Στις 17 Μαρτίου οι Ταξιαρχίες Al-Qassam έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο απ’ τη στιγμή εκτέλεσης του Yitzhar Hoffman τον Ιανουάριο του 2024. Πρόκειται για έναν Ισραηλινό αξιωματικό της επίλεκτης Μονάδας Shaldag, ο οποίος ήταν διοικητής υπεύθυνος για την πολιορκία και την εισβολή στο νοσοκομείο Al-Shifa τον Νοέμβριο του 2023.

Η επίθεση στο Al-Shifa ήταν ένα από τα πιο αιματηρά κεφάλαια του πολέμου, σε σύγκριση με το ισραηλινό χτύπημα στο Βαπτιστικό Νοσοκομείο Al-Ahli στην πόλη της Γάζας, όπου εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

Το Ισραήλ δικαιολόγησε την επίθεσή του στο Al-Shifa χαρακτηρίζοντάς το ως το αρχηγείο της Χαμάς. Ωστόσο, κανένα τέτοιο αρχηγείο δεν βρέθηκε, όσο σκληρά κι αν προσπάθησε ο Daniel Hagari, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, να πείσει το κοινό του.

Αποδείχθηκε ότι οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, γνώριζαν επακριβώς την ταυτότητα εκείνων που εισέβαλαν στο νοσοκομείο, εκτέλεσαν την επιχείρηση και εκδίωξαν ασθενείς και ιατρικό προσωπικό από το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam έδωσαν αποκλειστικές σκηνές στο Al-Jazeera που δείχνουν την παρακολούθηση και τον εντοπισμό του αξιωματικού του κατοχικού στρατού στην επίλεκτη Μονάδα Shaldag, Yitzhar Hoffman, πριν σκοτωθεί από ελεύθερο σκοπευτή αντίστασης χρησιμοποιώντας ένα τοπικό τουφέκι Ghoul.

Παρακάτω η δήλωση των Ταξιαρχιών που συνόδευε το βίντεο:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο αξιωματικός ήταν ο υπεύθυνος για την πολιορκία και την εισβολή στο νοσοκομείο Al-Shifa στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τον Νοέμβριο του 2023».

«Η έκθεση περιγράφει πώς η μονάδα του IOF (σ.τ.μ. εννοεί τον κατοχικό στρατό) οχυρώθηκε στην πόλη της Γάζας. Το κέντρο διοίκησης πεδίου βρισκόταν σε έναν από τους αθλητικούς συλλόγους, περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από το νοσοκομείο Al-Shifa, κοντά στην περιοχή Jawazat, όπου έγιναν μάρτυρες σκληρών συγκρούσεων από όλες τις αντιστασιακές φατρίες. Την περιοχή επέβλεπε ο αξιωματικός Χόφμαν».

«Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam εντόπισαν επακριβώς τον Χόφμαν από την πρώτη στιγμή αφότου αποφάσισε να εισβάλει και να πολιορκήσει το νοσοκομείο Al-Shifa μέχρι την τέλεια ευκαιρία να εγγυηθεί τον θάνατό του δύο μήνες αργότερα, χρησιμοποιώντας μια σφαίρα και έναν ελεύθερο σκοπευτή με το –κατασκευασμένο στη Γάζα– τουφέκι Ghoul».

«Η σφαίρα διαπερνά τα κράνη και τα γιλέκα του IOF, και απενεργοποιεί ακόμη και οχήματα. Ειδικές μονάδες εντός των Al-Qassam εκπαιδεύτηκαν σε αυτό, όπως φαίνεται στο δεύτερο μισό της έκθεσης».

«Η εκπαίδευση διεξάγεται μετά από επιλογή αντιστασιακών που διαθέτουν χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να αντέξουν μεγάλες περιόδους αναμονής για να συλλάβουν έναν πιθανό στόχο, την ικανότητα να εργάζονται υπό σοβαρή πίεση σε δύσκολες συνθήκες πεδίου, την ευελιξία της απόκρυψης, την αναγνώριση της σημασίας του στόχου και τη λήψη της απόφασης εκτέλεσης».

Έχουν εκτελεστεί περισσότερες από 34 επιχειρήσεις με το τουφέκι Ghoul. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Al-Jazeera επιβεβαίωσε ότι ένας μαχητής των Al-Qassam βεβαίωσε μια απόσταση χτυπήματος 1.800 μέτρων χρησιμοποιώντας το τουφέκι Ghoul κατά τη διάρκεια του Κατακλυσμού του Al-Aqsa.

(Με πληροφορίες από Palestine Chronicle)