Σήμερα, 2 Ιανουαρίου, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, σε ακόμα μια άνανδρη επίθεση, δολοφόνησαν με επίθεση από drone τον Σάλεχ Αλ-Αρούρι στη Βυρηττό στον Λίβανο. Ο 57χρονος Αλ-Αρούρι ήταν ηγετικό στέλεχος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, ένας από τους ιδρυτές των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ και στρατιωτικός διοικητής στη Δυτική Όχθη. Είχε περάσει σύνολο 18 χρόνια στις σιωνιστικές φυλακές.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από συνέντευξή του τον Αύγουστο του 2023, όπου αντιμετώπιζε κλιμακούμενες απειλές δολοφονίας, επιβεβαιώνοντας την ικανότητα της αντίστασης να εκδιώξει την κατοχή και να καταστρέψει την οικονομία της, καθώς και τις ανακοινώσεις των οργανώσεων της αντίστασης που δείχνουν την ενότητά τους, την ακλόνητη πίστη τους και τη στήριξή τους.

Στη συνέντευξή του δήλωνε:

«Η απειλή δολοφονίας των ηγετών της Χαμάς από την κατοχή δεν είναι νέα. Το σχέδιό τους ξεκίνησε με σφαγές, δολοφονίες, εκτοπισμούς και βασανιστήρια. Πράγματι, καθημερινά δολοφονούν μάρτυρες από τον λαό μας. Και εμείς, στη Χαμάς, είμαστε μέρος αυτού του λαού.

Εμείς στη Χαμάς είμαστε μέρος αυτού του λαού, και έτσι μαρτυρούμε (σ.τ.μ. πεθαίνουμε) όπως ο λαός μας, συλλαμβανόμαστε όπως συλλαμβάνουν τον λαό μας, γκρεμίζουν τα σπίτια μας, μας καταδιώκουν και μας κυνηγούν. Αυτή είναι δυστυχώς η κανονική κατάσταση υπό κατοχή. Αλλά, αντιστεκόμαστε, κυνηγάμε και παλεύουμε, γιατί έχουμε δίκιο.

Δεν φοβόμαστε τις απειλές της κατοχής και νιώθω ότι έχω ξεπεράσει την προκαθορισμένη ζωή μου. Ο θάνατος είναι ευπρόσδεκτος, όταν έρχεται όπως και οι υπόλοιποι που προηγήθηκαν. Ο Μοχάμεντ Ντέιφ απειλήθηκε με δολοφονία, αλλά θα μπει στην Αλ-Κουντς, αν θέλει ο Αλλάχ, και η κατοχή θα πεταχτεί στον κάδο σκουπιδιών της ιστορίας.

Περιμένει η κατοχή ότι μετά τις δολοφονικές της απειλές θα δηλώσουμε παράδοση;! Αυτές οι απειλές δεν μας τρομάζουν και, όπως ο παλαιστινιακός λαός, δεν έχουμε άλλη επιλογή: ως εκ τούτου, δεν θα σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε.

Κάποτε, ένας υπουργός Άμυνας ονόματι Λίμπερμαν ήρθε και είπε: «Θα κόψω το κεφάλι του Ισμαήλ Χανίγιε». Τώρα είναι στον σκουπιδότοπο της ιστορίας, ενώ ο Ισμαήλ Χανίγιε εξακολουθεί να υπηρετεί την υπόθεση του λαού μας. Ομοίως, προσπάθησαν να σκοτώσουν τον αρχηγό, Μοχάμεντ Ντέιφ. Θεού θέλοντος, θα μπει στην Αλ-Κουντς, και αυτοί θα είναι που θα μείνουν εκτός ιστορίας.»

Ανακοίνωση της Χαμάς:

Με κάθε έννοια υπερηφάνειας και τιμής, και με περισσότερη πίστη και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον δρόμο των μαρτύρων. Λέμε, θρηνώντας, στον παλαιστινιακό λαό μας σε όλες τις περιοχές της πατρίδας και του εξωτερικού, στο αραβικό και ισλαμικό έθνος μας και στους ελεύθερους λαούς του κόσμου πως ο μαχητικός ηγέτης και η μεγάλη εθνική προσωπικότητα: Μάρτυρας Σεΐχης Σάλεχ αλ-Αρούρι (Αμπού Μοχάμεντ), Αναπληρωτής Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς), ηγέτης του κινήματος στη Δυτική Όχθη.

Και τα αδέρφια του, οι αρχηγοί:

Ο ηγέτης τωνΑλ-Κασάμ Σαμίρ Φάντι – Αμπού Αμέρ,

Ο ηγέτης τωνΑλ-Κασάμ Αζζάμ Αλ Άκρα – ΑμπούΑμμάρ

Και ορισμένα αδέρφια τους από τα στελέχη και τα μέλη του κινήματος, που είναι:

Ο αδελφός και μάρτυρας Μαχμούντ Ζακί Σαχίν,

Ο αδελφός και μάρτυρας Μοχάμεντ Μπασάσα

Ο αδελφός και μάρτυρας Μοχάμεντ Αλ Ραΐς

Ο αδελφός και μάρτυρας Αχμάντ Χαμούντ,

ανέβηκαν στον Κύριό τους ως μάρτυρες, το απόγευμα της Τρίτης, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, μετά από μια άνανδρη επιχείρηση δολοφονίας που διεξήγαγε ο σιωνιστής εχθρός, σε μια βάρβαρη επίθεση και ένα αποτρόπαιο έγκλημα που επιβεβαιώνει την αιματηρή του συμπεριφορά εναντίον του λαού μας στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, στο εξωτερικό και παντού.

Στους μαχόμενους ανθρώπους μας:

Επιβεβαιώνουμε ότι η δολοφονία από τη σιωνιστική κατοχή του αδελφού, του μεγάλου εθνικού αγωνιστή και ηγέτη Σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι και των αδελφών του, ηγέτες και τα στελέχη του κινήματος, στο λιβανέζικο έδαφος, είναι μια πλήρης τρομοκρατική πράξη, παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου και επέκταση της επιθετικότητάς της κατοχής κατά του λαού και του έθνους μας. Η ναζιστική σιωνιστική κατοχή φέρει την ευθύνη για τις συνέπειές της και δεν θα καταφέρει να σπάσει τη θέληση σταθερότητας και αντίστασης του λαού μας και τη γενναία αντίστασή του.

Το αγνό αίμα του μάρτυρα ηγέτη Σεΐχη Σάλεχ αλ-Αρούρι και των αδελφών του έχει αναμειχθεί με το αίμα δεκάδων χιλιάδων μαρτύρων του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Όχθη, στο εξωτερικό και με το αίμα των μαρτύρων του έθνους στη μάχη της Πλημμύρας Αλ Άκσα για την Παλαιστίνη και το Αλ Άκσα.

Ο ηγέτης Σεΐχης Σάλεχ αλ-Αρούρι και τα αδέρφια του πήγαν στον Κύριό τους ως μάρτυρες μετά από μια ζωή γεμάτη θυσίες, ιερό πόλεμο, αντίσταση και δουλειά για την Παλαιστίνη, με την Αλ Κουντς και το ευλογημένο τζαμί Αλ Άκσα στην καρδιά τους. Πέτυχαν τις υψηλότερες φιλοδοξίες τους στο μονοπάτι των αγκαθιών και άφησαν πίσω τους γενναίους άνδρες που κουβαλούν τη σημαία μετά από αυτούς, συνεχίζοντας την πορεία, υπερασπίζοντας τον λαό μας, τη γη μας και τα ιερά μας μέχρι την απελευθέρωση και την επιστροφή, με το θέλημα του Αλλάχ.

Ένα κίνημα που προσφέρει τους ηγέτες και τους ιδρυτές του ως μάρτυρες για την αξιοπρέπεια του λαού και του έθνους μας δεν θα ηττηθεί ποτέ. Αυτές οι επιθέσεις ενισχύουν μόνο τη δύναμη, την ανθεκτικότητα και την ακλόνητη αποφασιστικότητά του. Αυτή είναι η ιστορία της αντίστασης και του κινήματος: μετά τη δολοφονία των ηγετών της, γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και αποφασιστική.

Είθε ο Αλλάχ να δεχτεί τον μαρτυρικό ηγέτη Σεΐχη Αμπού Μωάμεθ και τους αδελφούς και τους συντρόφους του και να τους χαρίσει τον υψηλότερο παράδεισο.

Πράγματι, είναι ένας πόλεμος νίκης ή θανάτου.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης Χαμάς

02/01/2024

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα του, του αναπληρωτή του, του Πολιτικού Γραφείου του και της Κεντρικής του Επιτροπής, θρηνεί το μαρτύριο του μεγάλου εθνικού ηγέτη των Κασάμ, Σεΐχη Σαλέχ Αλ-Αρούρι, του Αναπληρωτή Αρχηγού του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, μαζί με μια ομάδα μαρτύρων αδελφών του στο προδοτικό σιωνιστικό χτύπημα που τους στόχευσε στο νότιο προάστιο της Βηρυτού σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.

Η στόχευση του Αλ-Αρούρι και των αδελφών του εντάσσεται στο πλαίσιο των πυρετωδών σιωνιστικών προσπαθειών να παρουσιάσουν στο κοινό τους οποιοδήποτε επίτευγμα από την κατοχική κυβέρνηση, μετά την αποτυχία να αντιμετωπίσουν την αντίσταση στο πεδίο και να επιτύχουν οποιονδήποτε από τους στόχους της συνεχιζόμενης επιθετικότητας στη Λωρίδα της Γάζας για σχεδόν τρεις μήνες, παρά τις αιματηρές σφαγές και τις εκστρατείες γενοκτονίας.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αποχαιρετά τον ακλόνητο αντιστασιακό μάρτυρα, γνωστό σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους και τα χαρακώματα της αντίστασης. Ηγέτης έντονος για τον παλαιστινιακό πατριωτισμό, με ζήλο για την ενότητα του λαού, την υπόθεση και την αντίσταση, θεωρούσε πάντα την Παλαιστίνη ως τον υπέρτατο στόχο πάνω από όλα, θυσιάζοντας [εύκολα] την ψυχή του για χάρη της. Οι πράξεις του αντανακλούσαν τις ιδιότητες μιας προσωπικότητας που άφησε βαθιά επίδραση σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση κοινού εδάφους και στη συμμετοχή του ενεργά στις λεπτομέρειες της επίθεσης του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη.

Ο παλαιστινιακός λαός μας, όλες οι δυνάμεις της αντίστασης, οι έντιμοι άνθρωποι του έθνους μας και οι ελεύθεροι λαοί του κόσμου αποχαιρετούν σήμερα έναν εξαιρετικό ηγέτη γνωστό για τη γενναιότητα, την τόλμη και την ενότητα του, καλώντας για ενοποίηση των τάξεων και ενότητα στην υπεράσπιση του λαού μας και του δίκαιου σκοπού του. Είχε την τιμή να συνεισφέρει αποτελεσματικά και να διαδραματίσει κομβικό ηγετικό ρόλο στην ενίσχυση και ανάπτυξη των ικανοτήτων της αντίστασης σε διάφορους τομείς και πεδία.

Είναι το μεγαλείο του μαρτυρίου που ενσαρκώνει το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς) και η στρατιωτική του πτέρυγα (Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ). Τα συλλυπητήρια μας σε όλα τα αδέρφια του στο κίνημα, στην οικογένεια του μάρτυρα, σε όσους τον αγαπούν και στον λαό μας, με τις υψηλότερες εκφράσεις υπερηφάνειας και σεβασμού. Δεσμευόμαστε στον μαρτυρικό ηγέτη και σε όλους τους μάρτυρες να συνεχίσουμε τον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης μέχρι την πλήρη υλοποίηση των στόχων για τους οποίους θυσιάστηκαν. Το αίμα των μαρτύρων δεν θα πάει χαμένο.

Μια υπόσχεση: οι αρχηγοί, οι στρατηγοί και οι έποικοι του εχθρού θα πληρώσουν ακριβά τα εγκλήματά τους και το όραμα του Σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι θα εκπληρωθεί. Οι σημαίες της νίκης θα υψωθούν σε ολόκληρο το έδαφος της Παλαιστίνης, από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα της.

Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ:

Το Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ θρηνεί τον Διοικητή Αλ-Αρούρι και επιβεβαιώνει τη συνέχιση της αντίστασης.

Το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ θρηνεί τον μεγάλο εθνικό ηγέτη, τον Αναπληρωτή Αρχηγό του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι και τους μάρτυρες αδερφούς του, μετά από μια άνανδρη και προδοτική επιχείρηση δολοφονίας που πραγματοποιήθηκε από τον «ισραηλινό» εχθρό στα νότια προάστια της Βυρηττού (Dahieh) σήμερα το βράδυ.

Η δολοφονία του μάρτυρα ηγέτη Al-Arouri και των συντρόφων του είναι μια προσπάθεια του «ισραηλινού» εχθρού να επεκτείνει το εύρος της σύγκρουσης και να σύρει ολόκληρη την περιοχή σε πόλεμο για να ξεφύγει από την στρατιωτική τους αποτυχία στη Λωρίδα της Γάζας και το πολιτικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει από την κυβέρνηση της «ισραηλινής» οντότητας, μετά την αποτυχία τους μετά από 90 ημέρες βάρβαρου πολέμου και γενοκτονίας να επιβάλουν τους όρους τους στον λαό μας. Φαίνεται πως οι δυνάμεις της αντίστασης έχουν το πάνω χέρι τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά.

Καθώς εξυμνούμε το μαρτύριο του ηγέτη Αλ Αρούρι και των αδελφών του στον παλαιστινιακό λαό μας και στο αραβικό και ισλαμικό έθνος μας, βεβαιώνουμε ότι αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο και ότι η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να νικηθεί η κατοχή.

Πράγματι, είναι μια τζιχάντ νίκης ή μαρτυρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Κινήματος Τζιχάντ, διοικητής Ζιγιάντ Αλ Νάκαλεχ, θρηνεί τον αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι. Σε δήλωσή του είπε:

«Ο Σεΐχης Σάλεχ αλ-Αρούρι ήταν ένας από τους διακεκριμένους και αφοσιωμένους ηγέτες του παλαιστινιακού λαού. Τον χάσαμε, όταν χρειαζόμασταν περισσότερο την παρουσία του. Ήταν ένας ηγέτης που ενστάλαξε εμπιστοσύνη και ηρεμία στους γύρω του και σε αυτούς με τους οποίους ήταν σε επαφή. Τον χάσαμε ως ηγέτη και άτομο που πίστευε στη δικαιοσύνη του αγώνα του παλαιστινιακού λαού μέχρι τον θάνατο, και το πέτυχε στη στιγμή της δόξας της Παλαιστίνης και της αντίστασης, στη δόξα της που εκδηλώνεται σήμερα στην τζιχάντ και τον ηρωισμό του παλαιστινιακός λαού στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, σε όλη την Παλαιστίνη και πέρα ​​από αυτήν. Προσευχόμαστε στον Αλλάχ να τον δεχτεί ευγενικά».

Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ

Τρίτη, 2/1/2024

Μεγάλες και οργισμένες διαδηλώσεις σε Καλκία, Ραμάλα, Τουμπάς κακ

Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης:

Θρηνούμε τον μάρτυρα, τον μεγάλο εθνικό ηγέτη, Σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι, αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης – Χαμάς, που έπεσε σε μια άνανδρη σιωνιστική δολοφονία στο νότιο προάστιο της Βηρυτού. Επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η άνανδρη επιχείρηση και ο θάνατος του Σεΐχη Σάλεχ δεν θα σπάσει τη βούληση του λαού μας, αλλά θα αυξήσει την επαναστατική δράση και τη γενναία αντίστασή του. Θα είναι φωτιά και κατάρα στον σιωνιστή εχθρό.

Ο σιωνιστής εχθρός και οι εγκληματίες ηγέτες του θα πληρώσουν το τίμημα για τον φασισμό τους και όλα τα εγκλήματά τους εναντίον του λαού μας, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του διοικητή Σάλεχ Αλ-Αρούρι.

Γραφείο ΜΜΕ των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης στην Παλαιστίνη.

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024

Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ Άκσα:

Οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Αλ Άκσα θρηνούν με μεγάλη υπερηφάνεια και τιμούν τον μάρτυρα και εθνικό ηγέτη Σάλεχ Αλ- Αρούρι, Αναπληρωτή Αρχηγό του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.

Εμείς στις Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Αλ Άκσα επιβεβαιώνουμε ότι η δολοφονία ηγετών δεν θα μας αποτρέψει από το εθνικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε τον λαό μας και απλώς αυξάνει την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε και να απελευθερωθούμε.

Υποσχόμαστε στον εχθρό απάντηση σε όλα τα εγκλήματά του εναντίον του λαού μας.

Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ Άκσα – Η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος Φατάχ

02/01/2024

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Μουτζαχεντίν, Δρ. Σαλέμ Ατάλλαχ:

Με κάθε υπερηφάνεια και τιμή, θρηνούμε τον θάνατο του μεγάλου αγωνιστή και ηγέτη Σάλεχ Αλ-Αρούρι και των συμμαρτύρων του.

Επιβεβαιώνουμε ότι η πολιτική των δολοφονιών θα αυξήσει μόνο την αποφασιστικότητα και τη δέσμευσή μας στην πορεία μας μέχρι την εξάλειψη της κατοχής από όλη την Παλαιστίνη.

Ο εχθρός θα πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτό το δειλό έγκλημα και όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού μας.

2 Ιανουαρίου 2024

Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης (Δυνάμεις Ομάρ Αλ-Κασίμ):

Θρηνούμε τον θάνατο του μεγάλου εθνικού ηγέτη, Σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι, Αναπληρωτή Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, ο οποίος ανυψώθηκε στον ουρανό λόγω μιας άνανδρης σιωνιστικής επιχείρησης δολοφονίας στα νότια προάστια (Dahieh) της Βηρυτού.

Επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η άνανδρη επιχείρηση και ο θάνατος του Σεΐχη Σάλεχ δεν θα σπάσει τη βούληση του λαού μας, αλλά θα αυξήσει την επαναστατική του δράση και τη γενναία αντίστασή του και θα είναι φωτιά και κατάρα στον σιωνιστικό εχθρό.

Εκπρόσωπος τωνAnsarallah, Μοχάμαντ Αμπνούλ Σαλάμ:

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς για τον θάνατο του αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος, Σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι, μετά τη άνανδρη «ισραηλινή» δολοφονία που τον στόχευσε στο Al-Dahiye, στη νότια Βηρυτό.

Καταδικάζουμε σθεναρά τη δολοφονία, η οποία συνιστά μια προδοτική επίθεση κατά του Λιβάνου, και επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας στα κινήματα αντίστασης στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο.

Κίνημα Μουτζαχεντίν:

Ακολουθώντας το μονοπάτι των δικαίων μαρτύρων και συνεχίζοντας το μονοπάτι της τζιχάντ και της αντίστασης, θρηνούμε με όλες τις έννοιες της τζιχαντιστικής δόξας, αξιοπρέπειας και περιφρόνησης, τον θάνατο του μεγάλου ηγέτη Σάλεχ Αλ-Αρούρι, Αναπληρωτή Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, και τους συντρόφους του που μαρτύρησαν σε μια προδοτική επιχείρηση σιωνιστικής δολοφονίας στη Βηρυτό.

Σήμερα, αποχαιρετούμε τον ηγέτη Αλ-Αρούρι και τους συντρόφους του, που προσχωρούν στις τάξεις των μαρτύρων της Μάχης της Πλημμύρας του Αλ Άκσα στο μονοπάτι προς την Αλ Κουντς και την απελευθέρωση. Ενώνονται με τους μαρτυρικούς ηγέτες Γιασίν, [Φατχί] Σάκακι, [Μπάσεμ] ΑμπούΣαρία, ΑμπούΆμμαρ [ΓιάσερΑραφάτ], ΑμπούΑλίΜουσταφά και όλους τους μάρτυρες του λαού μας που φώτισαν με το αγνό τους αίμα το μονοπάτι της νίκης, της απελευθέρωσης και της σωτηρίας.

Καθώς εμείς, το Παλαιστινιακό Κίνημα Μουτζαχεντίν, αποχαιρετούμε τους μαρτυρικούς ηγέτες σήμερα, βεβαιώνουμε τα εξής:

– Οι άνανδρες σιωνιστικές επιχειρήσεις δολοφονίας θα αυξήσουν μόνο την αποφασιστικότητα και την επιμονή μας να συνεχίσουμε το μονοπάτι της αντίστασης και το μονοπάτι των αγκαθιών μέχρι να σαρωθεί η κατοχή από κάθε σπιθαμή της γης μας. Θα ενισχύσει μόνο την προσήλωσή μας στο δικαίωμά μας σε όλη την Παλαιστίνη, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες είναι οι προκλήσεις.

– Ο ηττημένος σιωνιστής εχθρός και η ακραία φασιστική κυβέρνησή του θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για αυτό το νέο έγκλημα, καθώς και για όλα τα εγκλήματα κατά του ακλόνητου λαού μας.

– Επιβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη τζιχάντ και την αντίστασή μας, όσο μεγάλες και αν είναι οι προκλήσεις και οι θυσίες, μέχρι να επιτύχουμε τους στόχους του λαού μας για νίκη και απελευθέρωση, με τη βοήθεια του Αλλάχ.

Παλαιστινιακό Κίνημα Μουτζαχεντίν

Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης

2 Ιανουαρίου 2024

Κοινή δήλωση οργανισμών παλαιστίνιων κρατουμένων:

Οι οργανισμοί κρατουμένων, στο όνομα όλων των κρατουμένων στις κατοχικές φυλακές και όσων απελευθερώθηκαν, θρηνούν τον εθνικό ηγέτη και μάρτυρα Σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι και τους συντρόφους του που μαρτύρησαν μαζί του.

Τα ιδρύματα κρατουμένων (Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώτων Κρατουμένων, Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων και η Ανώτατη Εθνική Επιτροπή Υποθέσεων Φυλακισμένων και Πρώην Κρατουμένων), το εθνικό κίνημα κρατουμένων στις κατοχικές φυλακές και οι απελευθερωμένοι κρατούμενοι στην πατρίδα και τη διασπορά πενθούν για τον μεγάλο λαό μας, τον μαχητή, εθνικό ηγέτη, απελευθερωμένο αιχμάλωτο και εξόριστο, Σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι (Αναπληρωτής Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης, Χαμάς), ο οποίος πέθανε σήμερα με ομάδα συντρόφων του μετά από επιχείρηση δολοφονίας, που πραγματοποίησε η «ισραηλινή» κατοχή εναντίον του στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό.

Τα θεσμικά όργανα ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Σήμερα θρηνούμε έναν ηγέτη, έναν εθνικό αγωνιστή και έναν απελευθερωμένο κρατούμενο, που αφιέρωσε τη ζωή του για την ελευθερία της γης και του λαού του μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Συνολικά πέρασε περίπου 18 χρόνια σε «ισραηλινές» κατοχικές φυλακές, με την τελευταία του σύλληψη το 2007, αποφυλακίστηκε το 2010, όπου το κατοχικό δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωση και την απέλασή του από την Παλαιστίνη, απελαύνοντάς τον στη Συρία.

Έλεος για τους μάρτυρες της Παλαιστίνης και ελευθερία για τους αιχμαλώτους.»

Καταΐμπ Χεζμπολάχ (Ιράκ):

Ο σιωνιστής εχθρός, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεχίζει τις δειλές προδοτικές επιχειρήσεις του εναντίον των μαχητών της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Αντίστασης.

Μετά τη στρατιωτική του αποτυχία να αντιμετωπίσει τους σταθερούς μαχητές της Γάζας, διαπράττει άλλο ένα έγκλημα δολοφονίας στοχοποιώντας τον Αναπληρωτή Αρχηγό του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, ηγέτη Σάλεχ Αλ Αρούρι και ορισμένους από τους συντρόφους του, καθώς και αμάχους στη Βηρυτό.

Η εγκληματικότητα της σιωνιστικής οντότητας με τη ρίψη τόνων βομβών σε αμάχους στη Γάζα και το θράσος της να στοχεύει τοποθεσίες αμάχων στον Λίβανο αντιπροσωπεύει μια σοβαρή κλιμάκωση. Αυτό προστίθεται στις σιωνιστικές επιθέσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες δεν θα είχαν συμβεί χωρίς την υποστήριξη της αμερικανικής διοίκησης, με στόχο την εκτέλεση των άθλιων σχεδίων της στην περιοχή.

Σε μια εποχή που η Καταΐμπ Χεζμπολάχ ανανεώνει τη δέσμευσή της να μην φείδεται προσπαθειών για την εκδίωξη των κατακτητών, προσευχόμαστε στον Αλλάχ να ενώσει αυτή την ομάδα μαρτύρων με τους προφήτες, τους αληθινούς, τους μάρτυρες και τους δίκαιους, και ότι θα βρουν εξαιρετική συντροφιά σε αυτούς.

Προσευχόμαστε επίσης στον Αλλάχ να δώσει υπομονή και παρηγοριά στις οικογένειές τους και στους αγαπημένους τους, και: «Δεν υπάρχει δύναμη και δυναμική εκτός μαζί με τον Αλλάχ, τον Ύψιστο, τον Παντοδύναμο».

Δυνάμεις Αλ Ασίφαχ:

Εμείς, οι Δυνάμεις Αλ Ασίφαχ, η στρατιωτική πτέρυγα του Κινήματος Φατάχ Αλ Ιντιφάντα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, καταδικάζουμε έντονα τη άνανδρη δολοφονία που διεξήγαγε η σιωνιστική οντότητα κατά του σεΐχη, μαχητή και ηγέτη Σάλεχ Αλ Αρούρι και των συντρόφων του από την ηγεσία των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ.

Επιβεβαιώνουμε ότι ο θάνατος των ηγετών δεν θα αποτρέψει τον λαό μας από την αντίσταση, αλλά θα αυξήσει την πίστη και την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την αντίσταση στον δρόμο των μαρτύρων. Διαβεβαιώνουμε τη σιωνιστική οντότητα, η οποία υποφέρει από την επαίσχυντη ήττα της στη Γάζα, ότι αυτή η επιχείρηση δολοφονίας δεν θα καλύψει την ήττα της και δεν θα τη σώσει από την κρίση από την οποία υποφέρει από το πρωί της 7ης Οκτωβρίου στη μάχη της Πλημμύρας του Αλ Άκσα.

Εμείς, στις δυνάμεις Αλ Ασίφαχ, βεβαιώνουμε ότι το αίμα του μάρτυρα ηγέτη Αλ Αρούρι δεν θα είναι μάταιο. Όπως ήταν στη ζωή, μαχόμενος αγωνιστής και ενωτικός που στηρίζει όλες τις αντιστασιακές παρατάξεις, θα παραμείνει με την αποχώρησή του φάρος για το ενιαίο έργο της αντίστασης μέχρι την επίτευξη των στόχων του λαού μας για απελευθέρωση και επιστροφή.

Δυνάμεις Αλ Ασίφαχ, η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος Φατάχ Αλ Ιντιφάντα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη

Μετάφραση Prolet connect