Από αναφορά που δημοσιεύθηκε στις 19/02/2024, ειδικοί του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασαν αποτροπιασμό για τις βεβαιωμένες καταγγελίες παλαιστίνιων γυναικών κρατουμένων στα χέρια του κατοχικού στρατού οι οποίες βιάστηκαν.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τις αναφορές για σκόπιμη στόχευση και δολοφονία Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών σε μέρη όπου αναζήτησαν καταφύγιο ή κατά τη φυγή τους. Μερικοί από αυτούς φέρεται να κρατούσαν λευκά κομμάτια υφάσματος όταν σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό».

Εκφράστηκε σοβαρή ανησυχία για την αυθαίρετη κράτηση και την άθλια μεταχείριση εκατοντάδων Παλαιστινίων γυναικών και κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφων και εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα, στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου. Πολλές φέρονται να έχουν υποστεί απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, τους αρνήθηκαν τα επιθέματα εμμήνου ρύσεως, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, ενώ ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, οι Παλαιστίνιες γυναίκες που κρατούνταν στη Γάζα, φέρεται να κρατήθηκαν σε ένα κλουβί στη βροχή και το κρύο, χωρίς φαγητό.

«Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι αναφορές ότι παλαιστίνιες γυναίκες και κορίτσια που βρίσκονται υπό κράτηση έχουν επίσης υποστεί πολλαπλές μορφές σεξουαλικής επίθεσης, όπως γδύσιμο και σωματική έρευνα από άνδρες αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού. Τουλάχιστον δύο γυναίκες κρατούμενες Παλαιστίνιες φέρεται να βιάστηκαν ενώ άλλες φέρεται να απειλήθηκαν με βιασμό και σεξουαλική βία».

Σημειώθηκε επίσης ότι φωτογραφίες γυναικών κρατουμένων σε εξευτελιστικές συνθήκες τραβήχτηκαν από τον ισραηλινό στρατό και ανέβηκαν στο διαδίκτυο.

Τέλος, οι ειδικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ένας άγνωστος αριθμός Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών, συμπεριλαμβανομένων κοριτσιών, φέρεται να έχουν χαθεί μετά από επαφή με τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα.

«Υπάρχουν ανησυχητικές αναφορές για τουλάχιστον ένα θηλυκό βρέφος που μεταφέρθηκε με τη βία από τον ισραηλινό στρατό στο Ισραήλ και για παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους, των οποίων η τοποθεσία παραμένει άγνωστη».

Όσοι κόπτονταν για τους δήθεν βιασμούς από τη Χαμάς στις 7 Οκτώβρη –τα fakenews των σιωναζιστών περί δήθεν βιασμών και αποκεφαλισμών βρεφών αποδείχτηκε και επίσημα από διεθνή ΜΜΕ ότι ήταν αισχρή προπαγάνδα– θα θρηνήσουν άραγε για όλες τις παλαιστίνιες γυναίκες που υφίστανται βάρβαρη μεταχείριση στα χέρια των κατοχικών δολοφόνων; Για τα νεκρά μωρά; Για τις χιλιάδες έγκυες και μωρομάνες που ζουν την απόλυτη φρίκη μέσα στη Λωρίδα του αποκλεισμού και του πολέμου; Ή η ευαισθησία ορισμένων εξαντλείται μόνο στα δημοσιεύματα της ισραηλινής πρεσβείας;

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν αφιέρωσαν φυσικά λίγες γραμμές για τέτοιου τύπου σιωναζιστικά πολεμικά «κατορθώματα». Λογικό. Στους συμμάχους όλα επιτρέπονται… Οι δολοφονίες, οι βιασμοί, η σφαγή νηπίων που διαπράττουν ματώνοντας τον παλαιστινιακό λαό και τις οικογένειες των μαχητών της αντίστασης είναι μέρος της «άμυνας» του Ισραήλ… Αυτή είναι η «σωστή πλευρά» για την ντόπια αστική τάξη και τα παπαγαλάκια της. Ο ελληνικός λαός, όπως έχουν δείξει οι διαδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις, οι διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια, κρατά σταθερά αντίθετη στάση και θέση. Φωνάζει με όλη του τη δύναμη «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», στηρίζοντας την εθνικοαπελευθερωτική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και των οργανώσεών του.

(Με πληροφορίες από UN Human Rights Office of the High Commisioner)