Στις 6 Ιανουαρίου, το κυβερνητικό Γραφείο Τύπου της Γάζας εξέδωσε μια πολύ σοβαρή ανακοίνωση, αναφέροντας πως ο ισραηλινός φασιστικός στρατός έκλεψε 150 πτώματα Παλαιστινίων απ’ το νεκροταφείο Αλ Τούφαχ, στα ανατολικά της Γάζας. Η ανακοίνωση ανέφερε πως οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να ανοίξουν περίπου 1.100 τάφους, με τις υποψίες ότι θα κλαπούν για άλλη μια φορά τα όργανα των σωμάτων (Βίντεο ΕΔΩ).

Μεταφράσαμε και παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση της Χαμάς:

Η πράξη της ναζιστικής κατοχής να κάνει εκταφή και να καταστρέψει 1.100 τάφους χθες, στη συνοικία Αλ Τούφαχ ανατολικά της πόλης της Γάζας, και η κλοπή περίπου 150 σωρών πρόσφατα θαμμένων μαρτύρων, μεταφέροντάς τους σε άγνωστη τοποθεσία, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που αντικατοπτρίζει τη βαρβαρότητα αυτού του φασιστικού στρατού. Αποκαλύπτει την έκταση του σαδισμού και της εγκληματικότητάς του, σε μια κατάφωρη παραβίαση όλων των αξιών και νόμων, και μια αμφισβήτηση και περιφρόνηση όλων των διεθνών νόμων και εθίμων.

Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα έρχεται λίγο μετά την κλοπή οργάνων από περίπου 80 σώματα και τον ακρωτηριασμό τους, πριν τα παραδώσει στον Ερυθρό Σταυρό και τα θάψει εκ νέου στην πόλη Ράφα.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια επανάληψη των βάναυσων εγκλημάτων της σιωνιστικής κατοχής στην εκταφή τάφων και την κλοπή των σωρών των μαρτύρων μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Καλούμε όλες τις χώρες, τις κυβερνήσεις, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς να τηρήσουν τις ανθρωπιστικές και ηθικές τους ευθύνες και να δράσουν επειγόντως και με σοβαρότητα για να καταδικάσουν και να αποκαλύψουν αυτά τα κλιμακούμενα εγκλήματα κατά της ιερότητας των τάφων και των σωμάτων των μαρτύρων και να εργαστούν με κάθε μέσο για να τους σταματήσουν και να ασκήσουν δίωξη στους δράστες.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – Χαμάς

6 Ιανουαρίου 2024

Εδώ και τρεις μήνες η διεθνής κοινότητα παραμένει πλήρως αδρανής ως προς τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το φασιστικό κράτος-μόρφωμα του Ισραήλ. Κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει κουρελιαστεί. Η βεβήλωση των τάφων είναι ένα ακόμα έγκλημα που προστίθεται στη λίστα του σιωναζισμού. Επί τρεις μήνες, δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση δεσμευτική του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός παρά μόνο… συστάσεις.

Το μόνο που καταλαβαίνουν οι σιωναζιστές είναι τα πυρά της αντίστασης. Η αντίσταση έχει ξεφτιλίσει κάθε έννοια του «ατρόμητου» σιωνιστικού κράτους και έχει βάλει τα γυαλιά σε κάθε χώρα στον κόσμο. Η πάλη για το δίκιο και την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης περνάει μόνο μέσα απ’ τη φωτιά και το σίδερο των παλαιστίνιων μαχητών. Ό, τι κι αν κάνουν οι σιωναζιστές, το δίκαιο αυτό θα υπερισχύσει και θα καταγραφούν στην ιστορία ως η συνέχεια του χιτλερικού φασισμού.

* Με πληροφορίες από: The New Arab