Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την κατεδάφιση σπιτιού στην Ιερουσαλήμ απ’ τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του. 90 τμ. που στεγάζουν 9μελή οικογένεια. Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός ανάγκασε, όπως και άλλες φορές, την οικογένεια να γκρεμίσει το ίδιο της το σπίτι. Βασανιστικές μέθοδοι των ναζιστών σιωνιστών

Με το πέρας της 7ης μέρας της εκεχειρίας μεταξύ Αντίστασης και Ισραήλ κι ενόσω οι διαπραγματεύσεις ήταν ακόμα σε εξέλιξη, οι σιωνιστές παραβίασαν την εκεχειρία και εξαπέλυσαν ξανά σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Γάζα. Απ’ την 1η Δεκέμβρη βλέπουμε νέες εικόνες εκτοπισμένων Παλαιστίνιων που είχαν επιστρέψει στην ολιγοήμερη κατάπαυση του πυρός στα κατεστραμμένα τους σπίτια, νέους θανάτους και τραυματισμούς. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο οι σιωνιστές βομβάρδισαν τη γειτονιά Σουτζαέιγια, δολοφονώντας πάνω από 300 ανθρώπους.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί ξεπερνούν τις 15.200 και οι τραυματίες τις 40.000. Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής το 60% των κατοικιών της Γάζας. 267 σχολεία, 179 τεμένη, 3 εκκλησίες και 250.000 κατοικίες είναι μερικώς κατεστραμμένα. 25 νοσοκομεία και 55 κέντρα υγείας είναι εκτός λειτουργίας. Πάνω από 56 ασθενοφόρα έχουν χτυπηθεί.

Οι λίγες μέρες ηρεμίας των κατοίκων της Γάζας για άλλη μια φορά διακόπηκαν με τη χειρότερη βία. Οι σιωνιστές συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου. Όσο πιο μεγάλη αντίσταση συναντούν στο πεδίο της μάχης στη Γάζα, τόσο πιο πολλές δολοφονίες αμάχων διαπράττουν. Ό, τι και να κάνουν όμως δεν είναι αρκετό: η αντίσταση ενός λαού βγαλμένη απ’ τα σπλάχνα του δίκαιου αγώνα του ενάντια στην κατοχή και την εξάλειψή του είναι πιο σθεναρή από ποτέ.

Στη Δυτική Όχθη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκεχειρίας, οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού συνεχίζονταν κανονικά. Οι αποτρόπαιες δολοφονίες δυο παιδιών, του 9χρονου Αντάμ Σάμερ Αλ-Γκουλ και του 15χρονου Μπασίλ Σουλεϊμάν Αμπού Αλ-Γουάφα στη Τζενίν, οι επιθέσεις στις οικογένειες και στα πλήθη των συγκεντρωμένων έξω από τις φυλακές που υποδέχονταν τους απελευθερωμένους κρατούμενους τους, οι καταστροφές των υποδομών των πόλεων (Τζενίν, Τουλκαρέμ κλπ.), οι συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις σπιτιών (βίντεο)*, δεν έκαμψαν κι ούτε πρόκειται να κάμψουν το φρόνημα του παλαιστινιακού λαού. Δεν το έκαναν 75 χρόνια, δεν πρόκειται να το κάνουν ούτε τώρα.

Να μη σταματήσουμε να θυμόμαστε, να μη σταματήσουμε να φωνάζουμε:

Κάτω τα χέρια απ’ τα παιδιά! Άμεση παύση των βομβαρδισμών!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

* Η κατεδάφιση του σπιτιού στο παρακάτω βίντεο γίνεται στο χωριό Φαρασίν, νοτιοδυτικά της Τζενίν. Το ξερίζωμα των Παλαιστίνιων απ’ τη γη τους είτε με κατεδαφίσεις σπιτιών, είτε με καταστροφές των ελαιώνων τους, είτε με εκτοπίσεις και δολοφονίες δεν έχει σταματήσει. Στους οικισμούς αυτούς εγκαθίστανται με τη βία οι «άμαχοι» ένοπλοι ισραηλινοί έποικοι.