Ισραηλινοί «ακτιβιστές» χορεύουν στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, 6 Φλεβάρη 2024

Εδώ και 20 περίπου μέρες, έχει ξεκινήσει μια νέα «καμπάνια» από τον αφιονισμένο όχλο στο εσωτερικό του Ισραήλ. Δεκάδες πολίτες έχουν φτιάξει ένα είδος «ακτιβιστικής» κινητοποίησης, το Tzav 9, με σκοπό να μπλοκάρουν τα ψίχουλα της ανθρωπιστικής βοήθειας την οποία το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο, από τις διεθνείς πιέσεις, να παρέχει.

Την Τρίτη, 06/02, κατάφεραν να μπλοκάρουν 132 φορτηγά απ’ το να περάσουν στη Γάζα. Οι «ακτιβιστές» έστησαν σκηνές έξω απ’ το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, με σκοπό να συνεχίσουν το μπλοκάρισμα της βοήθειας στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο παλαιστινιακό θύλακα.

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό για την είσοδο τροφίμων και ιατρικών ειδών, πολλοί Ισραηλινοί εξακολουθούν να αντιτίθενται στο να επιτραπεί οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στα 2,3 εκατομμύρια άμαχο πληθυσμό της Γάζας. Λένε ότι η βοήθεια πρέπει να είναι σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ, περίπου το 72% αντιτίθεται στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Όπως αναφέρει μια απ’ τις διοργανώτριες της κίνησης αυτής: «Ένας από τους λόγους που το Tzav 9 απολαμβάνει ευρείας υποστήριξης είναι ότι είναι «απολίτικo». Οι περισσότεροι από τους διοργανωτές δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό κόμμα και η ομάδα φροντίζει να μην εμπλέξει πολιτικούς. Είμαστε πραγματικά ένα κίνημα βάσης».

Αφιονισμένος όχλος μπλοκάρει το λιμάνι Ashdod για να σταματήσουν τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, 1 Φεβρουαρίου 2024

Σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία της εβραϊκής κοινότητας ανά τον κόσμο, η οποία έχει αντιταχθεί ανοιχτά κατά της κατοχής και του σιωνισμού, ο σιωνιστικός όχλος στο εσωτερικό του Ισραήλ βρίσκεται σε πλήρη αναβρασμό. Όχι μόνο η τρανταχτή πλειοψηφία δεν αντιτίθεται στον πόλεμο και την κατοχή αλλά ζητάει όλο και πιο ακραία επιθετικότητα απέναντι στους Παλαιστίνιους. Ο φανατισμένος όχλος, που σε καμία περίπτωση δεν είναι ενωμένος υπό την παραπαίουσα ηγεσία του Νετανιάχου, ζητάει αποτελέσματα από τον κατοχικό στρατό και αποτελέσματα δεν βλέπει. Σύμφωνα και με δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων, το Ισραήλ μπορεί να έχει «βλάψει» ένα δυναμικό της Χαμάς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καν κοντά στη διάλυση της οργάνωσης. Αυτό σε συνδυασμό με τις μαύρες σακούλες που επιστρέφουν από την Γάζα δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους σιωναζιστές και τον αφηνιασμένο όχλο.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι οι οργανώσεις της αντίστασης, ενοποιημένες σε ένα καθοδηγητικό κέντρο και εκπροσωπούμενες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τη Χαμάς, χτυπάνε στο ψαχνό τον κατοχικό εισβολέα και δεν κάνουν βήμα πίσω στα πεδία των μαχών. Απόδειξη είναι η επερχόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην οποία η αντίσταση έχει θέσει τους όρους της και η ηγεσία των σιωνιστών βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και αυτοί που χλαπάκιασαν στο εσωτερικό του Ισραήλ τις παραμύθες του Νετανιάχου για στρατιωτικές επιτυχίες τώρα τις ξερνάν σα τα γατσούλια σε φουσκοθαλασσιά…

(Με πληροφορίες από: jns, Middle East Eye, Times of Israel)