Στις 25 Ιούνη, η σιωναζιστική κατοχή διέπραξε 3 επιπλέον σφαγές εναντίον οικογενειών στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα 32 μάρτυρες και 139 τραυματίες να φτάσουν στα νοσοκομεία σε ένα μόνο 24ωρο. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι η αδελφή και άλλα συγγενικά πρόσωπα ενός εκ των ηγετών της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγιε. Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν μάρτυρες μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χαμάς:

«Ο φασιστικός σιωνιστικός εχθρός πραγματοποίησε σφαγές εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού του σπιτιού της οικογένειας Haniyeh στον καταυλισμό Al-Shati’, όπου σκοτώθηκαν δέκα άμαχοι, ανάμεσά τους και η αδελφή του αδελφού μαχητή της Χαμάς, Ismail Haniyeh, ο βομβαρδισμός του σχολείου Abdul Fattah Hamoud στη γειτονιά Al-Daraj, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ μέλη της οικογένειας Al-Jaro, η στοχοποίηση του σπιτιού της οικογένειας Al-Nasr στον καταυλισμό Al-Maghazi και του σχολείου Asma που λειτουργεί από την UNRWA στον καταυλισμό Al-Shati’, με αποτέλεσμα τον μαρτυρικό θάνατο δεκάδων ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά και γυναίκες. Όλα επιβεβαιώνουν ότι η σιωνιστική φασιστική κυβέρνηση συνεχίζει να αμφισβητεί όλους τους διεθνείς νόμους, τους κανόνες και τις ανθρωπιστικές αξίες, στοχεύοντας σκόπιμα αθώους πολίτες και διαπράττοντας τις πιο αποτρόπαιες σφαγές εναντίον τους».

263 μέρες μετά, οι σιωναζιστές συνεχίζουν ασταμάτητοι τις σφαγές. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τις 37.658 και των τραυματιών τις 86.237, χώρια τους αγνοούμενους. Με όλα τα αθέμιτα μέσα, στοχεύοντας κυρίως τους αμάχους αφού δεν μπορούν να νικήσουν την αντίσταση, οι στρατιώτες αυτής της φασιστικής κατοχής δεν έχουν αφήσει έγκλημα που να μην έχουν διαπράξει. Βασανιστήρια, βιασμούς, δολοφονίες, εξευτελισμούς γυναικόπαιδων. Κι όμως δεν μπορούν να κάμψουν τους Παλαιστίνιους γιατί το δίκιο είναι ολόδικό τους.

Παραθέτουμε και τη δήλωση του ίδιου του Ισμαήλ Χανίγιε, ηγέτη του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς:

«Σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορώ παρά να εξυψώσω αυτόν τον νέο αστερισμό των μαρτύρων της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αδελφής μου και της οικογένειάς της.

Αποτελούν τη νέα μας αντιπροσωπεία προς τον Ελεήμονα σε αυτό το ηρωικό έπος, εντασσόμενοι στις τάξεις και τις αντιπροσωπείες του μεγάλου λαού μας, οι θυσίες του οποίου δεν έχουν σταματήσει εδώ και εννέα μήνες.

Αν ο εγκληματικός εχθρός νομίζει ότι η στοχοποίηση της οικογένειάς μου και των συγγενών μου θα αλλάξει τη στάση και την αντίστασή μας, πλανάται, διότι κάθε μάρτυρας στη Γάζα και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη είναι από την οικογένεια και τους συγγενείς μου.

Επαναλαμβάνω ξανά και ξανά ότι οι μάρτυρες της οικογένειάς μου είναι οι μάρτυρες του λαού μας και οι μάρτυρες του λαού μας είναι επίσης η οικογένειά μου. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των μαρτύρων, και όλοι έχουν επιλεγεί από τον Πανάγαθο για να ανοίξουν τον δρόμο μας προς τη νίκη και την ελευθερία.

Το αίμα των μαρτύρων απαιτεί να μη συμβιβαστούμε, να μην υποχωρήσουμε, να μην αλλάξουμε ή να μεταβληθούμε, να μην αποδυναμωθούμε και να μην απελπιστούμε, αλλά να συνεχίσουμε την πορεία μας με αποφασιστικότητα.

Το κίνημα επέδειξε κάθε δυνατή ευελιξία και συμφώνησε χωρίς δισταγμό σε όλα τα προτεινόμενα σχέδια, υπό την προϋπόθεση ότι το αποτέλεσμα θα είναι η παύση των εγκλημάτων, ο τερματισμός της επιθετικότητας και η πλήρης αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εξακολουθούμε να εμμένουμε στο γεγονός ότι οποιαδήποτε συμφωνία που δεν εγγυάται την κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της επιθετικότητας είναι απαράδεκτη και αυτή η θέση δεν θα αλλάξει σε κανένα στάδιο.

Ο εχθρός επέλεξε την κλιμάκωση, εισέβαλε στη Ράφα, έκλεισε τα περάσματα και προκάλεσε ανθρωπιστικές καταστροφές και τρομερή πείνα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.
Η διεθνής κοινότητα καλείται να δράσει για να σταματήσει την επιθετικότητα, να φέρει βοήθεια και να παράσχει τα απαραίτητα για τη ζωή του λαού μας και εμάς.

Όλες οι ιδέες για την επόμενη μέρα και τις εσωτερικές διευθετήσεις πρέπει να είναι καθαρά παλαιστινιακές και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει – ούτε η κατοχή ούτε κανένας άλλος
».

* Μετάφραση Prolet connect