Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν την έγκριση αποστολής νέου πολεμικού υλικού αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στη σιωνιστική οντότητα τις τελευταίες ημέρες. Αυτό έρχεται μετά τις αποκαλύψεις ότι οι ΗΠΑ έκαναν 100 τέτοιες μυστικές συμφωνίες όπλων με τη σιωνιστική οντότητα από την αρχή του πολέμου, εν μέσω έλλειψης πυρομαχικών και οχημάτων για τον σιωνιστικό στρατό κατοχής. Η ετήσια οικονομική στήριξη των ΗΠΑ προς το μαντρόσκυλό τους, το Ισραήλ, ανέρχεται σε 3,8 δις δολάρια.

Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει την άμεση μεταφορά 1.800 βομβών MK84 (2.000 λιβρών) και 500 βομβών MK82 (500 λιβρών) καθώς και την παράδοση 25 μαχητικών F-35. Πρόκειται για βόμβες τεράστιου μεγέθους, που στοχεύουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Ακριβώς επειδή το ποσοστό ακρίβειας τους είναι περιορισμένο (περίπου 60%) οι «παράπλευρες απώλειες», δηλαδή οι απώλειες αμάχων, είναι τεράστιες…

Οι παραδόσεις κάτω από το τραπέζι που έκανε η κυβέρνηση Μπάιντεν ήταν πρόσθετες στις τρεις μεγάλες στρατιωτικές πωλήσεις που δημοσιοποιήθηκαν από την αρχή του πολέμου: 320 εκατομμύρια δολάρια σε κιτ βομβών ακριβείας τον Νοέμβριο, 14.000 οβίδες αρμάτων μάχης με κόστος 106 εκατ. δολάρια και 147,5 εκατ. δολάρια σε διακόπτες, ασφάλειες και άλλα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή βλημάτων πυροβολικού 155 mm τον Δεκέμβριο. Οι παραδόσεις των βλημάτων πυροβολικού τον Δεκέμβριο παρέκαμψαν, επίσης, τον έλεγχο του Κογκρέσου, επειδή έγιναν υπό την εποπτεία έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της Washington Post, αξιωματούχοι της διοίκησης ενημέρωσαν το Κογκρέσο για τις στρατιωτικές πωλήσεις στο Ισραήλ σε μια απόρρητη ενημέρωση. Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για τις πωλήσεις, αλλά αναφέρεται ότι περιελάμβαναν πυρομαχικά ακριβείας, βόμβες μικρής διαμέτρου, φορητά όπλα και άλλα θανατηφόρα μέσα.

Η σιωνιστική οντότητα έχει ρίξει 70.000 τόνους εκρηκτικών στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, με όπλα που προμηθεύονται κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι ο κύριος παράγοντας που οδηγεί τη γενοκτονία στη Γάζα. Προσποιείται ότι ανησυχεί για τη Γάζα και «διαφωνεί» δημόσια με τη σιωνιστική οντότητα, ενώ παράλληλα στέλνει ελάχιστες ποσότητες βοήθειας σε θανατηφόρες ρίψεις αεροσκαφών και τεράστιες ποσότητες φονικών βομβών.

Η ανακοίνωση της Χαμάς σχετικά με τη νέα συμφωνία:

«Καταδικάζουμε σθεναρά την πρόθεση της κυβέρνησης του Προέδρου Μπάιντεν να στείλει νέες αποστολές όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και πολεμικών αεροσκαφών, στην εγκληματική σιωνιστική οντότητα, γεγονός που επιβεβαιώνει την πλήρη συνεργασία αυτής της κυβέρνησης στον βίαιο πόλεμο εξόντωσης που διεξάγει η ναζιστική-σιωνιστική κατοχή εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επιμονή της κυβέρνησης του Προέδρου Μπάιντεν στη μεροληπτική της θέση και η απεριόριστη πολιτική και στρατιωτική της υποστήριξη στην κατοχή και τις φασιστικές πολιτικές της που επιδιώκουν να εξοντώσουν τον λαό μας και να τον εκτοπίσουν από τη γη τους, επιβεβαιώνει το ψέμα των αμερικανικών θέσεων σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και την καταστροφή που προκάλεσε η υποστηριζόμενη από την Αμερική δολοφονική σιωνιστική μηχανή και ότι οι ιδέες που προτείνει για την προστασία των αμάχων στοχεύουν στην παραπλάνηση και τη συγκάλυψη των συνεχιζόμενων εγκλημάτων της κατοχής κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν πλήρη απαγόρευση της προμήθειας όπλων στην εγκληματική σιωνιστική οντότητα και να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν την επίθεση, με αποτέλεσμα να λογοδοτήσουν η κατοχή και οι ηγέτες της για τις παραβιάσεις και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης Χαμάς

30/03/2024»

(Με πληροφορίες από The Guardian, Washington Post)