Χθες το απόγευμα δολοφονήθηκαν στη Γάζα από βομβαρδισμό 3 παιδιά και 4 εγγόνια του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε. Πρόκειται για μια ακόμα σφαγή των σιωνιστών οι οποίοι δολοφόνησαν την οικογένεια καθώς πήγαινε με το αυτοκίνητο σε επισκέψεις στα πλαίσια της γιορτής Eid al Fitr (Γιορτή της Θυσίας).

Ο ίδιος ο Ισμαήλ Χανίγιε, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κατάρ, δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα:

«Ευχαριστώ τον Θεό για αυτήν την τιμή που μας έκανε μέσω του μαρτυρίου (σ.τ.μ. θανάτου) των τριών γιων και των εγγονών μου. Με αυτόν τον πόνο και το αίμα δημιουργούμε ελπίδα, μέλλον και ελευθερία για τον λαό μας, την υπόθεσή μας και το έθνος μας.

Οι μαρτυρικοί μου γιοι πέτυχαν την τιμή της εποχής, την τιμή του τόπου και την τιμή του θανάτου. Τα παιδιά μου έμειναν με τους ανθρώπους μας στη Λωρίδα της Γάζας και δεν έφυγαν από τη Λωρίδα.

Όλος ο λαός μας και όλες οι οικογένειες των κατοίκων της Γάζας έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα με το αίμα των παιδιών τους και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Σχεδόν 60 μέλη της οικογένειάς μου έπεσαν μάρτυρες, όπως όλος ο παλαιστινιακός λαός, και δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους.

Η κατοχή πιστεύει ότι στοχοποιώντας τους γιους ηγετών θα σπάσει την αποφασιστικότητα του λαού μας. Λέμε στην κατοχή ότι αυτό το αίμα θα μας κάνει πιο σταθερούς στις αρχές μας και στην προσήλωση στον τόπο μας.

Ο εχθρός δεν θα πετύχει τους στόχους του και τα κάστρα δεν θα πέσουν. Αυτό που ο εχθρός δεν κατάφερε να αποσπάσει με δολοφονίες, καταστροφές και γενοκτονίες, δεν θα το πετύχουν ούτε στις διαπραγματεύσεις.

Ο εχθρός έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι σκοτώνοντας τους γιους μου θα αλλάξουμε τις θέσεις μας. Το αίμα των γιων μου δεν είναι πιο πολύτιμο από το αίμα του μαρτυρικού λαού μας στη Γάζα, γιατί είναι όλοι γιοι μου.

Το αίμα των γιων μου είναι μια θυσία στον δρόμο για την απελευθέρωση της Αλ Κουντς και του Αλ Άκσα. Δεν θα διστάσουμε και δεν θα υποχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας για την απελευθέρωση του Αλ Κουντς και του Αλ Άκσα.

Οι απειλές της κατοχής για εισβολή στη Ράφα δεν φοβίζουν τον λαό μας ή την αντίστασή μας. Δεν θα υποταχθούμε στον εκβιασμό που ασκεί η κατοχή, γιατί όσοι παραδίδονται δεν τη γλιτώνουν.

Δεν θα συμβιβαστούμε και δεν θα παραιτηθούμε, όσο μεγάλες κι αν είναι οι θυσίες μας.

Είδατε τα λιοντάρια της αντίστασης να χτυπούν τους εχθρικούς στρατιώτες μετά από έξι μήνες πολέμου στη Γάζα και αυτό είναι απόδειξη της αποτυχίας του σιωνιστικού εχθρού στον πόλεμό του».

Ανακοίνωση της Χαμάς:

Με όλα τα σημάδια υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, με περισσότερη αποδοχή, ταπεινότητα, πίστη, υπομονή και σταθερότητα στο μονοπάτι των κακουχιών και συνεχίζοντας το ταξίδι του ηρωικού Κατακλυσμού του Αλ Άκσα, συγχαίρουμε τον αδελφό ηγέτη και μαχητή, Ισμαήλ Χανίγιε, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς), σχετικά με το μαρτύριο των επτά από τους γιους και τα εγγόνια του, τους μάρτυρες: Χαζέμ, Αμίρ, Μωάμεθ και τα παιδιά τους: Μόνα, Αμάλ, Χάλεντ και Ραζάν, μετά από δόλια και δειλή σιωνιστική επιδρομή στοχοποιώντας τους στο στρατόπεδο Al-Shati’ την πρώτη ημέρα του Eid al-Fitr, καθώς ήταν ενωμένοι με τον λαό τους στο ίδιο χαράκωμα, γίνοντας κομμάτι κι εκείνοι της πομπής των περίπου 60 μαρτύρων από τους ευγενείς ήρωες της οικογένειας Αλ Χανίγιε, και κομμάτι των πομπών των μαρτύρων του ευγενούς και έντιμου λαού μας κατά τη μάχη του Κατακλυσμού του Αλ Άκσα.

Καθώς θρηνούμε τις φάλαγγες των μαρτύρων του λαού μας που έπεσαν την ευλογημένη ημέρα του Eid al-Fitr, και το αγνό τους αίμα ανακατεύτηκε στο χώμα της Γάζας της αξιοπρέπειας, και οι ψυχές και τα σώματά τους ενώθηκαν στο ταξίδι του Κατακλυσμού του Αλ Άκσα σταθερά στον τόπο, υπερασπιζόμενοι τα ιερά, και θυσιάζοντας ζωές και ψυχές, βεβαιώνουμε τα εξής:

Πρώτον: Ο λαός μας, σε όλο το φάσμα του, είναι ενωμένος στο μονοπάτι της απελευθέρωσης και της επιστροφής, της υπομονής, των θυσιών και των μαρτυρίων, δίνοντας το αίμα και τις ψυχές των ηγετών του, τους γιους και τα εγγόνια τους, καθώς και όλους τους γιους του παλαιστινιακού λαού σε αυτό το ευλογημένο ταξίδι.

Δεύτερον: Η στόχευση από τον ναζιστικό στρατό κατοχής των ηγετών του κινήματος, των γιων και των οικογενειών τους δεν είναι παρά απεγνωσμένες προσπάθειες ενός αποτυχημένου εχθρού στο πεδίο [της μάχης], τρομοκρατημένου από τα χτυπήματα, τη γενναιότητα και τις σφιχτές ενέδρες της αντίστασης εναντίον του δειλού στρατού του ο οποίος δεν θα καταφέρει να σπάσει τη βούληση και την ανθεκτικότητα όλων των μελών του κινήματος και του μεγάλου παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά θα αυξήσει μόνο τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τη μάχη μέχρι να νικηθεί η κατοχή και να επιτευχθούν οι φιλοδοξίες του λαού μας για απελευθέρωση και επιστροφή.

Τρίτον: Η κατοχή πλανάται οικτρά ότι η κλιμάκωση της τρομοκρατίας, του πολέμου γενοκτονίας και των βάρβαρων βομβαρδισμών κατά των άοπλων πολιτών του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας θα επιτύχει κάποιο ορόσημο στη διαδικασία διαπραγμάτευσης μετά την απόλυτη αποτυχία της να επιτύχει οποιονδήποτε από τους επιθετικούς της στόχους. Αυτό το αγνό αίμα που κύλησε σήμερα στη γη της αξιοπρέπειας της Γάζας, αυτές οι θυσίες και οι ηρωισμοί, θα τροφοδοτήσουν τη λαϊκή υποστήριξη της αντίστασης, θα πυροδοτήσουν την αντίσταση ενάντια στον σιωνιστικό εχθρό και θα εμπνεύσουν την αποφασιστικότητα των μαχητών στο έδαφος μέχρι την ήττα και την εξάλειψη της κατοχής.

Είθε έλεος για τις φάλαγγες των μαρτύρων του δίκαιου λαού μας, θεραπεία για τους τραυματίες και τους αρρώστους, ελευθερία για τους φυλακισμένους και κρατούμενους στις φυλακές του εχθρού και νίκη για τον λαό μας και την αντίστασή μας. Είναι πράγματι τζιχάντ νίκης ή θανάτου.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης Χαμάς

10/04/2024

***

Παραθέτουμε και τις πρώτες ανακοινώσεις των άλλων οργανώσεων της Αντίστασης, οι οποίες δείχνουν τη σφιχτή ενότητα μεταξύ τους που αντικατοπτρίζεται ακλόνητα εδώ και 6 μήνες σ’ αυτόν τον γενοκτονικό πόλεμο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Φατάχ Αλ Ιντιφάντα, Ziad Al-Saghir:

Αγαπητέ αδελφέ μαχητή Ισμαήλ Χανίγιε «Αμπού Αλ Άμντ», είθε ο Θεός να σε προστατεύσει. Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου εκ μέρους μου και εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Φατάχ Αλ-Ιντιφάντα, και όλων των στελεχών και μελών του κινήματος, για το μαρτύριο των γιων και των εγγονών σου που δολοφονήθηκαν από το προδοτικό σιωνιστικό χέρι σήμερα το απόγευμα. Προσευχόμαστε στον Παντοδύναμο Θεό να τους τυλίξει στο έλεός Του και να είναι μεταξύ των ενάρετων μαρτύρων, μαζί με όλους τους γιους του λαού μας που έπεσαν στο μονοπάτι για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Εμείς στο κίνημα Φατάχ Αλ Ιντιφάντα βλέπουμε ότι με αυτό που έκανε ο σιωνιστής εχθρός στον παλαιστινιακό λαό μας, διαπράττοντας χιλιάδες σφαγές, εκφράζει τον ναζιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, επειδή δεν αναγνωρίζει το δικαίωμά μας στην ύπαρξη, που πηγάζει από το περιβόητο ρητό του: «Ένας καλός Παλαιστίνιος είναι ένας νεκρός Παλαιστίνιος». Ως εκ τούτου, καταβάλλει όλες τις προσπάθειες για να μας σκοτώσει ή να μας διώξει από τη γη μας. Εμείς όμως του λέμε ότι θα παραμείνουμε στη γη μας ανεξάρτητα από το κόστος των θυσιών και θα συνεχίσουμε να τον κυνηγάμε μέχρι να εκδιωχθεί από την αγαπημένη μας πατρίδα, την Παλαιστίνη.

Όλες οι σιωνιστικές δολοφονίες που διέπραξε ο εχθρός από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους έρχονται στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποκαταστήσει τη φήμη του ιδιοκτήτη του που ηττήθηκε κάτω από τα πόδια της Παλαιστινιακής αντίστασης και να διατηρήσει το πρόσωπό του, το οποίο αμαυρώθηκε από τα όπλα του Παλαιστίνιου μαχητή. Επομένως, δεν έχει άλλη επιλογή από το να σκοτώσει και να καταστρέψει.

Εμείς στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Φατάχ Αλ Ιντιφάντα απευθύνουμε σε εσάς και σε όλα τα μέλη του κινήματός σας τα θερμά μας συλλυπητήρια για τους μάρτυρες σας και τους μάρτυρες της Παλαιστίνης και ευχόμαστε μακροζωία, νίκη και ευημερία για τον λαό μας, Θεού θέλοντος.

Ο αδελφός σας,

Ziad Al-Saghir / Abu Hazem

Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Φατάχ Αλ Ιντιφάντα

***

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση:

Η Γενική Διοίκηση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εκφράζει συλλυπητήρια στον Ισμαήλ Χανίγιε, επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, για το μαρτύριο των γιων του Hazem, Amir και Mohammed και των εγγονών του Amal, Khaled, Razan και Mona.

Νιώθουμε, παράλληλα με τον πόνο του χωρισμού, τη συνειδητοποίηση ότι αυτό το αγνό αίμα που συνοδεύει το μονοπάτι των δεκάδων χιλιάδων μαρτύρων από τον λαό μας στο ταξίδι της ελευθερίας και τη μάχη του Κατακλυσμού του Αλ Άκσα θα είναι, με όλες τις τζιχαντιστικές έννοιες, ένα σχολείο για την προσφορά και τη θυσία. Αυτό φάνηκε με τη δύναμη, την υπομονή και τη βαθιά πίστη που έδειξε ο ηγέτης Χανίγιε καθώς έλαβε την είδηση ​​του μαρτυρίου των γιων και των εγγονών του.

Ένας λαός που προσφέρει τους ηγέτες του ως μάρτυρες και τα παιδιά των ηγετών του ως θυσία για την ελευθερία είναι αναμφίβολα ένας λαός που θα θριαμβεύσει, γιατί έχει δημιουργήσει ένα έπος θυσίας όπου οι αγωνιστές συναγωνίζονται στον αγώνα του μαρτυρίου, της τόλμης και της γενναιότητας.

***

Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ:

Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τη βάρβαρη σφαγή που διέπραξε η εγκληματική ναζιστική οντότητα, η οποία στόχευσε ορισμένα από τα παιδιά του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς), του μαχητή αδελφού Ισμαήλ Χανίγιε και των εγγονών του.

Αυτή η δειλή επιχείρηση επιβεβαιώνει ότι ο εχθρός βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης ως αποτέλεσμα της αποτυχίας να επιτύχει τους στόχους του στο πεδίο της μάχης και επιδιώκει να την αντισταθμίσει κατευθύνοντας τα βέλη του τυφλού μίσους του σε εκδίκηση εναντίον των γιων των μαχητών και των οικογενειών τους.

Επιλέγοντας την πρώτη μέρα του Eid al-Fitr για να πραγματοποιήσει αυτό το έγκλημα, ο εχθρός στοχεύει να σπείρει θλίψη στις ψυχές του λαού μας, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ωθήσει την αντίσταση στην απόγνωση και στην παράδοση και θα προσφέρει παραχωρήσεις που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν στο πεδίο της μάχης.

Υπό το πρίσμα αυτού του εγκλήματος πολέμου, εμείς στο Κίνημα Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ επιβεβαιώνουμε ότι η στοχοποίηση των ηγετών, των γιων τους και των οικογενειών τους θα αυξήσει την αποφασιστικότητα και τη σταθερότητα του λαού μας και της αντίστασής μας στη δέσμευση για τα δικαιώματα του λαού μας και την επιμονή στη συνέχιση της αντίστασης μέχρι να ηττηθεί η κατοχή και ο εχθρός αναγκαστεί να σταματήσει τον πόλεμο γενοκτονίας που διεξάγει εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας.

Αυτό που προσφέρουν οι ηγέτες της αντίστασης από το αίμα τους και το αίμα των γιων και των οικογενειών τους είναι μόνο ένα μέρος της μεγάλης θυσίας που έκανε ο λαός μας, και μια επιβεβαίωση ότι η αντίσταση δεν κρατάει πίσω τους ηγέτες της ή τους γιους τους για χάρη της υπεράσπισης του λαού μας.

Ερχόμαστε από τους γιους του παλαιστινιακού λαού μας παντού, από τους αδελφούς του Κινήματος της Χαμάς και από τον μαχητή αδελφό Ισμαήλ Χανίγιε, με τις υψηλότερες ευλογίες για αυτό το μαρτύριο, ζητώντας από τον Θεό να καλύψει τους μάρτυρες με το απέραντο έλεός Του.

Πράγματι, είναι μια τζιχάντ νίκης ή μαρτυρίου.

Κίνημα Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

Τετάρτη 4/10/2024

***

Κίνημα Μουτζαχεντίν:

Καταδικάζουμε σθεναρά το νέο σιωνιστικό έγκλημα που στόχευσε μια ομάδα παιδιών και εγγονών του αδελφού ηγέτη Ισμαήλ Χανίγιε, επικεφαλής του κινήματος της Χαμάς, που συνέβη την ευλογημένη ημέρα του Eid Al-Fitr, το οποίο αντανακλά την έκταση της σιωνιστικής εγκληματικότητας και βαρβαρότητας και τη σύγχυση και την ανικανότητα της ηγεσίας του χτυπημένου από την κρίση εχθρού.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και τις ευλογίες μας στον αδερφό ηγέτη Αμπού Αλ Άμπντ για τη νέα ομάδα μαρτύρων από την οικογένειά του, συμμετέχοντας στη μακρά πομπή των μαρτύρων του λαού μας των οποίων το αίμα έχει αναμειχθεί με το αίμα των ηγετών της αντίστασης και τις οικογένειες τους, χωρίς υποχώρηση ή ήττα.

Η συνέχιση των εγκλημάτων του εχθρού αντικατοπτρίζει την αποτυχία και τη σύγχυσή του απέναντι στη δημιουργικότητα και τη σταθερότητα των μαχητών μας και τα ποιοτικά χτυπήματά τους, που τρίβουν και συνεχίζουν να τρίβουν τη μύτη του εχθρικού στρατού στην άμμο της Γάζας και στα σοκάκια της. Αυτά τα εγκλήματα δεν θα σπάσουν τη βούληση της αντίστασης, ούτε θα την ωθήσουν να προσφέρει τις παραχωρήσεις που δεν κατάφερε ο εχθρός στο πεδίο της μάχης.

Παλαιστινιακό Κίνημα Μουτζαχεντίν

Γραφείο ΜΜΕ 10/04/2024

*Μετάφραση Prolet connect

Η στιγμή που ο Ισμαήλ Χανίγιε πληροφορείται τον θάνατο των παιδιών και εγγονών του