Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ και τις δηλώσεις Νετανιάχου, φαίνεται να επίκειται μια χερσαία εισβολή στη Ράφα, στο Νότο της Γάζας, όπου έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 1,3 εκ. Παλαιστίνιοι. Οι απειλές αυτές, σε συνδυασμό με την τρομακτική επισιτιστική κρίση που υπάρχει σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας στοχεύουν να τσακίσουν το ηθικό του παλαιστινιακού λαού, όπου 4 μήνες τώρα στέκεται ηρωικά απέναντι στον κατοχικό εισβολέα και να επιδείξουν κάποια «νίκη» στο αποχαλινωμένο εσωτερικό του Ισραήλ ενόσω διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με την Αντίσταση για μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Οι Παλαιστίνιοι όμως έχουν δηλώσει με κάθε τρόπο ότι προτιμούν να πεθάνουν στη γη τους παρά να αναγκαστούν σε εκτοπισμό που θα ισοδυναμεί με ισόβια εξορία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αιγύπτου (η οποία είναι συνυπεύθυνη για το πέρασμα της Ράφα που συνδέει τις δύο πλευρές) διαμήνυσε στην ισραηλινή οντότητα πως μια χερσαία εισβολή στη Ράφα, όπου συνωστίζονται τόσοι άνθρωποι, αποτελεί κόκκινη γραμμή και απειλεί τη συμφωνία ειρήνης μεταξύ τους.  

Δήλωση του Κυβερνητικού Γραφείου Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα:

Μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στην «ισραηλινή» κατοχή προβάλλουν διαρκώς την πρόθεση και τις απειλές του στρατού κατοχής να επιτεθεί και να εισβάλει στην επαρχία της Ράφα (νότια της Λωρίδας της Γάζας), όπου ζουν περισσότεροι από 1.400.000 Παλαιστίνιοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 1.300.000 εκτοπισμένων από άλλες περιοχές, κάτι που προμηνύει μια παγκόσμια καταστροφή και σφαγή που θα μπορούσε να αφήσει δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες και τραυματίες.

Καθιστούμε την αμερικανική διοίκηση, τη διεθνή κοινότητα και την «ισραηλινή» κατοχή πλήρως υπεύθυνες για την παγκόσμια καταστροφή και σφαγή που απειλεί να διαπράξει η κατοχή, η οποία θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε συνδυασμό με τη διάπραξη χιλιάδων σφαγών στις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου της γενοκτονίας.

Απαιτούμε την άμεση και επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την έγκριση ενός ψηφίσματος που διασφαλίζει ότι η «ισραηλινή» κατοχή θα αναγκαστεί να σταματήσει τον πόλεμο γενοκτονίας που διαπράττει εναντίον αμάχων, παιδιών και γυναικών στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και να σταματήσει τη σκόπιμη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και να σταματήσει τις συνεχιζόμενες απειλές της κατοχής κατά της επαρχίας της Ράφα και άλλων επαρχιών.

Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024

Χτυπημένο ασθενοφόρο από τον σιωναζιστικό στρατό