Μεταφράσαμε και παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του στρατιωτικού εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, Αμπού Ομπεϊντά στις 16/02/2024:

Έχουν περάσει 133 ημέρες από την έναρξη της μάχης της Καταιγίδας του Αλ Άκσα, που άλλαξε και θα αλλάξει το πρόσωπο της περιοχής και σηματοδότησε, από το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023, την αρχή του τέλους και την παρακμή για τη μεγαλύτερη και τελευταία κατοχή στη σύγχρονη ιστορία, μαρτυρώντας την κατάρρευση, την παραμόρφωση και την έκθεσή της.

Ω λαέ μας, ω έθνος μας: για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, η παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα, ο ακλόνητος και ανθεκτικός λαός μας, αντιμετωπίζει έναν σιωνιστικό-αμερικανικό πόλεμο που είναι ακόμα ανίκανος μπροστά σε έναν μεγάλο και γενναιόδωρο λαό που αντιμετωπίζει σφαγές και φρικτά αιματοκυλίσματα αλλά δεν σπάει.

Πώς μπορούν να νικήσουν έναν λαό του οποίου τα παιδιά διδάσκουν στους ανίκανους ενήλικες μαθήματα ανθρωπιάς, του οποίου οι γυναίκες είναι σαν την Khansaa, που παράγουν γενιές που φτιάχνουν άνδρες η αντίσταση των οποίων είναι ο θρύλος της εποχής στη μάχη, τον ηρωισμό και την προσφορά;

Πώς θα νικήσουν έναν λαό του οποίου η αντίσταση ζει στην καρδιά του, μοιράζεται τα βάσανα, τον πόνο και την ελπίδα του, θυσιάζει τα αγαπημένα του πρόσωπα και προσφέρει ηγέτες και στρατιώτες στο μονοπάτι του Αλλάχ και στην υπόθεση της ελευθερίας, υπερασπίζοντας τα πιο ιερά πράγματα και τον πιο δίκαιο αγώνα;

Οι μαχητές στις Ταξιαρχίες Al-Qassam και η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον εγκληματικό ναζιστικό στρατό, ο οποίος δεν έχει αντίστοιχο στη σύγχρονη ιστορία στον σαδισμό, τη βαρβαρότητα και την απεχθή ρατσιστική ιδεολογία του, προκαλώντας άνευ προηγουμένου απώλειες στον εχθρικό στρατό στην επαναστατική ιστορία του λαού μας.

Οι μαχητές μας καταστρέφουν τα οχήματά τους και τα τεθωρακισμένα τους, πολιορκούν τους βαριά οπλισμένους στρατιώτες τους που υποστηρίζονται από τανκς, αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, τους παγιδεύουν σε σφιχτές ενέδρες, πυροβολούν τους αξιωματικούς τους σε επιχειρήσεις με επαγγελματική ακρίβεια και επιτίθενται στις ορδές των στρατιωτών τους εξ’ επαφής.

Κάθε φορά που ο εχθρός νομίζει ότι είναι ασφαλής σε μια καμένη περιοχή της γης, οι μαχητές μας αναδύονται από εκεί που δεν τους περιμένουν με ποιοτικές επιχειρήσεις και πολεμούν με τη βοήθεια, την υποστήριξη και την επιτυχία που τους έχει δώσει ο Αλλάχ.

Ταυτόχρονα, οι μάχες με τους μαχητές του έθνους μας και τις αντιστασιακές δυνάμεις του συνεχίζονται σε όλα τα μέτωπα και επεκτείνονται και εντείνονται μπροστά στην αλαζονεία, την υπεροψία και τη βάναυση ναζιστική επιθετικότητα του εχθρού.

Δεν επιθυμούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις των Ταξιαρχιών Al-Qassam καθώς τις ανακοινώνουμε σε πραγματικό χρόνο όλο το εικοσιτετράωρο, και οι συνθήκες πεδίου για ορισμένους από τους μαχητές μας στις μάχες καθυστερούν την ανακοίνωση ορισμένων αποστολών. Ωστόσο, αυτό που μεταδίδουμε με ανακοινώσεις και σκηνές είναι μέρος αυτού που οι μαχητές μας έχουν εκτελέσει και εκτελούν στο πεδίο. Προτιμούμε να καθυστερήσουμε και να μην ανακοινώσουμε κάποιες επιχειρήσεις και να μην μεταδώσουμε κάποιες σκηνές για λόγους ασφαλείας και λόγω των περίπλοκων συνθηκών στο πεδίο.

Εμείς, στις Ταξιαρχίες Al-Qassam, επιβεβαιώνουμε ότι οι μαχητές μας σε όλες τις περιοχές σιωνιστικής διείσδυσης και επίθεσης στο βόρειο, στο κεντρικό και στο νότιο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας συμμετέχουν σε ηρωικές μάχες με διαφορετικές τακτικές και κατάλληλα όπλα με βάση το μέγεθος της σιωνιστικής εισβολής και την οχύρωση του πεδίου μάχης, σύμφωνα με εκτιμήσεις πεδίου που καθορίζουν τον οπλισμό και τη φύση των επιθέσεων σε κάθε ποιοτική επιχείρηση για να διασφαλιστούν επιβεβαιωμένες απώλειες μεταξύ των εχθρικών δυνάμεων.

Η κατοχή διεκδικεί υποτιθέμενα επιτεύγματα στο πεδίο της μάχης και συνεχίζει να ανακοινώνει μια φανταστική εξάλειψη των στρατιωτικών ταξιαρχιών. Αυτόν τον αποσυντιθέμενο και βυθισμένο στην κρίση εχθρό δεν τον εμπιστεύονται οι στενότεροι φίλοι του, δεν τον πιστεύουν ούτε οι σύμμαχοί του και δεν μπορεί να πείσει το κοινό του, παρ’ όλα τα ψέματά του, ότι πέτυχε μια νίκη ή θα νικήσει ή θα πετύχει τους στόχους του.

Εν συντομία, λέμε ότι οι δηλώσεις, οι αριθμοί και οι πληροφορίες που δημοσιεύει ο εχθρός είναι ψεύτικη προπαγάνδα και οι εικόνες που μεταδίδει που υπερβάλλουν τα φανταστικά επιτεύγματα είναι στο ίδιο πλαίσιο, και πολλά από αυτά που ανακοινώνει και μεταδίδει ο εχθρός είναι κατασκευασμένα για εσωτερικούς σκοπούς και για λόγους ηθικού. Οπότε, ας λέει και ας προωθεί ο εγκληματίας ψεύτης εχθρός ό, τι θέλει στο παραπλανημένο κοινό του, το οποίο θα αντιληφθεί και θα μάθει τα ψέματα της ηγεσίας του.

Το πεδίο της μάχης παραμένει ανοιχτό και τα χαρτιά έχουν τραβηχτεί, και οι επόμενες μέρες και το κοντινό ή μακρινό μέλλον, αν θέλει ο Θεός, θα αποδείξουν την ψευδαίσθηση, τα ψέματα και τη σύγχυση αυτού του εχθρού. Οι φτηνοί πολιτικοί στόχοι που προσπαθούν να επιτύχουν οι ηγέτες του εχθρού με τις σφαγές και τα βρώμικα εγκλήματά τους από τη μια και με τα μαύρα ψέματά τους από την άλλη, θα τους οδηγήσουν σε μια ηχηρή πτώση, ταπείνωση, ντροπή και λύπη με τη βοήθεια και τη δύναμη του Αλλάχ.

Οι απώλειες μεταξύ των αιχμαλώτων του εχθρού έχουν γίνει πολύ μεγάλες και δεν θέλαμε να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το στάδιο απωλειών και ταλαιπωρίας για τους αιχμαλώτους. Προσπαθήσαμε να προστατέψουμε και να φροντίσουμε αυτούς τους κρατούμενους εδώ και μήνες, στοχεύοντας σε έναν ευγενή και υψηλό ανθρωπιστικό στόχο, που είναι η απελευθέρωση των καταπιεσμένων και υποταγμένων κρατουμένων μας και η επίτευξη των νόμιμων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας.

Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να διατηρήσουμε τους αιχμαλώτους του εχθρού με κάθε μέσο ​​και έχουμε προειδοποιήσει δεκάδες φορές για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αιχμάλωτοι του εχθρού στα χέρια της αντίστασης και τις απώλειες μεταξύ τους από την αρχή του πολέμου, αλλά η ηγεσία της κατοχής αγνόησε τη μοίρα των αιχμαλώτων του και ο ναζιστικός σιωνιστικός στρατός σκοτώνει σκόπιμα τους αιχμαλώτους του και τους τραυματίζει.

Στο μεταξύ, οι τραυματίες και οι άρρωστοι αιχμάλωτοι του εχθρού ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς όλα τα δεινά της πείνας, της δίψας, της έλλειψης ιατρικών προμηθειών και πολλά άλλα που υπομένει ο λαός μας, τα ίδια υφίστανται και οι αιχμάλωτοι του εχθρού. Η ηγεσία του εχθρού και ο βάρβαρος στρατός του μόνοι φέρουν την πλήρη ευθύνη για αυτό, καθώς ο χρόνος τελειώνει πολύ γρήγορα και οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί.

Εμείς, ως λαός και αντίσταση τοποθετημένοι [σταθερά] σε αυτή τη γη, πολεμάμε σε αυτό το χαράκωμα μπροστά στα μάτια του Αλλάχ, γιατί έχει διαλέξει μάρτυρες ανάμεσά μας και μας δοκίμασε με μεγάλες θυσίες που θα ακολουθήσουν ανακούφιση και νίκη σύντομα, Θεού θέλοντος. Όλοι οι χαιρετισμοί στις ψυχές των δίκαιων μαρτύρων μας των οποίων το αίμα υπήρξε μάρτυρας της αδικίας, της επιθετικότητας και του εγκλήματος, αυξάνοντας τον λογαριασμό του πόνου και της εκδίκησης αυτού του επιθετικού, δειλού εχθρού.

Χαιρετίζουμε εσάς, τον λαό μας, το γενναιόδωρο έθνος μας. Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε πιστοί στη θέληση των μαρτύρων, στα πεδία της αντιπαράθεσης, της αντίστασης και της τζιχάντ μέχρι ο Αλλάχ να διατάξει τη νίκη Του και να γράψει με τα χέρια μας τη θεραπεία της καρδιάς των πιστών.