλη Χαμπαρίγια, δολοφονώντας 7 μέλη του ιατρικού προσωπικού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χτύπημα κατά των ιατρικών εργαζομένων στον Λίβανο, στοχεύοντας άμεσα όσους βοηθούν στην παροχή ιατρικής βοήθειας για τους τραυματίες και τους εκτοπισμένους ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού.

Δεύτερον, χθες, την 1η Απριλίου, η σιωνιστική οντότητα χτύπησε το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, δολοφονώντας 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους κι έναν υψηλόβαθμο διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, τον Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχεντί. Πρόκειται για άλλη μια κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας μιας χώρας, καθώς και των συνθηκών του διεθνούς δικαίου που προστατεύουν μέλη διπλωματικών αποστολών κλπ.

Μια τρίτη εξίσου ανησυχητική είδηση είναι ο νέος νόμος που πέρασε από την ισραηλινή βουλή, την Κνεσέτ, και αφορά στο φίμωμα των ΜΜΕ και την καταπάτηση της όποιας ελευθερίας του λόγου μέσα στο σιωνιστικό μόρφωμα, ξεκινώντας με την απαγόρευση του Αλ Τζαζίρα στα Κατεχόμενα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νέο αυτό νόμο, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικοινωνιών έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν οποιοδήποτε μέσο θέτει «κίνδυνο στην εθνική ασφάλεια», να το κλείσουν («προσωρινά») και να κατάσχουν τον εξοπλισμό του. Όσον αφορά το Αλ Τζαζίρα, το οποίο λειτουργεί απ’ το 1996 στην Παλαιστίνη, έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο των σιωνιστών, επειδή βγάζει στη φόρα τα εγκλήματά τους και τους κατακρίνει με τα ρεπορτάζ του. Οι λίγοι δημοσιογράφοι που επιχειρούν πλέον μέσα από τη Γάζα γίνονται διαρκώς στόχος των σιωναζιστών, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τη σύλληψη του ρεπόρτερ του μέσου, Ισμαήλ Αλ Γκουλ, μέσα από το πολιορκημένο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 18 Μάρτη, τη στοχοποίηση και τη δολοφονία όλης της οικογένειας του εμβληματικού δημοσιογράφου Γουαέλ Αλ Νταχντούχ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, καθώς και τη δολοφονία της Σιρίν Αμπού Ακλέχ τον Μάιο του 2022 στη Δυτική Όχθη.

Κάθε νέο που έρχεται στην επιφάνεια στο πεδίο των συγκρούσεων δείχνει και την κατεύθυνση που μπορεί να πάρει ο πόλεμος. Δεν ξέρουμε ακόμη το πώς μπορεί να ξεσπάσει μια ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή, το σίγουρο είναι πάντως πως το μαντρόσκυλο του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή ακροβατεί στα όρια ενός πολέμου που δεν θα εμπλέκει μόνο τους Παλαιστίνιους.

ΥΓ1. Η ανακοίνωση της Χαμάς για το κλείσιμο του Αλ Τζαζίρα:

Η ψήφιση από την Κνεσέτ του εχθρού, σήμερα το απόγευμα, ενός νόμου που ανοίγει τον δρόμο για το κλείσιμο του γραφείου του Αλ Τζαζίρα και την επιβεβαίωση από τον τρομοκράτη Νετανιάχου της πρόθεσής του να προχωρήσει στο κλείσιμο του καναλιού, μετά τον ηγετικό του ρόλο και την επαγγελματική κάλυψη των λεπτομερειών της γενοκτονίας του πολέμου που διεξάγεται από την τρομοκρατική κατοχή εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας, αποκαλύπτει ξεκάθαρα το αληθινό πρόσωπο αυτής της φασιστικής κατοχής, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να συσκοτίσει την αλήθεια των αποτρόπαιων εγκλημάτων της, εκείνης της ντροπής της ανθρωπότητας, και που όλος ο κόσμος έχει δει μέσα από τις οθόνες του Al-Jazeera και από τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης.

Αυτή η εκδικητική απόφαση είναι το αποκορύφωμα των εκστρατειών της πολιορκίας και του τρόμου που επιβάλλει η φασιστική κατοχή στους δημοσιογράφους και το δημοσιογραφικό έργο για τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις εναντίον τους, στην προσπάθειά της να τους αποτρέψει από την εκτέλεση της ανθρωπιστικής και επαγγελματικής τους αποστολής. Μέχρι τώρα 138 δημοσιογράφοι έχουν πέσει μάρτυρες κατά τη διάρκεια αυτού του άγριου πολέμου, εκτός από τους εκατοντάδες τραυματίες, και στην πρώτη γραμμή αυτών των θυμάτων είναι οι δημοσιογράφοι του Al-Jazeera και όσοι συνεργάζονται μαζί του.

Απαιτούμε από τους διεθνείς νομικούς και δημοσιογραφικούς θεσμούς να καταδικάσουν τις σιωνιστικές προθέσεις έναντι του Al-Jazeera και να αποκαλύψουν τη βάρβαρη συμπεριφορά της κατοχής έναντι των δημοσιογράφων και να εργαστούν για την εντατικοποίηση της κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης από τη Λωρίδα της Γάζας και τη μετάδοση της αλήθειας των σιωνιστικών εγκλημάτων στον κόσμο. Απαιτούμε, επίσης, από τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί σοβαρά για να αναγκάσει τη σιωνιστική κατοχή να σταματήσει τα εγκλήματά της και τη σκόπιμη στόχευση δημοσιογράφων και να σταματήσει την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου εναντίον τους.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – Χαμάς

01/04/2024

ΥΓ2. Ο στρατιωτικός αξιωματούχος των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης της Χεζμπολάχ στο Ιράκ, Abu Ali Al-Askari δήλωσε μετά τη σιωνιστική επίθεση στη Δαμασκό ότι: «Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ έχει προετοιμάσει τον εξοπλισμό της για να προμηθεύσει τους αδελφούς από τους μαχητές της Ισλαμικής αντίστασης στην Ιορδανία για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες 12.000 μαχητών ελαφρών και μεσαίων όπλων, με εκτοξευτές αντιτεθωρακισμένων, τακτικούς πυραύλους, εκατομμύρια πυρομαχικά και τόνους εκρηκτικών, ώστε να σταθούμε σαν ένα χέρι για να υπερασπιστούμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας και να εκδικηθούμε την τιμή των μουσουλμάνων που καταπατήθηκαν από τους απογόνους των πιθήκων και των γουρουνιών» και πως είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την προετοιμασία και η έγκριση από τους μαχητές του κινήματος της Χαμάς ή της Ισλαμικής Τζιχάντ αρκεί για αυτό. «Ας ξεκινήσουμε αποκόπτοντας πρώτα τη χερσαία οδό που οδηγεί στη σιωνιστική οντότητα».

01/04/2024

Τα ονόματα των νεκρών : 
1. Abdulrahman Al-Shaar 
2- Hussein Al-Shaar 
3- Ahmed Al-Shaar 
4- Baraa Abu Qais
5- Abdullah Atwi
6- Mohammed Farouq Atwi
7- Mohammed Hammoud