Πριν περίπου έναν μήνα, σχετικά με την προετοιμασία επίθεσης στην Υεμένη και τον φιλοπόλεμο και φιλοσιωνιστικό μηχανισμό της ελληνικής κυβέρνησης, γράφαμε: «Η γενικολογία και οι ψεύτικες πληροφορίες των ντόπιων παπαγάλων για δήθεν αμυντική και «περιφρουρητική» επιχείρηση σε εμπορικά πλοία, που δέχονται επιθέσεις γενικά και αόριστα, πρέπει να αποδομηθεί και να σαμποταριστεί από το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και τους διεθνιστές προλετάριους, γιατί πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη που βαθαίνει την εμπλοκή στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού αλλά και όλων των αντιστεκόμενων Αράβων στο Ισραήλ ως κράτος-δολοφόνο στην περιοχή».

Αποδεικνύαμε πως άλλα λέγαν οι Χούθι και άλλα μας έλεγαν οι γερμανογάλλοι ιμπεριαλιστές και η ΕΕ. Φυσικά η Ελλάδα από κοντά ξεπατίκωνε ό, τι έλεγαν οι πάτρωνές της. Όπως κάθε φορά. Οι αγγλοαμερικάνοι επιτέθηκαν στην Υεμένη με αεροπορικούς βομβαρδισμούς στηρίζοντας πλήρως τους κατοχικούς σιωνιστές και βάζοντας πλάτη στον ανεφοδιασμό του Ισραήλ που σαμποτάρουν οι Χούθι, οι οποίοι έμπρακτα προσφέρουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

Τώρα, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ξαναβρέθηκαν, για να αποφασίσουν πώς θα δράσουν για τα συμφέροντα τους και τη διεθνή ναυσιπλοΐα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Όμως δεν λένε στους λαούς τι λένε οι Χούθι και πώς βάζουν το ζήτημα κατοχής και γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Ας δούμε λοιπόν πώς θέτουν το ζήτημα οι ίδιοι οι Χούθι και ας σκεφτούμε πόσο απέχει η αλήθεια από όσα μας σερβίρουν τα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ (μετάφραση Prolet connect): 

Μέλος του Πολιτικού Γραφείου των Ansarallah, Mohammed Al-Bukhaiti:

Το μήνυμά μου προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πιθανή συμμετοχή τους σε στρατιωτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι ηθικές και ανθρώπινες αξίες είναι σταθερές και δεν αλλάζουν ανάλογα με την εθνικότητα και τη θρησκεία ενός ατόμου και ότι η αντιμετώπισή τους με εξαιρετική επιλεκτικότητα που ισοδυναμεί με σχιζοφρένεια θα διευρύνει το εύρος των πολέμων στον κόσμο, οι οποίοι θα επεκταθούν προς την Ευρώπη.

Καθημερινά διαπράττονται γενοκτονικά εγκλήματα στη Γάζα, η πλειονότητα των θυμάτων των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, μπροστά στον κόσμο, και όλες οι χώρες πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα, για να τα σταματήσουν.

Δυστυχώς, η κίνηση ορισμένων χωρών να στηρίξουν με τους στόλους τους δράστες της γενοκτονίας και η σιωπή άλλων είναι αυτό που μας ώθησε να αναλάβουμε μονομερή στρατιωτική δράση για να τη σταματήσουμε, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να το κάνουμε.

Στοχεύουμε μόνο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, όχι με σκοπό να τα καταλάβουμε ή να τα βυθίσουμε, αλλά με στόχο να αλλάξουμε την πορεία τους, για να αυξήσουμε το οικονομικό κόστος για το Ισραήλ ως χαρτί πίεσης, για να σταματήσει τα εγκλήματά του στη Γάζα και να επιτραπεί η είσοδος τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων στους πολιορκημένους κατοίκους της. Αυτή είναι μια νόμιμη πράξη, ειδικά από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Εάν τα πληρώματα αυτών των πλοίων είχαν ανταποκριθεί στις οδηγίες των ναυτικών μας δυνάμεων, δεν θα είχαν κρατηθεί ή βομβαρδιστεί.

Η σταθερότητα του παλαιστινιακού λαού και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Υεμένης και της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ ήταν αρκετές, για να το πιέσουν να σταματήσει τα εγκλήματά του, αλλά η αμερικανική και βρετανική υποστήριξη σε αυτό, που έφτασε στο σημείο να εξαπολύσει επίθεση κατά της Υεμένης, δημιούργησε τις προϋποθέσεις, για να συνεχίσει να διαπράττει περισσότερα εγκλήματα και διεύρυνε το εύρος της σύγκρουσης.

Σήμερα υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ της Υεμένης, που αγωνίζεται να σταματήσει τα εγκλήματα της γενοκτονίας, και της Αμερικής και της Βρετανίας, που μάχονται για να στηρίξουν και να προστατεύσουν τους δράστες. Είναι επίσης σαφές ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν πρόκειται να παραδοθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η κατάσταση οδεύει προς την κλιμάκωση.

Αντί οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά, θα πρέπει να κινηθούν σοβαρά, για να σταματήσουν τα εγκλήματα της γενοκτονίας στη Γάζα και τότε θα σταματήσουμε όλες τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις άμεσα και αυτόματα.

Ο παλαιστινιακός λαός υφίσταται μεγάλη αδικία σε σημείο που του στερείται με τη βία των όπλων το δικαίωμα να ζει στη γη του. Εάν μια άλλη ανθρώπινη ομάδα είχε υποστεί την αδικία την οποία υφίστανται οι Παλαιστίνιοι, θα είχαμε κινηθεί για να τους βοηθήσουμε, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή το χρώμα τους.

Δεν είμαστε υπέρμαχοι του πολέμου, αλλά περισσότερο υπέρμαχοι της ειρήνης, και είναι η Αμερική και η Βρετανία που μας επιτέθηκαν, είτε έμμεσα το 2015 είτε σήμερα άμεσα, και συμβουλεύουμε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην συμμετέχουν σε καμία επίθεση κατά της Υεμένης.

Η επιθυμία μας να επιτύχουμε μια δίκαιη και συνολική ειρήνη που εγγυάται την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια όλων των χωρών και των λαών δεν σημαίνει εγκατάλειψη του καθήκοντός μας να υπερασπιστούμε τους καταπιεσμένους, ούτε εγκατάλειψη του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα, όσες θυσίες κι αν μας κοστίσει. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι την Ημέρα της Ανάστασης ακόμα κι αν όλος ο κόσμος ριχτεί εναντίον μας.