Μετά τη διαδικασία γρήγορου «ξεβλαχέματος» του Stefanos στους 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες (μιλάμε για την πρωτόγνωρη «αριστερή» εμπειρία της σύγκλισης κομματικών διαδικασιών σε βίλες και «κυριλίκια», που λέει και το πόπολο) είχαμε και λοταρίες.

Έδωσε, λέει, ο Stefanos 1.000 ευρώ σε μαθητές της Γ Λυκείου, για να πάνε πενθήμερη και να περάσουν καλά. Τους είπε μάλιστα, μετά τις φωτογραφίες στο κεφαλόσκαλο του αρχοντικού, να μιλήσουν αγγλικά, για να καταλαβαίνει και ο Τάιλερ τον διάλογο.

Νέα εποχή, νέα ήθη… Μια αριστερά του σαλονιού που πλέον, για να της απευθύνουμε τον λόγο θα πρέπει να ξέρουμε και την αγγλική γλώσσα. Εδώ και ο Σημίτης, όταν ευχαρίστησε τους αμερικάνους, στα ελληνικά το έκανε… Αλλά τι σημασία έχει;

Το ότι βάζουμε τα νέα παιδιά να μαζεύουν χρήματα για την πενθήμερη λες και είναι ζητιάνοι είναι μια ιστορία που έρχεται από παλιά. Όπως και η χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και ό, τι έχει σχέση με τις δραστηριότητες της μαθητικής κοινότητας έχει γίνει αρένα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτό το άθλιο πάρε- δώσε των μαθητών με τους φιλεύσπλαχνους επιχειρηματίες- δωρητές χρημάτων είναι μέσα στην γενικότερη απελευθέρωση της παιδείας προς το «κυνήγι της επιτυχίας».

Κρινόταν και κρίνεται ο πρόεδρος του κάθε 15μελούς όχι από την αγωνιστική του δράση στα σχολικά και εξωσχολικά κοινωνικά ζητήματα αλλά από τα πάρτυ, από τα φράγκα που θα μαζέψει από τους σπόνσορες και τους γαλαντόμους, τους μαγαζάτορες της περιοχής, τους διάφορους κασσελάκηδες που αγαπούν τις Σπέτσες κ.ο.κ.

Έτσι μαθαίνουν τα νέα παιδιά, με το κεφάλι κάτω και με το χέρι του ζήτουλα να απευθύνονται στους έχοντες προς υποστήριξη της πενθήμερης εκδρομής… Αυτού του τύπου η «κοινωνική ευαισθητοποίηση και προσφορά» πιο πολύ θα ταίριαζε σε νεοδημοκράτη και, αν το έκανε αυτό κάποιος της γαλάζιας παράταξης, οι ροζέ αντιπολιτευόμενοι θα μιλούσαν για εξαγορά συνειδήσεων. Τώρα ο μηχανισμός των ροζέ επικροτεί και θεωρεί ότι ο Stefanos με τις κινήσεις του προς την κοινωνία ανοίγει «νέα σελίδα σε μια νέα εποχή».

Εμείς τι άλλο να πούμε πέρα από «καλώς ήρθε το δολάριο» και στις Σπέτσες…

Το σίγουρο είναι ότι οι θαμώνες των προπατζήδικων στην περιοχή θα χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο. Ξημεροβραδιάζονται να τους δώσει το ΚΙΝΟ κάνα ποσό και εμφανίζεται Stefanos και χωρίς κίτρινα μπαλάκια κληρώνει 1.000 ευρώ για εκδρομή…