Δηλώσεις των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης για τις χερσαίες επιχειρήσεις του εχθρού καθώς και για το τελευταίο αποτρόπαιο γεγονός του βομβαρδισμού του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπάλια όπου κατέρρευσαν ολόκληρα κτίρια μετά τη ρίψη τόνων βομβών. Νεκροί είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ, Αμπού Ομπεϊντά

Πρόσφατα, ο σιωνιστής εχθρός ξεκίνησε ελιγμούς εδάφους σε πολλά μέτωπα. Το πρώτο μέτωπο στη βορειοδυτική Γάζα, το δεύτερο από το ανατολικό κέντρο της Λωρίδας της Γάζας στα νοτιοανατολικά της. Έχουν, επίσης, παρουσία γύρω από την περιοχή BeitHanoun και τη γειτονιά της BeitHanoun.

Ο εγκληματίας εχθρός πλησίασε αυτά τα μέτωπα μετά από περισσότερες από 20 ημέρες βομβαρδισμών, κάνοντας χρήση όλων των ειδών όπλων, στην προσπάθειά του να εκτοπίσει τον λαό μας και προκαλώντας σημαντικές καταστροφές, πιθανώς, για να αποκαταστήσει την εικόνα του ηττημένου στρατού τους, την οποία γκρεμίσαμε στις 7 Οκτωβρίου.

Μόλις αυτές οι σιωνιστικές χερσαίες δυνάμεις έφτασαν στις αμυντικές γραμμές και τις περιοχές επαφής μας, οι δυνάμεις μας άρχισαν και συνεχίζουν και τώρα να αμύνονται στρατηγικά στις προγραμματισμένες επιθέσεις του εχθρού σε όλα τα μέτωπα.

Οι μαχητές μας έχουν εμπλακεί σε σκληρές αντιπαραθέσεις και άμεσες συγκρούσεις. Παρά την προέλαση του εχθρού, οι μαχητές μας κατάφεραν να εμπλακούν με τις εχθρικές δυνάμεις και να καταστρέψουν 22 σιωνιστικά οχήματα μέχρι στιγμής, χρησιμοποιώντας τα εξαιρετικά διεισδυτικά βλήματα Al-Yassin 105 και τις καταστροφικές εκρηκτικές μας αντάρτικες βόμβες, που έχουν αναπτυχθεί σε αυτή τη μάχη.

Οι μαχητές μας επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας διάφορα είδη εκρηκτικών και πυραύλων και εκτέλεσαν επιχειρήσεις διείσδυσης πίσω από τις εχθρικές γραμμές συγκέντρωσης και περιοχές προέλασης, καταφέρνοντας να σκοτώσουν πολλούς στρατιώτες της κατοχής.

Συνεχίζουμε να βομβαρδίζουμε τις χερσαίες δυνάμεις με βλήματα όλμων και φράγματα πυραύλων μικρού βεληνεκούς, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε βαθιά στο εχθρικό έδαφος με ρουκέτες διαφόρων βεληνεκών.  

Οι ναυτικές μας δυνάμεις κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πολλαπλές επιθέσεις σε αρκετούς ναυτικούς στόχους χρησιμοποιώντας την Τορπίλη «Al-Asif» που αποκαλύπτουμε ότι έχει τεθεί σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης.

Οι αμυντικές μας επιχειρήσεις είναι συνεχείς και βρίσκονται ακόμη στην αρχή τους. Με τη χάρη και τη δύναμη του Θεού, επιφυλάσσουμε πολλά ακόμα. Όπως υποσχεθήκαμε στον εχθρό, η Γάζα θα είναι το νεκροταφείο τους, ένας εφιάλτης για τους στρατιώτες τους.

Δίνουμε στον Νετανιάχου τα καλά νέα για το τέλος του πολιτικού του μέλλοντος. Αυτή θα είναι η αρχή του τέλους για αυτήν τη σφετεριστική οντότητα, Θεού θέλοντος.

Χαιρετίζουμε τους μαχητές του έθνους μας και καλούμε για άλλη μια φορά κάθε αξιότιμο άτομο αυτού του έθνους να αδράξει την ευκαιρία για να υπερασπιστεί την τιμή του ευλογημένου τζαμιού Al-Aqsa.

Αρνούμαστε ότι ο εχθρός έχει κάποιον από τους αιχμαλώτους μας, που κρατούνται από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ. Εάν προκύψουν τέτοιοι ισχυρισμοί, μπορεί να αφορούν ανεξάρτητα μέρη που κρατούν εχθρικούς αιχμαλώτους. Αναφέραμε προηγουμένως, στην αρχή της μάχης, ότι κάποιοι κρατούμενοι κρατούνται από άτομα του λαού μας.

Εάν ο αποτυχημένος Νετανιάχου γιορτάζει την απελευθέρωση ενός αιχμαλώτου μετά από ένα μήνα από την έναρξη της μάχης, θα χρειαζόταν άλλα 20 χρόνια για να απελευθερώσει τους υπόλοιπους αιχμαλώτους του με τον ίδιο τρόπο.

Ορισμένες χώρες παρενέβησαν μέσω διαμεσολαβητών για την απελευθέρωση αιχμαλώτων ορισμένων ξένων εθνικοτήτων. Ενημερώσαμε τους διαμεσολαβητές ότι θα απελευθερώσουμε έναν αριθμό αλλοδαπών τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την προαναγγελθείσα πρόθεσή μας ότι δεν θέλουμε να τους κρατήσουμε ή να συνεχίσουμε να τους κρατάμε στη Γάζα.

Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού μας μέχρι το τέλος αυτής της μάχης. Εσείς, ο λαός, έχετε το δικαίωμα να έχετε το κεφάλι ψηλά καθώς αμφισβητείτε τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου. Λαέ μας στη Γάζα, ο κόσμος είναι σαστισμένος από το μεγαλείου σου και το μυστικό της δύναμής σου. Ευλογημένος να είσαι με την υπόσχεση του Κυρίου σου και τη διαθήκη του Προφήτη σου.

31/10/23

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κάλεσμα από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης προς όλους τους έντιμους ανθρώπους του έθνους μας και τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου.

Μπροστά στο αίμα που ρέει στη Γάζα, τα λόγια δεν κάνουν πια: Ξεσηκωθείτε… Εξεγερθείτε… Ορμήστε στις πρεσβείες των επιτιθέμενων εθνών… Κάψτε τους… Καταστρέψτε τους.

Απαιτήστε να σταματήσει η ροή πετρελαίου και φυσικού αερίου προς τις χώρες που είναι συνένοχες στην επίθεση.

Ο χρόνος είναι ουσιαστικός και η ιστορία δεν συγχωρεί… Να είστε βέβαιοι ότι ο λαός της Παλαιστίνης δεν θα σας απογοητεύσει.

Ω ελεύθεροι άνθρωποι, ο φασιστικός εχθρός ψάχνει εκδίκηση από το προσφυγικό στρατόπεδο Jabalia, καθώς και τα στρατόπεδα Nuseirat και Shati’, διαπράττοντας φρικτές σφαγές, που ξεπερνούν σε βαρβαρότητα ό,τι έκαναν οι Ναζί στη σκοτεινή ιστορία τους, χρησιμοποιώντας έξι τόνους καταστροφικών αμερικανικών βομβών. Μια τραγωδία που απευθύνεται στην ανθρώπινη συνείδηση. Όποιος μένει σιωπηλός απέναντι σε αυτόν τον δολοφόνο είναι συνένοχος στη γενοκτονία και στερεί από τους Παλαιστινίους την ανθρώπινή τους υπόσταση.

Μια ηθικά, πολιτικά και στρατιωτικά ηττημένη οντότητα θέλει να διεκδικήσει τη νίκη επί του παλαιστινιακού μας αίματος.

Το στρατόπεδο Jabalia είναι η μήτρα της επανάστασης και σύμβολο της παλαιστινιακής ανθεκτικότητας και αντίστασης, που στέκεται πρώτη στη μάχη της τιμής και του καθήκοντος, μ’ ένα πνεύμα που χαρακτηρίζεται από τη δύναμη, τη σταθερότητα και την υψηλή γενναιότητά. Με τη χερσαία εκστρατεία του, ο εχθρός θέλει να καλύψει την αναπόφευκτη αποτυχία του με σφαγές εναντίον Παλαιστινίων αμάχων. Χαιρετίζουμε τους άνδρες της αντίστασης στους διάφορους σχηματισμούς τους που αντιμετωπίζουν αυτήν την επίθεση και τον σταθερό λαό μας που απορρίπτει τα σχέδια εκτοπισμού, παρά τον γενοκτονικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον τους ο εχθρός.

Η μεγάλη Γάζα, με το ανάστημα των ηρώων της και το αίμα των παιδιών της, είναι οι ρίζες μας βαθιά στο χώμα. Θα σηκωθεί από τις στάχτες.

Οι λεκτικές θέσεις δεν καταρρίπτουν αεροπλάνα ούτε εμποδίζουν βλήματα να πέσουν στα κεφάλια των αθώων. Ως εκ τούτου, καλούμε:

-Την αποπομπή των πρεσβευτών της επίθεσης.

-Μια κραυγή οργής και αξιοπρέπειας σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο για να σταματήσει η ροή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε χώρες συνένοχες στην επίθεση.

-Είναι καιρός να κλείσουν οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στις αραβικές χώρες.

-Τα συνδικάτα των εργαζομένων στα παγκόσμια λιμάνια να αρνηθούν να ξεφορτώσουν ή να φορτώσουν οποιαδήποτε αποστολή όπλων από ή προς τη σιωνιστική οντότητα.

Ας εμπιστευτούμε τον λαό μας, τον εαυτό μας, την αξιοπρέπειά μας, την ελευθερία μας και το δικαίωμά μας στη ζωή.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

31 Οκτώβρη

Ανακοίνωση της Χαμάς για τη σφαγή στη Τζαμπάλια

Καλούμε τις αραβικές και ισλαμικές χώρες μας να πάρουν μια ιστορική και αποφασιστική θέση για να σταματήσουν τις σφαγές της τρομοκρατικής κατοχής και τη γενοκτονία που διαπράττει κατά του παλαιστινιακού λαού μας.

Η σφαγή της τρομοκρατικής σιωνιστικής κατοχής στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia είναι ευθύνη όλων των χωρών, των κυβερνήσεων και των οργανώσεων που υποστηρίζουν αυτήν την σιωνιστική τρομοκρατική οντότητα και όσων έχουν προκατειλημμένες απόψεις απέναντι στην επιθετικότητα και τα εγκλήματά της τις τελευταίες 25 ημέρες, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Υπάρχουν περισσότεροι από 400 μάρτυρες και εκατοντάδες πτώματα και επιζώντες κάτω από τα ερείπια, στη σφαγή στη Τζαμπάλια που διέπραξε σήμερα η σιωνιστική κατοχή.

Το αίμα, τα υπολείμματα και οι πληγές τους θα παραμείνουν μια κατάρα που θα κυνηγήσει όλους όσους σιωπούν και αμελούν να δράσουν για να σταματήσουν αυτή τη βάναυση επίθεση και το νέο Ολοκαύτωμα που ασκεί η φασιστική κατοχική κυβέρνηση.

Πότε θα κινηθούν οι συνειδήσεις για να σταματήσουν οι σφαγές, να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα, να έρθει στήριξη, βοήθεια, καύσιμα και φορητά νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας και να σωθούν χιλιάδες αθώες ζωές, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών, ασθενών και τραυματιών;

Καλούμε τις αραβικές και ισλαμικές χώρες μας να λάβουν αποφασιστική θέση σε ό,τι συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας όσον αφορά τη γενοκτονία που διαπράττεται από τη βάναυση σιωνιστική κατοχή, η απειλή και η επιθετικότητα της οποίας δεν θα σταματήσουν στα σύνορα της Γάζας και της Παλαιστίνης.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

31 Οκτώβρη 2023

Ο αρχηγός του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Κινήματος Τζιχάντ Ντάουντ Σεχάμπ στο «PalestineToday»:

Η Αντίσταση αντιμετωπίζει τις δυνάμεις κατοχής χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων για να εμποδίσει οποιαδήποτε «ισραηλινή» προέλαση στη Λωρίδα της Γάζας, παρά τους εναέριους και χερσαίους βομβαρδισμούς.

Ούτε ένας «ισραηλινός» στρατιώτης δεν τολμά να βγει από το τανκ του λόγω της σφοδρότητας της αντίστασης.

Δίνουμε μια μεγάλη και πρωτόγνωρη μάχη στην ιστορία του αντικατοχικού αγώνα.

Ολόκληροι αραβικοί στρατοί δεν μπόρεσαν να σταθούν ενάντια στον εχθρό στον πόλεμο του 1967 για περισσότερο από έξι ημέρες.

Η υποστήριξη της παλαιστινιακής Αντίστασης είναι καθήκον και καλούμε να επεκταθεί η εμπλοκή με τον εχθρό παντού.

Η κύρια αποστολή μας σήμερα ως λαός, δυνάμεις και φατρίες είναι να στηρίξουμε τις πλάτες των μαχητών της Αντίστασης στο πεδίο με όλα τα μέσα.

Saraya Al-Quds (Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ) – Ταξιαρχία Tubas:

Στο όνομα του Αλλάχ, του Πολυεύσπλαχνου, του Μεγαλόχαρου. «Η άδεια [να πολεμήσουν] δόθηκε σε αυτούς που πολεμούνται, επειδή αδικήθηκαν, και πράγματι, ο Αλλάχ είναι ικανός να τους δώσει τη νίκη».

Ειρήνη σε σας.

Σε μια ευρεία αμυντική επιχείρηση που διήρκεσε 6 ώρες, οι μαχητές μας αντιμετώπισαν σήμερα το πρωί τις δυνάμεις κατοχής που εισέβαλαν στον χώρο της παλιάς αγοράς. Οι μαχητές μας συμμετείχαν σε σκληρές άμεσες συγκρούσεις με αυτές τις δυνάμεις.

Οι μαχητές μας κατάφεραν επίσης να στοχεύσουν τις ενισχύσεις των δυνάμεων κατοχής που έφτασαν στην πόλη κάνοντας χρήση έντονων πυροβολισμών και εκρηκτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά σε ένα από τα στρατιωτικά οχήματα.

Επιπλέον, οι μαχητές μας εκτέλεσαν ποιοτική ενέδρα στον άξονα MidaanAl-Dawla, όπου ετοιμάστηκαν να αντιμετωπίσουν μια δύναμη που είχε τοποθετηθεί στον άξονα, με αποτέλεσμα να υπάρχουννεκροί και τραυματίες.

Επιπρόσθετα, τα κατοχικά οχήματα που ήταν τοποθετημένα στον άξονα στοχοποιήθηκαν με έντονους καταιγισμούς πυρών και θέσεις ελεύθερων σκοπευτών στοχοποιήθηκαν με σφοδρά πυρά. Οι μαχητές μας συμμετείχαν σε διάσπαρτες συγκρούσεις στις περιοχές Al-Thaghra, Al-Dinmo και Tammoun.

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση της ομάδας Lion’ s Den (Λημέρι των Λιονταριών)

Ολόκληρη η οντότητα που ενώθηκε πίσω από την ήττα της, πιστεύοντας ότι μπορεί να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί από την εικόνα του «ισραηλινού» στρατιώτη που έχτισε στο μυαλό του κόσμου για 75 χρόνια ψευδαίσθησης, θα μείνει έκπληκτη από αυτό που την περιμένει. Όλος ο κόσμος θα γονατίσει, παρακαλώντας την παλαιστινιακή και μη αντίσταση να σταματήσει το πυρ. Η Αμερική θα γονατίσει, παρακαλώντας την αντίσταση σε όλες τις αρένες να σταματήσουν να πυροβολούν για να σώσει τον πάσσαλο της που τοποθέτησε στη Μέση Ανατολή, που έγινε αρουραίος αφού οι αντιστασιακοί ποδοπάτησαν τα κεφάλια τους την έβδομη Οκτωβρίου.

Μεγάλε λαέ μας,με προσοχή ακούστε τους σαθρούς και ηττημένους που η ύπαρξη τους συνδέεται με την ύπαρξη αυτής της οντότητας. Κλαίνε για παιδιά, γυναίκες και μάρτυρες, αλλά η αντίσταση δικαιούται περισσότερο από τον καθένα να τα θρηνήσει και να τα εκδικηθεί. Η αντίσταση είναι σε καλή κατάσταση, διαχειρίζεται τη μάχη από την πρώτη μέρα. Ο καθένας έχει έναν ρόλο, και ο κόσμος θα εκπλαγεί όταν γίνει σαφές ότι η πραγματική μάχη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Ναι, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, και το αύριο είναι κοντά για όσους το περιμένουν. Η αντίσταση θα επιβάλει τους όρους της, όχι μόνο για τους κρατούμενους, αλλά και τους όρους της για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Έχετε ακούσει ότι η αντίσταση ζήτησε ανακωχή ή κατάπαυση του πυρός; Δεν έχει συμβεί και δεν θα συμβεί, αν θέλει ο Αλλάχ.

Δεν θέλουμε η θλίψη να επισκιάσει αυτά τα αγνά μέτωπα. Σηκώστε το κεφάλι σας ψηλά, εμπιστευτείτε τον Αλλάχ και εμπιστευτείτε την αντίστασή σας. Ας ξέρει ο λαός μας ότι σύντομα θα γεμίσει τους δρόμους και τις πλατείες, γιορτάζοντας την ολοκληρωτική νίκη της αντίστασης, την απελευθέρωση των φυλακών, την άρση της πολιορκίας στη Λωρίδα της Γάζας και τη διακοπή του καρκινικού οικισμού στη Δυτική Όχθη. Αυτά είναι βεβαιότητες που θα συμβούν, Θεού θέλοντος, στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια. Εμπιστευτείτε τον Αλλάχ και εμπιστευτείτε την αντίστασή σας.

Όσο για τους γιους της Δυτικής Όχθης, λέμε και χαιρετίζουμε αυτό το αγνό κίνημα που προέκυψε από όλα τα σχολεία της Δυτικής Όχθης. Σας λέμε, συνεχίστε. Χαιρετίζουμε επίσης το κίνημα της νεολαίας στη Δυτική Όχθη. Εσείς είστε οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, και λέμε και επιβεβαιώνουμε ότι καμία πτυχή της κανονικής ζωής δεν θα επιστρέψει στη Δυτική Όχθη μέχρι να τελειώσει η μάχη. Λέμε στον λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας και στην αντίσταση στη Λωρίδα της Γάζαςότι η Δυτική Όχθη είναι στον δρόμο τηςυπόσχεσής της. Η κατοχή αποκρύπτει εντελώς κάθε σύγκρουση που συμβαίνει στη Δυτική Όχθη. Και η Τζενίν και το στρατόπεδό της βρίσκονται στη μέση μιας σύγκρουσης, η Ναμπλούς συγκρούεται και η Beit Ummar συγκρούεται. Η Δυτική Όχθη έχει προσφέρει περισσότερους μάρτυρες σε λίγες μέρες απ’ ό, τι σε έναν χρόνο.

Λέμε σε κάθε άνθρωπο στη Δυτική Όχθη που έχει όπλο, ο Θεός να καταραστεί εσένα και το τουφέκι σου αν δεν συγκρουστείς αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι μια μάχη που θα καταγράψει η ιστορία και θα αφηγηθούν γενιές, από γενιά σε γενιά. Είτε μπαίνεις στις τάξεις όσων συμμετείχαν σε αυτό και κέρδισαν, αν θέλει ο Αλλάχ, είτε καταγράφεις τον εαυτό σου με τους συνεργάτες και τους αμελείς. Χιλιάδες τουφέκια που ανήκουν στη νεολαία της Δυτικής Όχθης: είναι καιρός να αναδυθούν και να γνωρίσουν την πυξίδα τους. Είναι καιρός να βγουν έξω. Ναι, η Δυτική Όχθη έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει, αλλά χρειάζονται όλο και περισσότερα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για οποιονδήποτε υγιή ενήλικα να καθυστερήσει να συμμετάσχει σε αυτή τη μάχη με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτει, ειδικά όσοι έχουν όπλα.

Αυτός ο εχθρός δεν θα μπορέσει να αντέξει αυτό που σχεδιάζεται και συνωμοτεί εναντίον του σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, αν θέλει ο Αλλάχ. Περισσότερη υπομονή και εμπιστοσύνη στον Θεό.

Τα αδέρφια σας, οι ομάδες των Lions’ Den

Μαθητικές πορείες στη Δυτική Όχθη