Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων και η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων επιβεβαίωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 01/01/24, ότι η διοίκηση των κατοχικών φυλακών πραγματοποίησε νέα επιχείρηση δολοφονίας κατά του κρατούμενου Abdul Rahman Bassem Al Bahsh (23 ετών) από τη Νάμπλους στη φυλακή Megiddo.

Μαχητής της αντίστασης στη Νάμπλους, είχε τεθεί υπό κράτηση από τις 31 Μαΐου 2022, τον καιρό που η αντίσταση εξαπλωνόταν και αναπτυσσόταν, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 35 μηνών. Ο Al-Bahsh γίνεται ο πρώτος μάρτυρας την πρώτη ημέρα του έτους 2024 και ο έβδομος μάρτυρας στις κατοχικές φυλακές από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Αυτό προστίθεται σε αρκετούς κρατούμενους από τη Γάζα, των οποίων το μαρτύριο στο στρατόπεδο Sidai Timan στο BirSabi αναφέρθηκε από τα κατοχικά μέσα, χωρίς να διευκρινιστούν λεπτομέρειες για την ταυτότητα ή τον αριθμό τους.

Η Επιτροπή και η Λέσχη ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι το έγκλημα δολοφονίας του κρατούμενου Abdul Rahman Al-Bahsh στη φυλακή Megiddo, η οποία ήταν μια από τις φυλακές που έγιναν φρικτά εγκλήματα και συστηματικά βασανιστήρια κρατουμένων μετά τις 7 Οκτωβρίου, και όπου τρεις κρατούμενοι δολοφονήθηκαν πριν τον Al-Bahsh, επιβεβαιώνει ότι η κατοχή συνεχίζει χωρίς καμία αποτροπή τη διεξαγωγή περισσότερων δολοφονικών επιχειρήσεων κατά κρατουμένων στις φυλακές της, εκτός από τα συστηματικά εγκλήματα βασανιστηρίων και κακοποίησης, με στόχο την άμεση θανάτωσή τους.

Η Επιτροπή και η Λέσχη πρόσθεσαν ότι όλες οι μαρτυρίες που μεταδόθηκαν από κρατούμενους που απελευθερώθηκαν την περασμένη περίοδο, καθώς και οι μαρτυρίες που μεταφέρθηκαν από δικηγόρους, πέρα ​​από τις μαρτυρίες που ελήφθησαν από οργανισμούς για κρατούμενους που δημοσιοποιήθηκαν μετά τις 7 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνουν ότι τα βασανιστήρια και ο άγριος ξυλοδαρμός από τις μονάδες καταστολής και τις ειδικές μονάδες του στρατού κατοχής ήταν η άμεση αιτία του θανάτου τους.

Η Επιτροπή και η Λέσχη δήλωσαν: «Υπό το πρίσμα της έντασης των εγκλημάτων που η κατοχή συνεχίζει να διαπράττει εναντίον κρατουμένων στις φυλακές, καθιστούμε πλήρως υπεύθυνους, εκτός από την εγκληματική κατοχή, όλες τις διεθνείς δυνάμεις που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την κατοχή στη συνεχιζόμενη γενοκτονία κατά του λαού μας στη Γάζα και τη συνεχιζόμενη εκτεταμένη επίθεση εναντίον του λαού μας σε όλους τους χώρους παρουσίας του, καθώς και κατά των κρατουμένων μας στις φυλακές της κατοχής».

Η Επιτροπή και η Λέσχη σημείωσαν ότι η 7η Οκτωβρίου δεν ήταν η αρχή της εγκληματικότητας και της βαρβαρότητας της κατοχής, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι μια επέκταση της κατοχικής προσέγγισης και πολιτικής κατά των κρατουμένων. Υπενθύμισαν ότι η κατοχή, πριν από τις 7 Οκτωβρίου, επεδίωκε να περάσει και να εφαρμοστεί ο νόμος της θανατικής ποινής κατά των κρατουμένων.

Ωστόσο, ως εξειδικευμένοι φορείς, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις έρευνες που ξεκίνησαν για τους συλληφθέντες που δολοφονήθηκαν μετά την 7η Οκτωβρίου, όχι επειδή περιμένουμε δικαιοσύνη από τα κατοχικά δικαστήρια, αλλά σε μια προσπάθεια να τεθεί τέλος σε αυτή τη συνεχιζόμενη εγκληματικότητα.

Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων και η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων κάλεσαν όλα τα διεθνή ιδρύματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με επικεφαλής τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, να διεκδικήσουν εκ νέου τον απαραίτητο και απαιτούμενο ρόλο τους απέναντι σε αυτά τα ατελείωτα εγκλήματα και να πιέσουν με κάθε μέσο να σταματήσουν τα πρωτοφανή εγκλήματα σε βάρος κρατουμένων στις κατοχικές φυλακές.

Με τη δολοφονία του κρατούμενου Abdul Rahman Al-Bahsh από τη Νάμπλους, ο αριθμός των μαρτύρων του κινήματος των κρατουμένων αυξάνεται σε 244 από το 1967.

Θυμίζουμε τα ονόματα των μαρτύρων μετά τις 7 Οκτωβρίου:

Ο Omar Draghmeh από το Τουμπάς, ο Arafat Hamdan από τη Ραμάλα, ο Majed Zaqoul από τη Γάζα, τέταρτος μάρτυρας του οποίου η ταυτότητα είναι άγνωστη, ο Abdul Rahman Mar’i από το Σαλφίτ, ο Thaer Abu Asab από την Καλκίλια και ο μάρτυρας Abdul Rahman Al-Bahsh που δολοφονήθηκε σήμερα (1/1/2024).

Ανακοίνωση του Γραφείου Μαρτύρων και Κρατουμένων της Χαμάς 01/01/24

Οι ναζιστικές κατοχικές αρχές διέπραξαν νέο έγκλημα δολοφονίας κατά των ηρωικών κρατουμένων μας με τη δολοφονία του ηρωικού κρατούμενου Abdul Rahman Bassem Al-Bahsh (23 ετών) από τη Nablus στη φυλακή Megiddo, ο οποίος κρατείται από τις 31 Μαΐου 2022, καταδικασμένος σε 35 μήνες φυλάκιση.

Αυτό το έγκλημα συμπίπτει με αναφορές για εκτελέσεις, βάναυσα βασανιστήρια και απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ηρωικοί κρατούμενοί μας, ειδικά εκείνοι από την αγαπημένη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταφέρθηκαν από εκείνους που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα από τις ναζιστικές φυλακές. Είναι το έβδομο έγκλημα εκτέλεσης κατά των κρατουμένων μας από τη Δυτική Όχθη από την έναρξη της μάχης της Πλημμύρας του Al-Aqsa, εν μέσω της σιωπής των διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και των αιχμαλώτων πολέμου.

Επιβεβαιώνουμε ότι αυτές οι δολοφονίες και τα εγκλήματα θα γυρίσουν μπούμερανγκ στη σφετεριστική κατοχή ως φωτιά και κόλαση. Οι αγωνιστές της αντίστασης θα δώσουν σε αυτόν τον κατακτητή τα κατάλληλα μαθήματα για τη συνέχιση των εγκλημάτων και της θηριωδίας κατά των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών του λαού μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον λαό μας και στους γιους του έθνους μας στην επαρχία της Ναμπλούς και σε όλη την Παλαιστίνη για το μαρτύριο του ηρωικού αιχμάλωτου Al-Bahsh. Το αίμα του θα παραμείνει κατάρα που θα στοιχειώνει τους δολοφόνους του.

Zaher Jabareen

Προϊστάμενος του Γραφείου Μαρτύρων και Κρατουμένων

***

Μια νέα ομάδα, με έδρα τη Ναμπλούς, που αυτοαποκαλούνται Ταξιαρχία των Εγγονών του Γιασίν*, έχουν ήδη εμπλακεί σε συγκρούσεις στη Ναμπλούς, την Τζενίν και την Τουλκαρέμ τις τελευταίες ημέρες. Οι μαχητές της Ταξιαρχίας αποτελούνται από κάθε φατρία, δηλώνοντας ότι είναι παρόντες σε όλες τις περιοχές της Παλαιστίνης και ότι δεν είναι «τίποτε άλλο παρά οι γιοι της μίας, ενωμένης πατρίδας, της Παλαιστίνης».

Η Ταξιαρχία εξέδωσε σήμερα νέα ανακοίνωση:

«Στο όνομα του Αλλάχ, του Πολυεύσπλαχνου, του Μεγαλόχαρου.

Ω γιοι της Ναμπλούς, Βουνό της Φωτιάς,

Εδώ είναι ο αδίστακτος εχθρός που χτυπάει τους γιους μας και σκοτώνει τα παιδιά μας, τα κομμάτια της ψυχής μας [τους πιο αγαπημένους μας].

Σήμερα, ο στρατός κατοχής διέπραξε ένα νέο έγκλημα δολοφονίας κατά των γενναίων αιχμαλώτων μας με τηδολοφονία του ηρωικού κρατούμενου Abdul Rahman Bassem Al-Bahsh (23 ετών) από τη Ναμπλούς στη φυλακή Megiddo, κρατούμενος από τις 31 Μαΐου 2022 και καταδικασμένος σε 35 μήνες φυλάκιση.

Εμείς, ως γιοι της Ναμπλούς, το Βουνό της Φωτιάς, ειδικότερα, και ως γιοι της Παλαιστίνης γενικότερα, θα απαντήσουμε με τον δικό μας τρόπο και ο κατακτητής θα καταλάβει την πρόθεσή μας.

Έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε 9 επιχειρήσεις στα σημεία ελέγχου (σ.τ.μ. check-points) και τους εποικισμούς κοντά στη Ναμπλούς και πυροδοτήσαμε άμεσα περισσότερους από έναν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Παλιά Πόλη της Ναμπλούς, στοχεύοντας έναν αριθμό στρατιωτών.

Δεν μετράμε δηλώσεις ούτε γράφουμε απλά λέξεις.

Χαράσσουμε την ενότητα, την ελευθερία και τη λαϊκή αντίσταση.

Θα τους περιμένουμε όπου κι αν βρίσκονται, καθώς η Ταξιαρχία μας είναι παρούσα σε όλες τις περιοχές της Παλαιστίνης και στο κατεχόμενο εσωτερικό.

Πολύ σύντομα, θα δείτε και θα ακούσετε ό, τι σας ευχαριστεί, με τεκμηρίωση για να δείξει στον κατακτητή τις απώλειες που κρύβει και δεν αποκαλύπτει.

Έχουμε πολλά που μόνο ο Αλλάχ ξέρει.

Στο όνομα του Αλλάχ χτυπάμε.

Τρίτη, 02/01/2024

Ταξιαρχία των Εγγονών του Γιασίν»

* Ο Σεΐχ Γιασίν (γεννημένος το 1936) ήταν σύμβολο αντίστασης και ανυπακοής σε όλη του τη ζωή. Ένας απ’ τους ιδρυτές της Χαμάς στην πρώτη Ιντιφάντα, με στόχο να αντισταθεί στην κατοχή. Ανέπτυξε μια σειρά από κοινωνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για να ανακουφίσει τα δεινά των Παλαιστινίων.

Παρά το γεγονός ότι ήταν παράλυτος από τον λαιμό και κάτω και μερικώς τυφλός, ποτέ δεν άφησε τους φυσικούς του περιορισμούς να τον αποτρέψουν από την επιδίωξή του για απελευθέρωση με κάθε απαραίτητο μέσο.

Φυλακίστηκε, εξορίστηκε και απειλήθηκε για όλη του τη ζωή τόσο από τον ισραηλινό κατοχικό στρατό όσο και από την προδοτική Παλαιστινιακή Αρχή. Ωστόσο, παρέμεινε σταθερός και ακλόνητος, αρνούμενος να συμβιβαστεί με τον εχθρό μέχρι την ημέρα του θανάτου του όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μια άνανδρη επίθεση, εκτοξεύοντας πυραύλους στο αναπηρικό καροτσάκι του Γιασίν καθώς έφευγε από ένα τζαμί στη Γάζα μετά την προσευχή. Αυτός και εννέα άλλοι που τον περιέβαλλαν μαρτύρησαν.

Μεταφράσεις Prolet connect