Δημοσιεύουμε ακόμα μία προσπάθεια καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2023.

2/9 57χρονος ναυτεργάτης τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» Ν.Π. 10280 στον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας.

11/9 Εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στο οινοποιείο «Βακάκης», στο Καρλόβασι της Σάμου.

13/9 Εργαζόμενος σε εργολάβο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε παιδική χαρά στο Ναύπλιο.

16/9 38χρονος εργάτης από την Αλβανία έχασε τη ζωή του σε ναυπηγείο, στο Τρίκερι του Βόλου, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού μετά τις πλημμύρες. Εγκλωβίστηκε στο σύρμα που τραβάει τα πλοία στη στεριά.

16/9 28χρονος εργάτης στη Χαλυβουργία Βόλου έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από πρέσα.

17/9 20χρονη δόκιμος στο εμπορικό ναυτικό πέθανε έπειτα από ασθένεια που παρουσίασε σε ταξίδι στην Ινδία.

20/9 42χρονος εργάτης στο εργοστάσιο των «Πλαστικών Κρήτης» στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου κόντεψε να χάσει την όρασή του όταν η εκτόνωση μηχανής «έσκασε» στο πρόσωπό του.

22/9 Εργαζόμενος από την Αλβανία έχασε τη ζωή του σε έργα αποχέτευσης της ΔΕΥΑ και του Δήμου Αγρινίου, που εκτελούσε εργολάβος. Ο εργαζόμενος χτυπήθηκε από μηχάνημα εκσκαφής όταν αυτός βρισκόταν πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ.

22/9 26χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, εν ώρα εργασίας, στο Αίγιο.

24/9 Εργαζόμενος σε εργολάβο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και υπέστη ακρωτηριασμό στα δάχτυλα. Εργαζόταν πάνω από δέκα ώρες συνεχόμενες και με αρκετές μέρες χωρίς ρεπό.

25/9 Δύο ναυτεργάτες, 55 και 34 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν έπεσαν στη θάλασσα από ύψος 8 μέτρων κατά τη διάρκεια καθαρισμού στην πλώρη του επιβατηγού speed runner jet στο λιμάνι του Πειραιά.

25/9 Εργαζόμενη στην καθαριότητα με 8μηνη σύμβαση στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τραυματίστηκε όταν έπεσε από απορριμματοφόρο.

29/9 50χρονη εργαζόμενη σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι έχασε τη ζωή της όταν μπλέχτηκε στη μηχανή.

2/10 51 ετών εργαζόμενος σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα τραυματίστηκε έπειτα από πτώση γερανού.

2/10 31χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χώματα και πέτρες σε παλιό φρεάτιο ομβρίων υδάτων στον Πειραιά. Ο 31χρονος εργαζόταν σε εργολάβο για αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Αττικής.

2/10 Νεκρός 52χρονος οικοδόμος εν ώρα εργασίας σε οικοδομή στον Πόρο Λευκάδος. Ο εργάτης, με καταγωγή από το Αγρίνιο, πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Δούλευε για εργολάβο.

4/10 39χρονος εργάτης από την Αλβανία έχασε τη ζωή του όταν, κατά τη διάρκεια εργασιών σε σκεπή, στο χωριό Πυργετός στη Λάρισα, έπεσε από αυτή.  

4/10 Εργαζόμενος ως ηλεκτρολόγος στον Δήμο Ευρώτα έπεσε από σκάλα με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στα πόδια.

10/10 Οικοδόμος έχασε τη ζωή του σε εργοτάξιο της εταιρίας AWACS στην περιοχή της Ειδομένης στη Θεσσαλονίκη.

11/10 Η τυφλή εργαζόμενη Α.Χ. κατά τη διάρκεια εργασίας στην πρέσα παραγωγής μεταλλικών υλικών του μηχανουργείου του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τρία δάχτυλα στο δεξί της χέρι.

12/10 Ναύτης τραυματίστηκε σε επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

13/10 Μετανάστης εργάτης, που δούλευε για εργολάβο, έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» στο Καμάρι.

14/10 50χρονος εργαζόμενος ως χειριστής εκσκαφέα, στην περιοχή του Γάλλου στο Ρέθυμνο, καταπλακώθηκε όταν το μηχάνημα ανετράπη.

23/10 49χρονος οικοδόμος από το Πακιστάν έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο ενώ πραγματοποιούσε εργασίες σε κτίριο στην Κέρκυρα.

23/10 56χρονος εργαζόμενος σε υπεργολάβο της «Ιντρακάτ» έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών για τοποθέτηση οπτικών ινών του ΟΤΕ. Δούλευε σε φρεάτιο όταν πέρασε από πάνω του ο τροχός που κόβει την άσφαλτο.

27/10 42χρονος οικοδόμος έπεσε από τον φωταγωγό 3ου ορόφου νεοανεγειρόμενης οικοδομής στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

30/10 Δύο εργαζόμενοι, ο ένας υπάλληλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και ο άλλος σε μεταφορική εταιρεία, τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσαν μεταλλικά ράφια στο υπόγειο του εφετείου Αθήνας.

5/11 47χρονος οδηγός του ΚΤΕΛ στο δρομολόγιο Λουτρά Ηραίας – Τρίπολη έχασε τη ζωή του όταν υπέστη ανακοπή καρδιάς και λιποθύμησε στο τιμόνι.

1/11 Εργαζόμενη στη Θεσσαλονίκη, που μετά το σχόλασμα επέστρεφε σπίτι της με το μηχανάκι, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

2/11 26χρονος ναυτικός από την Γεωργία έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών σε φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου, που ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή όρμου Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.

6/11 Εργαζόμενος νοσηλεύεται διασωληνωμένος έπειτα από διαρροή αμμωνίας σε εταιρεία στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

7/11 60χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα πίσσας στις εγκαταστάσεις της τεχνικής εταιρείας κάλτσας στη Λαμία.

11/11 45χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών κλαδέματος στη Βόρεια Κέρκυρα.

16/11 21χρονος ναυτεργάτης, μέλος του πληρώματος του Ε/Γ – ΟΓ «Μπλου Σταρ Μύκονος», τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια φόρτωσης πλοίου στη Θεσσαλονίκη

16/11 24χρονος εργαζόμενος στην ΑΓΕΤ Αλιβερίου υπέστη εγκαύματα στο κεφάλι και στον αυχένα, όταν σωλήνας με καυτό υγρό «έσκασε».

17/11 Εργαζόμενος του Δήμου Σουλίου έπεσε από ύψος 4 μέτρων, κατά τη διάρκεια εργασιών στολισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια. Η εργασία αυτή ήταν εκτός της ειδικότητάς του.

17/11 Εργαζόμενη, εξωτερική υπάλληλος σε «οπτικά», τραυματίστηκε όταν έπεσε με το μηχανάκι στην Ιερά οδό, κατά τη διάρκεια της εργασίας.

17/11 Τρεις εργαζόμενες στην καθαριότητα του δήμου Ιωαννίνων παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, όταν κατά τη διάρκεια αδειάσματος κάδων ανακύκλωσης εισέπνευσαν χημικά που είχαν πετάξει στους κάδους.

18/11 Διανομέας στη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή του έπειτα από σύγκρουση με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

21/11 44χρονος εργάτης στη ΒΙΠΕ Βόλου τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από μεγάλο ύψος μέσα σε δεξαμενή.

22/11 18χρονος ντελιβεράς στη Λαμία τραυματίστηκε, όταν αυτοκίνητο παραβίασε το STOP και χτύπησε το όχημα του εργαζόμενου.

22/11 Ελαφρά τραυματίστηκε στο κεφάλι ναυτικός όταν χτύπησε σε στεγανή πόρτα μηχανοστασίου σε πλοίο στην Καβάλα.

24/11 Ο 51χρονος εργάτης Σίτι Χαλίπ έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τόνους χώματος κατά τη διάρκεια εργασιών για εταιρεία στην Πάτρα.

28/11 35χρονος εργάτης τραυματίστηκε όταν έπεσε από ανυψωτικό μηχάνημα σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.

29/11 Ναυτικός σε εμπορικό πλοίο τραυματίστηκε στον Πατραϊκό κόλπο.

5/6 31χρονος λιμενεργάτης του οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκφόρτωσης ανεμογεννητριών.

6/12 Εργάτης έχασε τη ζωή του σε εργοτάξιο στην αμερικάνικη πρεσβεία, κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών.

16/12 Εργατικό «ατύχημα» προσπάθησε να κρύψει η επιχείρηση «Artion Σουλάκος». Δηλώθηκε κάτω από την πίεση του ίδιου του εργαζόμενου.

18/12 57χρονος εργαζόμενος σε συνεργείο εταιρείας καθαρισμού έχασε τις αισθήσεις του και κατέληξε λίγο πριν ξεκινήσει τη βάρδια του σε πλοίο, σε πλωτή δεξαμενή επισκευών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

18/12 Εργαζόμενος σε συνεργείο της SABO στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛ στα Οινόφυτα τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από ύψος 6 μέτρων.

19/12 Σοβαρά τραυματίστηκε εργαζόμενος όταν έπεσε από μεγάλο ύψος, κατά τη διάρκεια εργασιών σε εργοτάξιο των ΤΕΡΝΑ – Motor oil στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

20/12 Εργάτης έκαψε το χέρι του στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ.

21/12 Εργάτης σε επιχείρηση μαρμάρου στη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από πλάκες μαρμάρων.

23/12 35χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εργασιών, σε εργοτάξιο της ΔΕΥΑΡ στο Ρέθυμνο όταν χτυπήθηκε από σκαπτικό μηχάνημα.

24/12 45χρονος ναυτικός σε φορτηγό πλοίο, με σημαία Marshall Islands, τραυματίστηκε, έπειτα από σπάσιμο κάβου στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

29/12 36χρονος εργαζόμενος στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βγει από δεξαμενή.