Προσυγκέντρωση Προπύλαια 18:30

Εδώ και 18 μέρες, ο παλαιστινιακός λαός στέκεται με το κεφάλι ψηλά και αγωνίζεται απέναντι στον πόλεμο του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Εδώ και 18 μέρες, η Γάζα βρίσκεται υπό ανηλεή σφυροκοπήματα. Η ανθρωπιστική κρίση είναι ήδη τεράστια, οι νεκροί ξεπερνούν τους 7.000 και οι τραυματίες τις 17.000.  Μέρα με τη μέρα η ένταση αυξάνεται και στη Δυτική Όχθη όπου έχουμε ήδη 104 νεκρούς και πάνω από 1.800 τραυματίες.

Παρά την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ, παρά τις μαζικές δολοφονίες παιδιών, γυναικών όλες αυτές τις μέρες, ο παλαιστινιακός λαός δεν κλονίζεται. Αντίθετα, η Αντίσταση είναι πιο δυνατή από ποτέ και ο λαός αποφασισμένος να μείνει στον τόπο του. Οι θηριωδίες που διαπράττει το Ισραήλ δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και εξαιτίας του οποίου βάφει με αίμα όλη την παλαιστινιακή γη.

 H αστική τάξη της Ελλάδας δίνει τα διαπιστευτήριά της στους Αμερικανούς κι Ευρωπαίους  ιμπεριαλιστές παριστάνοντας τον πιο πρόθυμο λακέ της περιοχής. Από την επίσκεψη Μητσοτάκη μέχρι την παραχώρηση της βάσης της Ελευσίνας για ορμητήριο των Αμερικανών, και χωρίς να υπολογίζουν τη διαχρονική φιλία του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό, δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη στο κατοχικό Ισραήλ, εμπλέκοντας μας σε έναν κυκλώνα πολεμικό και χωρίς να αναλογίζονται το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους λαούς της περιοχής.

Ο λαός της Ελλάδας έχει δείξει μέσα απ’ τις δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και τις μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα ότι τάσσεται στο πλευρό του δίκιου του παλαιστινιακού λαού χωρίς αλλά και αστερίσκους… Να βρεθούμε και σήμερα έξω από τη Βουλή, να φωνάξουμε για άλλη μια φορά ότι ο ελληνικός λαός δεν δίνει γη και νερό στους φονιάδες των λαών.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του Ισραήλ

Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!