7 Οκτωβρίου 2023. Έναρξη της μάχης του Κατακλυσμού του Αλ Άκσα. Οι μαχητές της Παλαιστίνης, οι ένοπλες οργανώσεις του Παλαιστινιακού λαού θέτουν τους όρους, βγάζουν ξανά στο προσκήνιο, ένοπλα, το ζήτημα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Μετά από 75 χρόνια σιωνιστικής κατοχής στα εδάφη τους, ακούγεται τρανταχτά σε ολόκληρο τον πλανήτη πως οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι.

Από τότε μέχρι σήμερα ο ήρωας παλαιστινιακός λαός με τις οργανώσεις του σφυρηλατούν την ενότητα, δίνουν τα καλύτερα παιδιά τους στις μάχες με τον σιωναζιστικό στρατό. Η Χαμάς διαπραγματεύεται –με το όπλο στο χέρι– χωρίς να κάνει βήμα πίσω, μπροστά σε έναν ναζιστικό στρατό που δολοφονεί μαζικά αμάχους, γυναικόπαιδα, που βομβαρδίζει νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά… Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί σε live αναμετάδοση τη γενοκτονία και εθνοκάθαρση της εποχής μας.

Έχουμε κριτικάρει και παλιότερα άρθρο στον Ριζοσπάστη για τις «100 μέρες πολέμου» στη Γάζα για κάτι που απουσίαζε στο κείμενο: και αυτό ήταν η οποιαδήποτε αναφορά στην ένοπλη αντίσταση των οργανώσεων του παλαιστινιακού λαού. Γράφαμε τότε:

«Πολιτικό είναι το ζήτημα. Πως βλέπει κανείς τα ζητήματα, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, το μέτωπο, το εθνικοαπελευθερωτικό, την κοινωνική επανάσταση και πώς κοιτά το μπόλιασμα των μαζών με τα απελευθερωτικά προτάγματα από τις πρωτοπορίες που γεννιούνται στον αγώνα».

Αναγκαζόμαστε να πούμε και πάλι δύο λόγια για ένα κείμενο που φιλοξενείται στον Ριζοσπάστη (22-23 Ιούνη) και τιτλοφορείται ως «Ήξεραν».

Το κείμενο του «Ριζοσπάστη» πατάει σε μια «είδηση» που αναπαράγεται από πολλά ειδησεογραφικά και στη χώρα μας που ως πηγή έχουν το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, Kan.

Παραθέτουμε το άρθρο του «Ριζοσπάστη» γιατί θεωρούμε πως αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο από τον/την αναγνώστη/-στρια:

«Τελικά απ’ ό,τι φαίνεται το Ισραήλ δεν αιφνιδιάστηκε και τόσο πολύ από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτώβρη, την οποία αξιοποίησε στη συνέχεια για να εξαπολύσει τη δολοφονική επίθεση στη Γάζα, με πάνω από 35.000 νεκρούς μέχρι σήμερα, κυρίως γυναικόπαιδα.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «Kan», οι υπηρεσίες πληροφοριών του ισραηλινού στρατού γνώριζαν την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης της Χαμάς εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων με στόχο τη σύλληψη ομήρων.

Με τις πληροφορίες αυτές το αρμόδιο τμήμα συνέταξε και μια έκθεση στις 19 Σεπτέμβρη, με λεπτομερή στοιχεία για την εκπαίδευση επίλεκτων μονάδων της Χαμάς ενόψει των επιθέσεων. Η έκθεση ήταν γνωστή και στη Μεραρχία της Γάζας, που βρέθηκε στο στόχαστρο των επιθέσεων, και μάλιστα με αρκετές λεπτομέρειες, όπως ότι η Χαμάς θα επιχειρούσε εναντίον στρατιωτικών βάσεων και κιμπούτς, με στόχο να συλλάβει έως και 250 ομήρους. Τελικά η επίθεση έγινε στις 7 Οκτώβρη και οι Ισραηλινοί που πιάστηκαν όμηροι ήταν 251.

Όπως προκύπτει, ο ισραηλινός στρατός ήξερε ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση από τη Χαμάς, με συγκεκριμένους στόχους, χωρίς ωστόσο να πάρει κάποια μέτρα πρόληψης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν από στρατιωτικά πυρά εκατοντάδες Ισραηλινοί πολίτες, αριθμός που αξιοποιήθηκε στη συνέχεια ως άλλοθι για την εγκληματική επέμβαση, με ένα σχέδιο που προδίδει σοβαρή προπαρασκευή από τη σκοπιά των Ισραηλινών.

Όλο και περισσότερα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις, τις οποίες η ισραηλινή κυβέρνηση κρύβει συστηματικά, για να εμφανίζεται, από σφαγέας, θύμα».

Πού συμβάλλει λοιπόν αυτή η «διαρροή/αποκάλυψη» από τα ισραηλινά μέσα των υπηρεσιών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, που χρήζει και αναπαραγωγής και μάλιστα άξια τέτοιου τύπου σχολιασμού από την εφημερίδα του ΚΚΕ; Προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα υπονοούμενα του άρθρου για να καταλάβουμε και προς τα πού το πάνε! Γιατί δεν μας λένε ανοιχτά ποια είναι τα ερωτήματα και ποιες είναι οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει η κυβέρνηση Νετανιάχου; Ήθελε η κυβέρνηση του Μακελάρη Νετανιάχου την 7 Οκτώβρη; Χρησιμοποίησε την επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ Άκσα προς όφελός της; Πάλι καλά που δεν μας είπαν πως οργανώθηκε και από τους ίδιους τους σιωνιστές…

Οι μυστικές υπηρεσίες των σιωνιστών μάλλον πέτυχαν διάνα! Ήταν τόσο ισχυρές αυτές οι «πληροφορίες» που η Χαμάς μετρούσε ένα-ένα τα κεφάλια των σιωνιστών εποίκων την 7η Οκτώβρη μέχρι να φτάσουν τους 251! Μη τυχόν και πέσουν έξω οι πληροφορίες των Μυστικών Υπηρεσιών του Ισραήλ. Είναι περίεργο που ακόμα και οι νεκροί σιωνιστές έποικοι την 7 Οκτώβρη αναφέρονται στο άρθρο του «Ριζοσπάστη» ως πολίτες.

Ό, τι και να λένε τα σιωναζιστικά παπαγαλάκια, η 7η Οκτώβρη είναι ημερομηνία ορόσημο για τους καταπιεσμένους λαούς σε όλο τον κόσμο. Η ένοπλη επιχείρηση των Παλαιστινιακών Οργανώσεων, που έκανε τον Παλαιστινιακό λαό να πάρει μια ανάσα ελευθερίας, τσάκισε στην πράξη τη φτιαχτή παντοδυναμία του στρατού των σιωνιστών και έγινε φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς που παλεύουν για λευτεριά και ανεξαρτησία. Τέτοιες «διαρροές» και απόψεις είναι που συντηρούν το ιδεολόγημα της παντοδυναμίας των στρατών κατοχής και των ιμπεριαλιστών και του μάταιου του αγώνα εναντίον των υπερ-εξοπλισμένων στρατών. Η αλήθεια είναι πως οι σιωνιστές έποικοι και στρατιώτες, βουτηγμένοι στην αλαζονεία της κατοχής, πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο. Ας μη ξεχνάμε πως υπάρχει κι ένα αφιονισμένο πόπολο που πρέπει να ταϊστεί στο εσωτερικό του Ισραήλ, το οποίο «καλόμαθε» στην ασφάλεια που του παρέχει ο στρατός του… Κι αυτή η ασφάλεια γκρεμίστηκε συθέμελα στις 7 Οκτώβρη του 2023.

Θεωρούμε πως για κλείσιμο δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτό που λείπει ακόμα μια φορά από άρθρο του «Ριζοσπάστη»:

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!

Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι

Θάνατος στον σιωνισμό και στον ιμπεριαλισμό

A.X.