Μαζικός τάφος για τις 80 σωρούς στη Ράφα

Από το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα:       

Ο στρατός κατοχής παρέδωσε τα ακρωτηριασμένα πτώματα 80 μαρτύρων αφού έκλεψε τα όργανά τους.

Η κατοχή παρέδωσε πτώματα αγνώστων στοιχείων και αρνήθηκε να διευκρινίσει τα ονόματα αυτών των μαρτύρων. Αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει τα μέρη από τα οποία τα έκλεψε.

Η κατοχή επανέλαβε το έγκλημα της κλοπής οργάνων περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια του γενοκτονικού πολέμου.

Η κατοχή προηγουμένως είχε κάνει εκταφή τάφων στη Jabalia και έκλεψε μερικά από τα σώματα μαρτύρων από εκεί.

Απαιτούμε τη συγκρότηση μιας εντελώς ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής έρευνας για την απαγωγή των πτωμάτων των μαρτύρων και την κλοπή των οργάνων τους από τον στρατό κατοχής.

Ανακοίνωση της Χαμάς για το συμβάν:

Η παράδοση από τον σιωνιστικό εχθρό των σωρών περίπου 80 Παλαιστινίων μαρτύρων σήμερα στην πόλη Ράφα, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης και είναι δύσκολο να αναγνωριστούν, αφού τα πήρε από διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, θέτει ερωτηματικά για το τι αυτός ο εχθρός, ο στερούμενος ήθους και αξιών, έχει διαπράξει πάνω σε αυτά τα σώματα. Σε πολλές περιπτώσεις έκλεψαν όργανα από σώματα μαρτύρων.

Αυτό που έκανε ο εχθρός μπορεί να περιγραφεί μόνο ως έγκλημα πολέμου, ένα αποτρόπαιο έγκλημα και κατάφωρη παραβίαση της ιερότητας και της αξιοπρέπειας των νεκρών. Η βαρβαρότητα και η ηθική παρακμή τους επιβεβαιώνονται από την επιθετικότητά τους κατά του λαού μας, την επίθεση τους στα σώματα των ενάρετων μαρτύρων μας και την εκταφή των τάφων τους.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

26/12/2023

Στιγμιότυπο από βίντεο ισραηλινού δημοσιογράφου, που συνοδεύει τις δυνάμεις κατοχής, δείχνει και παιδιά ανάμεσα στους αιχμάλωτους Παλαιστίνιους

Αυτή η φρικιαστική περιγραφή έρχεται να προστεθεί στα αναρίθμητα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν οι σιωναζιστές στη Γάζα 80 μέρες τώρα. Οι νεκροί ξεπερνούν τις 21.000 και οι τραυματίες τις 55.000. Κάθε μέρα όλο και πιο φριχτές εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου με νεκρούς, βομβαρδισμούς, αιχμάλωτους σε απάνθρωπη συνθήκη γυμνούς με δεμένα μάτια, ακόμα και μικρά παιδιά. Ένας αποχαλινωμένος φασιστικός στρατός που δεν μπορεί να επιδείξει καμία επιτυχία στο πεδίο της μάχης, ένας στρατός που κουρελιάζεται από τους μαχητές της Αντίστασης, ξεσπάει στο μοναδικό πράγμα που μπορεί: άμαχους, γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους, ακόμα και στα σώματα των νεκρών.

Ως πότε θα ανεχόμαστε τους σιωνιστές φασίστες και τον σύγχρονο Ηρώδη Νετανιάχου να σφαγιάζει βρέφη και παιδιά;

Η σιωπή είναι συνενοχή

Θάνατος στον σιωναζισμό