Χτες βράδυ οι σιωνιστές έκαναν έφοδο με τανκς και σφοδρά πυρά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της πόλης της Γάζας, όπου βρίσκονται περίπου 30.000 Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μέχρι στιγμής οι αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε πως «όποιος προσπαθεί να μετακινηθεί γίνεται στόχος ελεύθερων σκοπευτών και drone».

Πρόκειται για την 4η επιδρομή στο νοσοκομείο απ’ τις 7 Οκτώβρη. Οι σιωναζιστές, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα ότι «μέσα στο νοσοκομείο γίνεται αναδιοργάνωση της Χαμάς και το χρησιμοποιούν ως κέντρο επιχειρήσεων ενάντια στο Ισραήλ», επιτέθηκαν μέσα στα μεσάνυχτα χτυπώντας, δολοφονώντας και καταστρέφοντας ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες μέσα απ’ το νοσοκομείο συνέλαβαν και τον ανταποκριτή του αραβικού Al Jazeera, Ismael Al Ghoul, τον οποίον ξυλοκόπησαν μαζί με άλλους συλληφθέντες και τους μετέφεραν σε άγνωστο προορισμό. Οι σιωναζί δολοφόνησαν και τον Fayeh Al-Mabhouh, αξιωματικό ασφαλείας της Γάζας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διασφάλιση και διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισήχθη μετά από μήνες στους κατοίκους της βόρειας Γάζας.

Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Wadea Abu Alsoud, παγιδευμένος μέσα στο ιατρικό συγκρότημα, περιέγραψε την κατάσταση στην εγκατάσταση ως «καταστροφική» και ανέφερε «έντονες συγκρούσεις», σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram.

«Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο μου βίντεο», είπε. «Τώρα είμαστε πολιορκημένοι μέσα στο νοσοκομείο al-Shifa. Μας πυροβολούν πολύ. Η κατοχή εισέβαλε ξαφνικά στο νοσοκομείο και στη γύρω περιοχή. Όπως μπορείτε να ακούσετε τώρα, υπάρχουν έντονες συγκρούσεις στην περιοχή του νοσοκομείου al-Shifa. Ακούμε ήχους που έρχονται από την πύλη. Υπάρχουν σκάγια που πέφτουν πάνω από την αυλή του νοσοκομείου».

Η ανακοίνωση του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας στη Γάζα:

Καθιστούμε την «ισραηλινή» κατοχή υπεύθυνη για τις ζωές των ιατρικών ομάδων, των ασθενών και των εκτοπισμένων μέσα στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa.

Αυτό που κάνουν οι δυνάμεις κατοχής εναντίον του Ιατρικού Συγκροτήματος Al-Shifa είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης.

Η «ισραηλινή» κατοχή εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις κατασκευασμένες αφηγήσεις της για να εξαπατήσει τον κόσμο και να δικαιολογήσει την επιδρομή στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa.

Η «ισραηλινή» στρατιωτική επίθεση έχει στόχο να συνεχίσει να καταστρέφει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Βόρεια Γάζα.

Απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει τις πρακτικές της «ισραηλινής» κατοχής κατά του Ιατρικού Συγκροτήματος Al-Shifa και των νοσοκομείων της Γάζας.

Καλούμε τα θεσμικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών να μεταβούν αμέσως στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa για να το προστατεύσουν και όλους όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτό και να αποτρέψουν τις στοχευμένες επιθέσεις του «ισραηλινού» εναντίον του.

Με πληροφορίες από Al Jazeera