Ένοπλοι στην κηδεία των Μαρτύρων στην Τζενίν

Σήμερα τα ξημερώματα, 7 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επίθεση της Ταξιαρχίας Τζενίν στον κατοχικό στρατό στη συνοικία Τζαμπριγιάτ και στα περίχωρα του στρατοπέδου Τζενίν, με αποτέλεσμα απώλειές του. Σε αντίποινα, ο κατοχικός στρατός δολοφόνησε 7 Παλαιστίνιους (της ίδιας οικογένειας…). Μεταφράσαμε και παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Ταξιαρχίας Τζενίν, της Χαμάς και του Λαϊκού Μετώπου:

Saraya Al-Quds – Ταξιαρχία Τζενίν:

Ω γιοι του μεγάλου παλαιστινιακού μας έθνους, και ω οικογένειες και αγαπημένοι μας στη Τζενίν και στο σταθερό στρατόπεδό μας, σας χαιρετίζουμε με μια άλλη ημέρα των ημερών του Αλλάχ και της νίκης Του και τη δόξα της τζιχάντ και της αντίστασης, σήμερα, 7 Ιανουαρίου 2024, ως μέρος της μάχης της Πλημμύρας του Αλ Άκσα:

Οι μαχητές μας κατάφεραν να παγιδεύσουν σε πύρινη ενέδρα τα οχήματα του κατοχικού εισβολέα στο στρατόπεδο Τζενίν, πυροδοτώντας διαδοχικά πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που ακολούθησαν άμεσοι και έντονοι πυροβολισμοί, που οδήγησαν σε θανάτους και τραυματισμούς στους στρατιώτες κατοχής.

Αυτό ανάγκασε τη δύναμη εισβολής να ζητήσει πρόσθετες ενισχύσεις, καλώντας πολεμικά αεροσκάφη και αεροσκάφη αναγνώρισης να απομακρύνουν τους τραυματίες και τους νεκρούς τους.

Αυτό τους ώθησε, ως συνήθως, να βγάλουν το μίσος και την τρέλα τους πάνω στον λαό και τους πολίτες μας, στοχεύοντας μια μεγάλη ομάδα από τη μαχόμενη οικογένεια As’ous, που οδήγησε στον θάνατο 6 μέλη τους, στον δρόμο προς την Αλ Κουντς και την απελευθέρωση.

Είχαμε προειδοποιήσει αυτόν τον ηττημένο κατακτητή ότι το αίμα των μαρτυρικών ηγετών μας δεν θα είναι μάταιο και μόνο θα αυξήσει την αποφασιστικότητα και την επιμονή μας να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι. Μελετήσατε λάθος την Ταξιαρχία Τζενίν. Ποντάροντας στη βλακεία σας, καταφέραμε να σας δελεάσουμε, δημοσιεύοντας το τελευταίο βίντεο από τον ελιγμό μας. Με τη χάρη και την εύνοια του Αλλάχ, καταφέραμε να σας παγιδεύσουμε σε μια πύρινη ενέδρα και να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτό που σας περιμένει είναι χειρότερο και πιο πικρό.

Τέλος, προκαλούμε αυτόν τον ηττημένο και τρομοκρατημένο κατακτητή να βγει πριν τις 21:00 και να ανακοινώσει τις πραγματικές του απώλειες πριν το κάνουμε εμείς, τις οποίες καταγράψαμε σε σκηνές που θα ατιμάσουν τα πρόσωπά σας και θα αποδυναμώσουν τα σχέδιά σας και θα ζεστάνουν και θα γιατρέψουν τις καρδιές του λαού μας και των ελεύθερων ανθρώπων του έθνους μας.

Η τζιχάντ μας συνεχίζεται και τα όπλα μας έχουν τραβηχτεί σε όλα τα πεδία.

Saraya Al-Quds – Ταξιαρχία Τζενίν, η στρατιωτική πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στην Παλαιστίνη

Μετά την ανακοίνωση της κατοχής για ένα μικρό μέρος των απωλειών της και την άρνησή της να αναγνωρίσει την πλήρη αλήθεια (ανακοίνωσαν έναν μόνο νεκρό στρατιώτη και 3 τραυματίες), η Ταξιαρχία Τζενίν δημοσίευσε βίντεο από τη μάχη:

Από τα συντρίμμια κατεστραμμένου τανκ

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των 7 μαρτύρων από τη σφαγή από χτύπημα drone των κατοχικών δυνάμων στην Τζενίν:

Τα τέσσερα αδέρφια: Haza’a Najeh As’ous (26 ετών), Alaa Najeh As’ous (29 ετών), Ahmed Najeh As’ous (24 ετών), Rami Najeh As’ous (22 ετών). Mohammed Yasser Mousa As’ous (25 ετών), Waddie Yasser As’ous (28 ετών) και ο Rizqallah Nabil Suleiman As’ous (18 ετών).

Ανακοίνωση της Χαμάς:

Η κλιμάκωση της επιθετικότητας της εγκληματικής κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας στις πόλεις, τα χωριά και τα στρατόπεδα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, η τελευταία εκ των οποίων ήταν η εισβολή στην πόλη Τζενίν χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα τον θάνατο επτά πολιτών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αδερφών, αποτελεί προέκταση της βάρβαρης επιθετικότητάς της που στοχοποιεί την ύπαρξη του λαού μας στη γη του. Είναι μια απέλπιδα προσπάθεια που δεν θα πετύχει να σπάσει τη θέληση της σταθερότητας της αντίστασης μεταξύ των μαζών του λαού μας στην περήφανη Δυτική Όχθη μας.

Επαινούμε τους ήρωες του λαού μας στη Τζενίν, που με όλη τους τη δύναμη και τη γενναιότητά τους, αντιμετώπισαν τις εισβολές και την τρομοκρατία του εχθρού, προκαλώντας άμεσες απώλειες στις εχθρικές δυνάμεις.

Καλούμε τις μάζες του λαού μας και την επαναστατική νεολαία μας, και τις ταξιαρχίες αντίστασης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, να κλιμακώσουν κάθε μορφή αντίστασης ενάντια στον στρατό κατοχής και τις ορδές των εποίκων του, συνεχίζοντας τη μάχη της Πλημμύρας του Αλ Άκσα και σε υποστήριξη της Αλ Κουντς και του ευλογημένου Αλ Άκσα.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – Χαμάς

7 Ιανουαρίου 2024

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:

Η Δυτική Όχθη μπαίνει σε νέα φάση και ο εχθρός αρχίζει να βυθίζεται στο έλος της Δυτικής Όχθης όπως της Γάζας.

Η Τζενίν έχει μετατραπεί σε ανησυχητικό εφιάλτη για τη σιωνιστική οντότητα.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θρηνεί τους ηρωικούς μάρτυρες που ανυψώθηκαν σήμερα σε ένα άνανδρο σιωνιστικό έγκλημα δολοφονίας στην πόλη Τζενίν στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, επιβεβαιώνοντας ότι τα εγκλήματα της κατοχής στην πόλη και αυτά που συνεχίζονται στις πόλεις της Δυτικής Όχθης, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, δεν θα περάσουν χωρίς μια αποφασιστική και ισχυρή απάντηση από την αντίσταση, η οποία αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, συσσωρεύει τις ικανότητες και τις εμπειρίες της και είναι ενταγμένη σε έναν πραγματικό πόλεμο φθοράς στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, προκαλώντας απώλειες στους στρατιώτες και στις μηχανές τους.

Η πόλη της Τζενίν έχει μετατραπεί σε έναν ανησυχητικό εφιάλτη για τον σιωνιστή εχθρό και κάθε εισβολή στην πόλη έχει μεγάλο κόστος και προκαλεί σημαντικές απώλειες στη σιωνιστική κατοχή.

Η ηρωική επιχείρηση που στόχευσε την κατοχή και οδήγησε στον τραυματισμό 4 σιωνιστών στρατιωτών, εκ των οποίων οι 2 σε κρίσιμη κατάσταση, αποτελεί απλώς επιβεβαίωση ότι η αντίσταση στη Δυτική Όχθη έχει αρχίσει να μπαίνει σε νέα φάση και ο εχθρός βουλιάζει όλο και περισσότερο στο έλος της Δυτικής Όχθης και έχει μεγάλες απώλειες παράλληλα με τους στρατιώτες και τις μηχανές του που συντρίβονται στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αντίσταση, με όλους τους στρατιωτικούς σχηματισμούς της, συμφωνεί στην ενίσχυση όλων των μορφών συντονισμού μεταξύ τους, εντείνοντας τα χτυπήματά τους εναντίον του σιωνιστή εχθρού για να τον αναγκάσει να σταματήσει την επιθετικότητά του. Αυτό θα το δουν όλοι να υλοποιείται στο πεδίο της μάχης τις επόμενες μέρες.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης 7 Ιανουαρίου 2024