Μετά από δύο εβδομάδες σκληρών συγκρούσεων της αντίστασης με τους κατοχικούς εισβολείς, οι σιωναζιστικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το νοσοκομειακό συγκρότημα Al-Shifa, το μεγαλύτερο της Γάζας με πάνω από 700 κλίνες, όπου είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Τα ευρήματα που βγαίνουν στο φως είναι τρομακτικά: πάνω από 300 εκτελεσμένοι άοπλοι Παλαιστίνιοι, δεμένοι χειροπόδαρα με tire-ups, άλλοι πατημένοι από τανκς, άλλοι καμένοι και διαμελισμένα πτώματα παντού. Οι αναγνωρίσεις των νεκρών γίνονται μόνο από τα ρούχα που φοράνε καθώς σώματα και πρόσωπα έχουν παραμορφωθεί.

Οι κοινωνίες συνηθίζουν όχι «απλά» στον θάνατο των Παλαιστίνιων αλλά και σε μερικές από τις χειρότερες τακτικές που οδηγούν σε αυτές τις μαζικές δολοφονίες άοπλων ανθρώπων: στις εισβολές σε νοσοκομεία, σε παρενοχλήσεις και βιασμούς γυναικών, σε ισοπέδωση ανθρώπων από τις ερπύστριες των τανκς, στην ισοπέδωση κάθε συνθήκης δικαίου που θεσπίστηκε στις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες μετά από άλλους καταστροφικούς πολέμους του παρελθόντος.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Γραφείου Μέσων Ενημέρωσης που περιγράφει επακριβώς τα γεγονότα:

«Οι “ισραηλινές” δυνάμεις κατοχής διέπραξαν ένα σοκαριστικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας καταστρέφοντας, καίγοντας και ισοπεδώνοντας με μπουλντόζες το Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa, σκοτώνοντας και συλλαμβάνοντας περισσότερους από 700 Παλαιστίνιους πολίτες. Απαιτούμε την άμεση είσοδο υπαίθριων νοσοκομείων, για να σωθεί η υγειονομική κατάσταση.

Ο “ισραηλινός” στρατός κατοχής αποχώρησε από το Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa σήμερα τα ξημερώματα, μετά από δύο εβδομάδες εισβολής και πλήρους κατάληψης του, αφήνοντας πίσω του εκτεταμένες καταστροφές και ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου. Αυτή η καταστροφή επηρέασε όλες τις πτυχές του Συγκροτήματος, αφού κατέστρεψαν, έκαψαν και κατεδάφισαν όλα τα κτίρια και τα τμήματα ανεξαιρέτως, σε ένα ξεκάθαρο έγκλημα που ντροπιάζει την ανθρωπότητα.

Μέσα στο Συγκρότημα και τα περίχωρά του, ο στρατός κατοχής σκότωσε περισσότερους από 400 μάρτυρες και προσπάθησε να κρύψει το αποτρόπαιο έγκλημά του εκτελώντας εκατοντάδες πολίτες, τραυματίες και ασθενείς μέσα στα τείχη του Ιατρικού Συγκροτήματος Al-Shifa. Κάλυψαν τα πτώματα με σωρούς άμμου, τα πάτησαν με μπουλντόζες, τα έθαψαν και τα ανακάτεψαν με το χώμα του Συγκροτήματος. Επιπλέον, περισσότεροι από 300 πολίτες συνελήφθησαν, ενώ περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι πολίτες εξακολουθούν να αγνοούνται ως αποτέλεσμα του συγκλονιστικού εγκλήματος της κατοχής.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο και καταγγέλλουμε αυτό το έγκλημα που διαπράχθηκε από την κατοχή, το οποίο εμπίπτει στο έγκλημα της γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού μας. Καλούμε όλες τις χώρες του κόσμου και τα Ηνωμένα Έθνη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν αυτό το ξεκάθαρο έγκλημα κατά του διεθνούς δικαίου, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, των Συμβάσεων της Γενεύης και των πρωτοκόλλων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καθιστούμε την αμερικανική διοίκηση, τη διεθνή κοινότητα και την “ισραηλινή” κατοχή πλήρως υπεύθυνες για το έγκλημα της κατάληψης, της εισβολής και της καταστροφής του Ιατρικού Συγκροτήματος Al-Shifa. Είναι αυτοί που δίνουν το πράσινο φως στην κατοχή να συνεχίσει τα εγκλήματά της χωρίς να τα καταδικάζουν, και είναι αυτοί που εμπόδισαν την απόφαση να σταματήσει η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, ενθαρρύνοντας την κατοχή να συνεχίσει αυτά τα τρομερά εγκλήματα.

Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη, όλα τα διεθνή ιδρύματα και όλες τις ελεύθερες χώρες του κόσμου να συνεδριάσουν αμέσως για να αποκαταστήσουν τον τομέα της υγείας, να επαναφέρουν τα νοσοκομεία σε λειτουργία και να εισαγάγουν νοσοκομεία πεδίου μαζί με δεκάδες ιατρικές ομάδες και εκατοντάδες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων για να σώσουν την κατάσταση τηςυγειονομικής περίθαλψης στη Λωρίδα της Γάζας και να σωθούν χιλιάδες τραυματίες και ασθενείς πριν να είναι πολύ αργά. Απαιτούμε επίσης να πιέσουν την κατοχή να σταματήσει τη γενοκτονία που ασκεί εναντίον των αμάχων, παιδιών και γυναικών.

Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024»

ΥΓ. Ανάμεσα στους εκατοντάδες δολοφονημένους του πολιορκημένου νοσοκομείου είναι η γιατρός Γιούσρα Μακάντμεχ μαζί με τον γιο της, τον Δρ Άχμαντ Μακάντμεχ, ο οποίος ήταν χειρουργός και ενεργός σε όλα τα μέτωπα (και του τωρινού πόλεμου αλλά και στις Μεγάλες Πορείες Επιστροφής το 2018 καθώς και στους βομβαρδισμούς του 2021), καθώς και ο γιατρός Μοχάμεντ Ζάχερ Αλ Νόνο, ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει τους ασθενείς του και εκτέλεστηκε από τον ναζιστικό στρατό μπροστά στα μάτια τους.