Μετά την παρέμβαση στις 25/11 έξω από την ok anytime markets στην περιοχή του Βύρωνα για την απόλυση εργαζόμενης, μια δεύτερη συγκέντρωση αλληλεγγύης αλλά και πορεία στη γειτονιά του Βύρωνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/12 όπου καλούσε η Πρωτοβουλία Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες. Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα με κεντρικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης από τα ΟΚ markets.

Η απόφαση της OK anytime markets να απολύσουν την εργαζόμενη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, όπως και η κάθε απόλυση όποτε το αποφασίζουν τα αφεντικά, είναι πρόκληση για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο. Δύναμή μας η ταξική αλληλεγγύη, η οποία εκφράζεται και στην περιοχή του Βύρωνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι εργατικές – λαϊκές γειτονιές του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου έχουν ιστορία στους ταξικούς αγώνες. Γελιούνται τα αφεντικά αν νομίζουν ότι θα επικρατήσει η σιωπή και η μοιρολατρία. Απάντηση στις ειρωνείες που με ευκολία «πέταξαν» στην εργαζόμενη που απέλυσαν, επιστρέφονται από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής που ακούν με ενδιαφέρον τη φωνή των αλληλέγγυων και αρνούνται να μπουν στο μαγαζί.

Η Βίδα στήριξε τη συγκέντρωση μοιράζοντας την ανακοίνωσή της σε περαστικούς αλλά και στις εισόδους σπιτιών στη γύρω περιοχή.

Επόμενη συνάντηση Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 11:30 έξω από το κατάστημα της OK ANYTIME MARKETS στον Βύρωνα (Χρυσ. Σμύρνης και Βουτζά).

Να παρθεί πίσω η απόλυση της εργαζόμενης