Την Κυριακή 5/11, κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού (μίας ακόμα εκ των πολλών που έχουν πραγματοποιηθεί από τις 7/10), ένας 22χρονος Παλαιστίνιος ύψωσε την ελληνική σημαία μαζί με την παλαιστινιακή.

Αποτέλεσμα της παραπάνω πράξης ήταν η προσαγωγή του Παλαιστίνιου μετά από τρείς μέρες που τα λαγωνικά της ασφάλειας τον εντόπισαν. Η κατηγορία; Σύμφωνα με το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα: «Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, επεσήμανε πως «Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων». Ο Οικονόμου έσπευσε να συγχαρεί την υπηρεσία του, που εφάρμοσε τους «δημοκρατικούς κανόνες». Ο κύριος Οικονόμου υπενθύμισε την υποτέλεια της ελληνικής κυβέρνησης στους «συμμάχους» της. Δήλωσε μέσω του συλληφθέντα Παλαιστίνιου προς κάθε κατεύθυνση ότι μπροστά από τη Βουλή η μόνη σημαία που θα ανεμίζει, επειδή έτσι θέλει η αστική τάξη, είναι του Ισραήλ. Είναι η κυβέρνηση που στηρίζει τη σφαγή χιλιάδων παιδιών και την καταπίεση ενός λαού.

Φυσικά αυτή η τρομοκρατία δεν πιάνει και είναι προκλητική. Η παλαιστινιακή σημαία είναι παγκόσμιο σύμβολο λευτεριάς και αντίστασης. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτή που λερώνει τον τόπο μας και τον στιγματίζει στην ευρύτερη γειτονιά μας σε πλήρη αντίθεση με τη θέση των εργατολαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, που είναι υπέρ του αντικατοχικού παλαιστινιακού αγώνα.

Λυσσάνε οι ιμπεριαλιστές και οι αστικές κυβερνήσεις παγκόσμια, γιατί οι λαοί στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων τούς χαλάνε το αφήγημα. Στη Γαλλία και στη Γερμανία οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων απαγορεύτηκαν αλλά η μαζικότητά τους έσπασε τις απαγορεύσεις, στην Αμερική συλλαμβάνονται κατά εκατοντάδες κάθε φορά που τολμούν να διαδηλώσουν, όμως επιμένουν και χιλιάδες παλαιστινιακές σημαίες ανεμίζουν στις ΗΠΑ από διαδηλωτές παρά τις απαγορεύσεις.  

Γιατί; Η απάντηση βρίσκεται στην κίνηση του Παλαιστίνιου διαδηλωτή στο Σύνταγμα. Στην ύψωση δύο σημαιών μαζί ως απόδειξη της φιλίας των λαών, της αλληλεγγύης στους δίκαιους αγώνες τούτου του κόσμου. Ως απόδειξη της μη αναγνώρισης των «φιλικών σχέσεων» που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστές για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. «Φιλικές σχέσεις» που εκθέτουν όλους τους λαούς σε κίνδυνο. Γιατί η πραγματική φιλία των λαών δε βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε πολεμικούς εξοπλισμούς και στρατηγικές κινήσεις αλλά  στο δίκιο, στην αλληλεγγύη, στην ενότητα, στη λευτεριά, στη δικαιοσύνη. Και οι λαοί γνωρίζουν πως δε μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη χωρίς ελεύθερη Παλαιστίνη. Για αυτό και τάσσονται διαχρονικά υπέρ της.