Εργαζόμενη απολύθηκε, χωρίς καμία δικαιολογία, από τα ΟΚ anytime markets στον Βύρωνα, στις 15/11. Η εργαζόμενη είναι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας. Τα αφεντικά δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους. Τους ενδιαφέρει να παράγουν, να δουλεύουν με σκυφτό κεφάλι και να… χαμογελούν μπροστά στον πελάτη.

Όταν οι «ανάγκες» της εταιρείας το απαιτούν θα θέσουν εκτός εργασίας τον/την εργαζόμενο/η αποδεικνύοντας πάντα, και αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, πως μόνο οικογένεια δεν είναι εργάτες και αφεντικά.

Με αφορμή αυτή την απόλυση θα πούμε δύο λόγια για αυτά τα «μικρά» κάτεργα εμπορίου που έκαναν την εμφάνισή τους το 2004 και πλέον επεκτείνονται και σε άλλες πόλεις, πέρα από την Αθήνα. Λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, εφτά στις εφτά μέρες της βδομάδας, που πέρα από τις Κυριακές, που είναι έτσι κι’ αλλιώς ανοιχτά, παραμένουν ανοιχτά και στις περισσότερες αργίες.

Οι εργαζόμενες/οι σε αυτά δουλεύουν σε όλα τα πόστα. Ταμείο, αποθήκη, παραγγελίες, καθαριότητα, κουβάλημα – ξεκουβάλημα φορτηγού, ακόμα και ως λογιστές που «κλείνουν» ταμείο, βγάζουν τα έσοδα – έξοδα κτλ. Κάποια από αυτά τα μαγαζιά λειτουργούν με ένα άτομο μέσα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί ο εργαζόμενος ούτε διάλειμμα να κάνει ούτε καν την τουαλέτα να επισκεφτεί… Οι εργαζόμενες/οι βρίσκονται κάτω από ένα ασφυκτικό καθεστώς με επόπτες να επισκέπτονται τα μαγαζιά και να κυκλοφορούν στους διαδρόμους κάνοντας παρατηρήσεις στους εργαζόμενους, από τους οποίους οι περισσότεροι δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις εργασίας, πετσοκόβοντας έτσι τα όποια δικαιώματα τους έχουν απομείνει.

Με βάση τα παραπάνω δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για την απόλυση, χωρίς κανένα λόγο, που προέβησαν τα αφεντικά στην Ο.Κ! Anytime Markets Α.Ε, στην περιοχή του Βύρωνα. Οι εργαζόμενοι/ες σε κάθε κάτεργο χρειάζεται να χτίζουν καθημερινά την ενότητα, να βάζουν μπροστά τα συμφέροντά τους και την ταξική αλληλεγγύη και να μην αφήνουν τα αφεντικά να… ξεσαλώνουν.

Να παρθεί πίσω η απόλυση της εργαζόμενης στα OK MARKETS