Ο σιωναζιστικός στρατός εδώ και 6 μήνες ξεδιπλώνει την πλήρη σαδιστική επιθετικότητά του. Διαγωνίζονται στο πώς θα καταστρέψουν περισσότερα σπίτια, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, πώς θα δολοφονήσουν περισσότερα παιδιά, πώς θα ακρωτηριάσουν. Με αναρίθμητα βίντεο που ανεβάζουν σε ΜΚΔ οι σαδιστές σιωναζιστές καταγράφουν οι ίδιοι τα εγκλήματά τους. Αφού δεν υπάρχει δικαιοσύνη καμιά, γιατί όχι; Η μόνη δικαιοσύνη που αντιλαμβάνονται αυτά τα κατακάθια είναι τα όπλα και οι ρουκέτες της αντίστασης.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του επικεφαλής του Κυβερνητικού Γραφείου Μέσων Ενημέρωσης, Salameh Maarouf σχετικά με τα περιστατικά παγιδευμένων εκρηκτικών:

«Προειδοποιούμε για τα συνεχή περιστατικά όπου εκρήγνυνται εκρηκτικά που αφήνει ο στρατός κατοχής στα σπίτια των πολιτών, ειδικά εκείνα που είναι μεταμφιεσμένα σε κονσέρβες. Πολλοί πολίτες τραυματίστηκαν από τέτοια παγιδευμένα κουτιά, με το τελευταίο να είναι στην περιοχή Al-Zana του Khan Younis, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 14χρονος Mohammed Yasser Samour. Έψαχνε τα προσωπικά του αντικείμενα στο βομβαρδισμένο σπίτι του, βρήκε κουτάκια με τρόφιμα που του άφησε η κατοχή και τα άνοιξε, προκαλώντας έκρηξη που οδήγησε σε ακρωτηριασμό ορισμένων άκρων του και τραυμάτισε άλλους που ήταν μαζί του.

Καταδικάζουμε το έγκλημα της κατοχής της σκόπιμης παγίδευσης των υπολειμμάτων που αφήνει πίσω της. Σαν να μην έφτανε που σκοτώνουν τον λαό μας με άμεσο βομβαρδισμό, χρησιμοποιούν και την εξαπάτηση με παγιδευμένες κονσέρβες για να αυξήσουν τον αριθμό των μαρτύρων και των τραυματιών, ιδίως μεταξύ παιδιών που δεν μπορούν να διακρίνουν αυτά τα απομεινάρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, που επιβεβαιώνονται από αναφορές των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών: περίπου το 10% των οβίδων και των βομβών που έριξε ο στρατός κατοχής, που υπολογίζονται σε περισσότερους από 75.000 τόνους εκρηκτικών, δεν εξερράγησαν. Αυτό σημαίνει περίπου 7.500 τόνους οβίδων και βομβών στους δρόμους, στα εδάφη των πολιτών, στα σπίτια τους, ανάμεσα στα συντρίμμια και κάτω από τα ερείπια σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό αντιπροσωπεύει έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν θα τελειώσει ούτε με την κατάπαυση του πυρός, εκτός εάν αφαιρεθούν και εξουδετερωθεί ο κίνδυνος έκρηξής τους.

Ως εκ τούτου, προτρέπουμε τους πολίτες μας να μην παραβιάζουν τέτοια υπολείμματα και να προσέχουν πολύ τι αφήνει ο στρατός κατοχής, συμπεριλαμβανομένων των κονσερβών, και να επικοινωνούν με ομάδες πολιτικής άμυνας και εξειδικευμένες αρχές μηχανικών εκρηκτικών για την αντιμετώπιση αυτών των υπολειμμάτων.

Απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα να συστήσει εξειδικευμένες ομάδες μηχανικών και εμπειρογνώμονες εκρηκτικών και να παράσχει στις τοπικές αρμόδιες αρχές τις απαραίτητες τεχνικές δυνατότητες για να αντιμετωπίσουν αυτά τα υπολείμματα και να απομακρύνουν τον κίνδυνο από τους πολίτες».

29/04/24

* Μετάφραση Prolet connect