Μια πρωτοβουλία, που αποτυπώνει με έναν ακόμα τρόπο την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς το παλαιστινιακό, αλληλεγγύης πολύμορφης, η οποία δεν σταματά ποτέ, αξίζει της προσοχής μας. Πρωτοβουλία μουσικών στην Αθήνα ξεκινά και ενεργεί με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων τους στη Γάζα. Παρακάτω παραθέτουμε το δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας, το οποίο εμπεριέχει τρόπο οικονομικής ενίσχυσης donation, μέσω του οποίου μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να ενισχύσει. Η Πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό τη συλλογή χρημάτων με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στις 3 Μαρτίου στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός». Μια συναυλία με έμφαση στην αραβική παλαιστινιακή μουσική πλαισιωμένη από Έλληνες καλλιτέχνες.

Η αλληλεγγύη μας δεν σταματά μέχρι την τελική νίκη του παλαιστινιακού λαού.

“FROM THE RIVER TO THE SEA”

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Δελτίο Τύπου

Καθώς οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εναντίον του λαού της Γάζας με σκοπό την πλήρη εξάλειψη κάθε Παλαιστινιακού στοιχείου, όλες οι κοινωνικές ομάδες στην μαρτυρική αυτή περιοχή έχουν χάσει αθώες ανθρώπινες ζωές, ολόκληρο το βιός τους και τα σπίτια τους.

Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, στην Αθήνα έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης από ενεργούς μουσικούς οι οποίοι μέσω της τέχνης τους επιστρατεύονται για να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των Παλαιστινίων συνάδελφών τους και των οικογενειών τους στην Γάζα.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές αναζητούν και κλείνουν χώρους τέχνης, θέατρα και ζωντανές σκηνές με σκοπό την συλλογή χρημάτων μέσω μουσικών παραστάσεων κάθε είδους μουσικής. Στις εκδηλώσεις αυτές, πέρα από μουσική, θα υπάρχουν χαιρετισμοί και ολιγόλεπτες ομιλίες από ανθρώπους που έχουν συμπαρασταθεί έμπρακτα πολλά χρόνια στον λαό της Παλαιστίνης και είναι βαθιά γνώστες του 75χρονου μαρτύριού του.

Η αποστολή των χρημάτων της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει μέσω ασφαλούς οδού καθότι υπάρχει άμεση επαφή με τους υπευθύνους που ξεκινήσανε το Fundraiser project “SHELTER FOR GAZA ARTISTS” αλλά και τους Παλαιστίνιους της Γάζας που είναι τελικοί αποδέκτες της ενίσχυσης και συντονίζουν την διαχείριση των χρημάτων και τις σχετικές ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί χώρος για την στέγαση των μουσικών με τις οικογένειές τους και κάλυψη των πρώτων αναγκών, σε πρώτη φάση.

Σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις από τους ίδιους τους μουσικούς καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα ψυχικά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το “SHELTER FOR GAZA ARTISTS” προς χάριν του οποίου γίνεται η εκστρατεία αλληλεγγύης από τους μουσικούς της Αθήνας, παρακαλώ δείτε ΕΔΩ.

Οι ημερομηνίες και οι χώροι των εκδηλώσεων θα ανακοινώνονται μέσω των social media, σε μία περίοδο τριών μηνών περίπου μέχρι το Πάσχα, ώστε να υπάρχει ευκαιρία για κινητοποίηση του κοινού να στηρίξει την εκστρατεία αυτή με την παρουσία του σε όποιες και όσες εκδηλώσεις επιθυμεί ο καθένας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Email: fromathenstogaza@gmail.com