Δωμάτιο στο νοσοκομείο Nasser μετά τον βομβαρδισμό από τους σιωναζιστές τον περασμένο Δεκέμβριο

Για πάνω από 5 μήνες, οι σιωναζιστές οργιάζουν σε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο κατά των Παλαιστινίων. Επί 5 μήνες παραβιάζουν κάθε συνθήκη ειρήνης, προστασίας και διαφύλαξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επί 5 μήνες, εγκληματούν εις βάρος του παλαιστινιακού λαού που διεκδικεί το δίκιο του με το όπλο στο χέρι. Μωρά, παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυες, ΑμΕΑ, όλοι είναι στόχος των κατοχικών καθαρμάτων. Οι νεκροί πλέον είναι σχεδόν 29.000 και οι τραυματίες πάνω από 69.000. Κανένα μέρος, ούτε νοσοκομείο, ούτε σπίτια, ούτε τεμένη ούτε τίποτα δεν είναι ασφαλές στη Γάζα. Με πρόσχημα ότι «η Χαμάς κρύβεται στα τούνελ κάτω απ’ τα νοσοκομεία (κοκ.)» οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τα πάντα.

Μεταφράσαμε και παραθέτουμε ενδεικτικά την τελευταία ανακοίνωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ashraf Al-Qidra:

Η «ισραηλινή» κατοχή μετέτρεψε το ιατρικό συγκρότημα Nasser σε στρατώνα και το έθεσε εκτός λειτουργίας.

Η «ισραηλινή» κατοχή τοποθέτησε το ιατρικό προσωπικό για πολλές ώρες στο μαιευτήριο έχοντάς τους περάσει χειροπέδες, τους ξυλοκόπησαν και τους έγδυσαν.

Οι «ισραηλινές» κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν 70 μέλη του υγειονομικού προσωπικού του Ιατρικού Συγκροτήματος Nasser.

Στο ιατρικό συγκρότημα Nasser έχουν απομείνει μόνο 25 άτομα ιατρικό προσωπικό και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις που χρειάζονται ακραία κλινική φροντίδα.

Η «ισραηλινή» κατοχή συνέλαβε τον γιατρό εντατικής θεραπείας και πλέον δεν υπάρχει γιατρός για να αντιμετωπίσει κρίσιμα περιστατικά.

Οι «ισραηλινές» δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν δεκάδες ασθενείς που δεν μπορούσαν να κινηθούν όσο βρίσκονταν σε κρεβάτια θεραπείας. Τοποθετήθηκαν σε φορεία και φορτηγά και οδηγήθηκαν σε άγνωστο προορισμό, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει διακοπεί στο ιατρικό συγκρότημα Nasser εδώ και 3 ημέρες, γεγονός που οδήγησε σε διακοπή του οξυγόνου για τους ασθενείς.

Η διακοπή του οξυγόνου έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στον θάνατο 7 ασθενών και φοβόμαστε τον θάνατο δεκάδων σοβαρών περιστατικών.

Τρεις γυναίκες, μεταξύ των οποίων μία γιατρός, γέννησαν στο Ιατρικό Συγκρότημα Nasser σε επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες, χωρίς νερό, φαγητό, ηλεκτρισμό και υγιεινή.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης διακοπή νερού στο ιατρικό συγκρότημα Nasser λόγω της διακοπής λειτουργίας των ηλεκτρογεννητριών για τρίτη ημέρα.

Τα λύματα πλημμυρίζουν τα τμήματα έκτακτης ανάγκης στο κτίριο Al-Taraha στο ιατρικό συγκρότημα Nasser και η κατοχή αρνείται να συνεργαστεί για την επισκευή του εδώ και αρκετές ημέρες.

Θεωρούμε την «ισραηλινή» κατοχή πλήρως υπεύθυνη για τις ζωές του ιατρικού προσωπικού και των ασθενών στο Ιατρικό Συγκρότημα Nasser.

18/02/2024