Ποιος ο λόγος που οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές συγκρότησαν την επιβλητική δύναμη κρούσης «Φύλακας Ευημερίας»; Τι κάνει η Ελλάδα και το πολεμικό ναυτικό της που έτρεξε να συμμετάσχει σε αυτή τη φιλοσιωνιστική συμμαχία στην Ερυθρά Θάλασσα, στον κόλπο του Ομάν, στον κόλπο του Άντεν, στον Περσικό Κόλπο και την Αραβική θάλασσα;

Η γενικολογία και οι ψεύτικες πληροφορίες των ντόπιων παπαγάλων για δήθεν αμυντική και «περιφρουρητική» επιχείρηση σε εμπορικά πλοία που δέχονται επιθέσεις γενικά και αόριστα πρέπει να αποδομηθεί και να σαμποταριστεί από το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και τους διεθνιστές προλετάριους γιατί πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη που βαθαίνει την εμπλοκή στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού αλλά και όλων των αντιστεκόμενων αράβων στο Ισραήλ ως κράτος-δολοφόνο στην περιοχή.

Οι χώρες που συγκροτούν αυτήν τη συμμαχία έχουν ως γενικό επιτελάρχη τις ΗΠΑ και είναι οι: Καναδάς, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Μπαχρέιν, Σεϋχέλλες. Σε αυτήν την πολεμική συμμαχία που προέκυψε μετά την σιωνιστική επίκληση ως «αμυνόμενη χώρα» συντάχθηκε και η Ελλάδα που την έχουν μετατρέψει σε προκεχωρημένο φυλάκιο. Συντάσσεται δίπλα στους μακελάρηδες ιμπεριαλιστές και στην σιωνιστική κατοχή που ματοκυλίζει την Γάζα και τον Παλαιστινιακό λαό. Και όταν λέμε η Ελλάδα μιλάμε για την αστική τάξη της χώρας γιατί ο ελληνικός λαός είναι με την Παλαιστίνη και την λευτεριά της. Αυτή είναι η αλήθεια που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς. Η ελληνική φρεγάτα δεν θα συμμετάσχει σε ανθρωπιστική βοήθεια αλλά σε πολεμικές επιχειρήσεις για τα συμφέροντα των σιωνιστών.

Η αστική τάξη σε όλες τις καταστροφές του προηγούμενου αιώνα ποτέ δεν είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι είναι υπάλληλος ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Γιατί να το κάνει τώρα; Επικαλούνται το εξής: «η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο ποντοπόρο στόλο, έχει πρωταρχικό συμφέρον για τη διατήρηση της ελευθερίας των θαλασσίων οδών και της προστασίας της ζωής των ναυτικών». Με αυτό το σκεπτικό προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι επιβάλλεται η χώρα να μπει στην πολεμική συμμαχία. Τι σημαίνει διατήρηση της ελευθερίας των θαλάσσιων οδών; Πειράχτηκαν πλοία ελλήνων εφοπλιστών; Σε ποιους έκλεισαν οι δίοδοι και γιατί; Ας δούμε τι είπαν οι ίδιοι οι Χούθι (μετάφραση prolet connect) στις 19/11/2023, που φυσικά αποκρύβονται στα ΜΜΕ των ντόπιων παπαγάλων:

«Λαμβάνοντας υπόψη την ωμή επιθετικότητα των Ισραηλινών-Αμερικανών που υφίσταται η Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων καθημερινών σφαγών και γενοκτονιών, ως απάντηση στα αιτήματα του λαού μας της Υεμένης και των ελεύθερων εθνών, και σε υποστήριξη του καταπιεσμένου λαού μας στη Γάζα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης δηλώνουν ότι θα στοχεύσουν όλους τους τύπους των παρακάτω πλοίων:

1. Πλοία που φέρουν τη σημαία της σιωνιστικής οντότητας.

2. Πλοία που εκμεταλλεύονται ισραηλινές εταιρείες.

3. Πλοία που ανήκουν σε ισραηλινές εταιρείες.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης προτρέπουν όλες τις χώρες του κόσμου να:

Α. Να αποσύρετε τους πολίτες σας που εργάζονται ως μέλη των πληρωμάτων αυτών των πλοίων.

Β. Αποφύγετε τη ναυτιλία σε αυτά τα πλοία ή την ενασχόληση με αυτά.

Γ. Ενημερώστε τα πλοία σας να μείνουν μακριά από αυτά τα πλοία.

Και ο Αλλάχ είναι μάρτυρας αυτού που λέμε.

19 Νοεμβρίου 2023

Εκδόθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης».

Εδώ δεν υπάρχει χώρος για γενικολογία, ούτε απειλές για το παγκόσμιο εμπόριο παρά μόνο για το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ που διαλύει την Γάζα και σκοτώνει αμάχους, διεξάγοντας καθημερινά εγκλήματα πολέμου ανείπωτης φρίκης και όλοι μιλάνε (πλέον και μέσα στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο) για μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου. Οι αντάρτες Χούθι σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό δηλώνουν ότι θα παρενοχλούν τα πλοία των σιωνιστών. Πότε γίνεται όλο αυτό; Τη στιγμή που σαμποτάρεται από τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ η οποιαδήποτε πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός και πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Την ώρα που στη διαλυμένη Γάζα μιλάμε για εντατικούς βομβαρδισμούς ισοπέδωσης. Με μισό εκατομμύριο ανθρώπους να αντιμετωπίζουν λιμό, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς νοσοκομεία, και σε ένα διαρκή εκτοπισμό των εξαθλιωμένων παλαιστίνιων που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να αντιστέκονται οι μαχητές τους. Την ώρα που στη Ράφα οι σιωνιστές έχουν εγκλωβίσει εκατοντάδες φορτηγά με βοήθεια, σαπίζουν και χαλάνε είδη πρώτης ανάγκης (τροφή, νερό, φάρμακα), έτσι ώστε να λυγίσει ο περήφανος λαός της Γάζας, κάποιοι θέλουν να μας πουν ότι απειλείται το διεθνές εμπόριο… Ψεύτες και υποκριτές θα πούμε εμείς. Πιέζεται το Ισραήλ και τα λιμάνια του στον ανεφοδιασμό και τρέξατε να το βοηθήσετε. Η αλλαγή «ρότας» όλων των μεγάλων εταιριών μεταφοράς εμποροκιβωτίων αλλά και πετρελαϊκών εταιριών κάνοντας τον γύρο της Αφρικής έγινε ως διπλωματική πίεση και ως ένδειξη στήριξης στο κράτος δολοφόνο και την γενοκτονική πολιτική του. Η συμμαχία «της Ευημερίας» υπερασπίζεται τα σιωνιστικά συμφέροντα και γίνεται συνένοχη με τα εγκλήματα πολέμου. Ας το γνωρίζει αυτό ο ελληνικός λαός. Και ας δει και κάτι άλλο: το πολεμικό ναυτικό των σιωνιστών δε συμμετέχει στην συμμαχία, βγάζουν άλλοι το φίδι από την τρύπα…

Ας δούμε τι είπε ο Γ. Γεραπετρίτης στις 22/12 στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Επίλογος», όταν ρωτήθηκε περί της συμμετοχής στην επιχείρηση «Prosperity Guardian»:

«Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας. Έχει προκληθεί εξαιτίας της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένα κομβικό σημείο για τη μεταγωγή προϊόντων, για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Η Ελλάδα έχει τον κορυφαίο ναυτικό στόλο. Για εμάς, ο ελληνικός στόλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα, τα οποία οφείλουμε να προστατεύουμε. Δεν θα κρυφτούμε ποτέ πίσω από οποιαδήποτε ευθύνη. Είναι, κατά την άποψή μου εσφαλμένο να υποστηρίζουμε και να επαιρόμεθα για το γεγονός ότι έχουμε έναν τόσο ισχυρό στόλο, μια τόσο δυνατή φωνή στη ναυσιπλοΐα και από την άλλη να μην πράττουμε τίποτε για να προστατεύσουμε τη ναυσιπλοΐα».

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η ιμπεριαλιστική υποτέλεια βγάζει μάτι, βρήκαν ένα επιχείρημα να φλομώσουν τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη. Αντί να πουν ότι ενεργούν για τα σιωνιστικά συμφέροντα βάζουν μπροστά την ελληνική ναυτιλία…

Ας δούμε αποσπάσματα από τη δήλωση του Διοικητή των Ansarallah, Sayyed Abdul-Malik Badruldeen al-Houthi στις 20/12/23 (ολόκληρη η δήλωση ΕΔΩ).

[…] Ο Αμερικανός έχει μεταμορφώσει τις βάσεις του στην περιοχή για να υποστηρίξει τον σιωνιστικό εχθρό και όλες οι αποθήκες όπλων του, ακόμα και σε αραβικές χώρες, χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των «ισραηλινών».

Κάθε ψήφισμα υπό το πρόσχημα της κατάπαυσης του πυρός στα Ηνωμένα Έθνη αντιτίθεται από τους Αμερικανούς, οι οποίοι επιμένουν στη συνέχιση των δολοφονιών και των εγκλημάτων στη Γάζα, αλλά παρουσιάζονται ως ο ειρηνοποιός στη Μέση Ανατολή.

Η Βρετανία, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση της σιωνιστικής οντότητας από την αρχή, συνεχίζει σήμερα να υποστηρίζει τον σιωνιστικό εχθρό.

Βλέπουμε επίσης στην υποστήριξη των σιωνιστών την εμπλοκή ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, καθεμία με σκοτεινή ιστορία και φρικτό ποινικό μητρώο. Πρόκειται για χώρες γνωστές για την ηθική τους χρεοκοπία, έχοντας διαγράψει την ηθική και τις αξίες από το πολιτικό τους λεξικό.

Όταν το σιωνιστικό λόμπι κινεί τα δυτικά καθεστώτα, τα κάνει να αποκηρύξουν ακόμη και τις φιλελεύθερες αξίες, έτσι συμπεριφέρονται σαν να είναι παράφρονες, χωρίς καμία ανθρώπινη αξία, ως προϊόν των πολιτικών της ζούγκλας […].

Η στάση μας είναι ενάντια στον «ισραηλινό» εχθρό και δεν έχουμε βάλει στόχο καμία άλλη χώρα. Κάναμε υπομονή με τις επιχειρήσεις αναχαίτισης που πραγματοποιήθηκαν από ορισμένες αραβικές χώρες και δεν τις στοχοποιήσαμε.

Η στάση του λαού μας είναι έντιμη και σωστή, ευθυγραμμισμένη με την πίστη και την ανθρωπιστική μας ευθύνη. Δεν ντρεπόμαστε για τη στάση μας. Αντιθέτως, προσπαθούμε για αυτή στο μέγιστο δυνατό βαθμό χωρίς ντροπή ή δισταγμό, θεωρώντας το ως μια θέση άξια θυσιών, όποιες κι αν είναι αυτές.

Εάν ο Αμερικανός επιδιώκει να υποτάξει τους λαούς του έθνους μας για να παραμείνουν θεατές στα εγκλήματα της γενοκτονίας στη Γάζα, τότε ο λαός μας αποφάσισε να μην υποταχθεί, να μην γονατίσει και να μην υποχωρήσει από τη στάση του.

Μερικοί αδαείς και ποταποί χλεύασαν τη στάση του λαού μας στην Αραβική Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στην Ερυθρά Θάλασσα, μέχρις ότου ο σιωνιστής εχθρός θύμωσε και βόγκηξε από τον αντίκτυπό του στην οικονομία του, ζητώντας από τους εταίρους του στα εγκλήματα γενοκτονίας να δράσουν στην Ερυθρά Θάλασσα για να αποτρέψουν αυτή την κίνηση.

Οι Αμερικανοί και τα όπλα του σιωνιστικού λόμπι «σκούζουν» χάρη στη στάση του λαού μας να εμποδίζει τα «ισραηλινά» πλοία να περάσουν από την Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα.

Στοχεύουμε μόνο πλοία που είτε ανήκουν σε ισραηλινούς είτε ανήκουν εν μέρει σε αυτούς είτε πηγαίνουν στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, φέρνοντας προμήθειες στον σιωνιστικό εχθρό […].

Αυτοί που απειλούν τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα για όλες τις χώρες και τα έθνη είναι οι Αμερικανοί, για χάρη του «ισραηλινού» εχθρού και για την εξυπηρέτηση του «Ισραήλ».

Οι χώρες του κόσμου πρέπει να επικρίνουν τους Αμερικανούς και αυτούς που τους συνοδεύουν από μακρινές χώρες οι οποίοι έρχονται να απειλήσουν τη ναυσιπλοΐα και να στρατιωτικοποιήσουν την Ερυθρά Θάλασσα.

Όλες οι χώρες στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας φέρουν την ευθύνη να δράσουν ενάντια στην παρεμβατική, επιζήμια αμερικανική θέση που απειλεί τη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Συμβουλεύουμε όλες τις χώρες που προσπαθούν να εμπλέξουν οι Αμερικάνοι να μην εμπλακούν, να μην θυσιάσουν τα συμφέροντά τους και να μην χάσουν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας τους για να εξυπηρετήσουν τους σιωνιστές.

Αν η θέση μας δεν είχε αποτέλεσμα, οι «ισραηλινοί» δεν θα φώναζαν εναντίον της, δεν θα ανακοίνωναν ότι βλάπτονται από αυτήν και δεν θα έπιαναν χώρο ούτε στα «ισραηλινά» ΜΜΕ για τις βλάβες και τις επιπτώσεις της […].

Με τα λόγια αυτά κατανοεί κανείς ποιους χτυπούν οι Χούθι και ποιους περιφρουρούν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και η συμμαχία τους. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυχοδιωκτισμός, που δεν προτάσσει τον δρόμο της ειρήνης και της φιλίας στην περιοχή, αλλά γίνεται όλο και πιο συνένοχο στο κατοχικό κράτος και τη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ.

Η εργατική τάξη και όλοι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για ειρήνη και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών πρέπει να αγωνιστούν ενάντια σε αυτή τη εξέλιξη και να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Έξω οι βάσεις του Θανάτου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο σιωνισμός και ο πόλεμος

Ζήτω η παλαιστινιακή αντίσταση- Λευτεριά στην Παλαιστίνη