Στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης, την ώρα που τα παπαγαλάκια των ελληνικών ΜΜΕ παραπληροφορούν και συναινούν στο διαρκές έγκλημα του σιωνισμού ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, μεταφράσαμε και δημοσιεύουμε δήλωση του Διοικητή των Ansarallah, Sayyed Abdul-Malik Badruldeen al-Houthi.

***

Επί 75 χρόνια, ο σιωνιστής Εβραίος «ισραηλινός» εχθρός συνεχίζει την επιθετικότητά του κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, διαπράττοντας τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα.

Ο εχθρικός στρατός έχει καταστήσει τα νοσοκομεία της Γάζας πρωταρχικούς στόχους, ανακοινώνοντας ανοιχτά χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του νοσοκομείου Al-Shifa και άλλων σε μια συμπεριφορά άνευ προηγουμένου. Οι χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο συνήθως δηλώνουν ως στόχο στρατηγικές και στρατιωτικές βάσεις, αλλά ο «ισραηλινός» εχθρός δηλώνει ξεδιάντροπα ως στόχο τα νοσοκομεία.

Ο σιωνιστικός εχθρός στοχεύει τον παλαιστινιακό λαό με όλα τα μέσα εξόντωσης, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών με όλες τις βάναυσες μεθόδους, της πείνας, της πολιορκίας και της άρνησης τροφής και φαρμάκων.

Ο «ισραηλινός» εχθρός έβαλε στο στόχαστρο τους πάντες στα νοσοκομεία της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων ασθενών, τραυματιών και ιατρικού προσωπικού, παρουσιάζοντας αυτό ως στρατιωτικό επίτευγμα για το οποίο πρέπει να καυχηθεί. Ο «ισραηλινός» εχθρός συνεχίζει τη θηριωδία του και όταν αποτυγχάνει σε μια χερσαία μάχη, καταφεύγει σε τυχαίους βομβαρδισμούς αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Εβραίοι σιωνιστές είναι μια μάζα έντονου μίσους, εχθρότητας και εγκληματικότητας, χωρίς κανένα ανθρώπινο συναίσθημα. Οι Αμερικανοί είναι συνεργάτες με τους σιωνιστές σε όλα τα εγκλήματά τους από την αρχή, αφού έστειλαν τους ειδικούς στρατιωτικούς τους για διαχείριση και σχεδιασμό και τους προμήθευσαν με χιλιάδες καταστροφικές βόμβες.

Οι Αμερικανοί παρείχαν στους σιωνιστές διεθνώς απαγορευμένα όπλα, τους παρείχαν υλική υποστήριξη για τη χρηματοδότηση στρατιωτικών επιχειρήσεων και έστειλαν αεροσκάφη παρακολούθησης για να συλλέξουν πληροφορίες.

Μαζί με κάθε μορφή στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξης, οι Αμερικανοί παρείχαν πολιτική υποστήριξη στην εχθρική οντότητα και προστασία στο περιφερειακό περιβάλλον της Παλαιστίνης και έχουν απειλήσει όλες τις χώρες της περιοχής ενάντια σε οποιαδήποτε συνεργασία με τον παλαιστινιακό λαό, σκοπεύοντας να εξασφαλίσουν ότι οι σιωνιστές έχουν επαρκείς προϋποθέσεις για να διαπράξουν σφαγές στη Γάζα χωρίς καμία αντίρρηση.

Όταν βλέπουμε τις τραγικές σκηνές χιλιάδων παιδιών και γυναικών που σκοτώθηκαν από αμερικανικές βόμβες και τη σφοδρή πείνα, πρέπει να θυμόμαστε την αμερικανική συμβολή σε όλα αυτά. Η Αμερική είναι άλλος ένας βραχίονας του παγκόσμιου εβραϊκού σιωνισμού, για τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καυχηθεί και έχει δηλώσει την υπαγωγή του, και ενεργεί από αυτή τη σκοπιά.

Ο Αμερικανός έχει μεταμορφώσει τις βάσεις του στην περιοχή για να υποστηρίξει τον σιωνιστικό εχθρό και όλες οι αποθήκες όπλων του, ακόμα και σε αραβικές χώρες, χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των «ισραηλινών».

Κάθε ψήφισμα υπό το πρόσχημα της κατάπαυσης του πυρός στα Ηνωμένα Έθνη αντιτίθεται από τους Αμερικανούς, οι οποίοι επιμένουν στη συνέχιση των δολοφονιών και των εγκλημάτων στη Γάζα, αλλά παρουσιάζονται ως ο ειρηνοποιός στη Μέση Ανατολή.

Η Βρετανία, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση της σιωνιστικής οντότητας από την αρχή, συνεχίζει σήμερα να υποστηρίζει τον σιωνιστικό εχθρό.

Βλέπουμε επίσης στην υποστήριξη των σιωνιστών την εμπλοκή ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, καθεμία με σκοτεινή ιστορία και φρικτό ποινικό μητρώο. Πρόκειται για χώρες γνωστές για την ηθική τους χρεοκοπία, έχοντας διαγράψει την ηθική και τις αξίες από το πολιτικό τους λεξικό.

Όταν το σιωνιστικό λόμπι κινεί τα δυτικά καθεστώτα, τα κάνει να αποκηρύξουν ακόμη και τις φιλελεύθερες αξίες, έτσι συμπεριφέρονται σαν να είναι παράφρονες, χωρίς καμία ανθρώπινη αξία, ως προϊόν των πολιτικών της ζούγκλας.

Η ευθύνη είναι μεγάλη στον ισλαμικό κόσμο, και την ευθύνη φέρουν όλοι οι Μουσουλμάνοι σήμερα, θεωρώντας την Παλαιστίνη ως κομμάτι τους, τόσο γεωγραφικά όσο και πληθυσμιακά.

Μερικές φορές στις αραβικές χώρες εμφανίζονται άσχημες φωνές που κατηγορούν τον παλαιστινιακό λαό και τους μαχητές του και κατηγορούν και κάθε θέση που τους υποστηρίζει. Οι αραβικές χώρες όχι μόνο απέφυγαν την ευθύνη να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό, αλλά επίσης χαιρετίζουν την ατυχία τους και προσβάλλουντους μαχητές τους και διαστρεβλώνουν κάθε υποστήριξη προς αυτούς.

Δεν περιμένουμε από την Αμερική και τις ευρωπαϊκές χώρες να παίξουν κανένα θετικό ρόλο προς όφελος του παλαιστινιακού λαού, καθώς βρίσκονται πάντα στη θέση της αδικίας, της τυραννίας, της αλαζονείας και της λεηλασίας των λαών.

Η ευθύνη των μουσουλμάνων απέναντι στην Παλαιστίνη συνεπάγεται τη λήψη σοβαρής στάσης και την παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης –τόσο υλικής όσο και στρατιωτικής–στον παλαιστινιακό λαό, καθώς αυτό θεωρείται καθήκον τους. Είναι καθήκον του ισλαμικού κόσμου και των μουσουλμάνων παγκοσμίως να αναγνωρίσουν ότι η κύρια ευθύνη για τα δεινά του παλαιστινιακού λαού βαρύνει τους ώμους τους, κάτι που απαιτεί ισχυρή φωνή και θέση.

Πού είναι η φωνή που ορίζει την υποχρέωση της τζιχάντ για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού; Τι δικαιολογεί τη σιωπή τους, την παραμέληση, ακόμη και την κατηγορία της ευθύνης στον παλαιστινιακό λαό και τους μαχητές του; Υπάρχει κάποιο επιστημονικό κίνημα μεταξύ εκείνων που συνήθιζαν να καθορίζουν την υποχρέωση της τζιχάντ όταν επρόκειτο για τη σύγκρουση στη Συρία, με στόχο τον λαό της Υεμένης ή του Ιράκ, και άλλους;

Η στάση σε γενικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Συνόδου Κορυφής του Ριάντ, ήταν αδύναμη, απλώς δηλώσεις με αιτήματα, και όλα τέλειωσαν μετά τη δήλωση.

Εάν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ήρθαν από τα πέρατα του κόσμου για να συνεργαστούν με τον καταπιεστικό κατακτητή, τότε γιατί το έθνος μας δεν στέκεται δίπλα στον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό, δεδομένης της σχέσης και των συμφερόντων του;

Ο λαός μας έχει κινητοποιηθεί στρατιωτικά στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και την Αραβική Θάλασσα για να αποτρέψει την κίνηση των πλοίων του «Ισραήλ» και των φιλο-«ισραηλινών» από το να παραδίδουν προμήθειες στους «ισραηλινούς», καθώς και κινήθηκε προς τη σωστή θέση να κηρύξει τον πόλεμο στον σιωνιστή Εβραίο «ισραηλινό» εχθρό, και κινητοποίησε τις δυνάμεις πυραύλων και drone του για να στοχεύσει τον σιωνιστικό εχθρό.

Έχουμε κάνει ένα δημόσιο αίτημα στις χώρες που βρίσκονται γεωγραφικά ημών και της κατεχόμενης Παλαιστίνης να ανοίξουν χερσαίες διόδους για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους μας να μετακινηθούν στην Παλαιστίνη.

Ο λαός μας συνεχίζει να κάνει οικονομικές δωρεές στον παλαιστινιακό λαό παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, καθώς είμαστε ουσιαστικά ένας πολιορκημένος λαός και ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση.

Δυστυχώς, ορισμένες αραβικές χώρες (4 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών κρατών και στρατιωτικών δυνάμεων) ευθυγραμμίζονται με τον σιωνιστικό εχθρό, κινητοποιώντας τις στρατιωτικές τους δυνατότητες για να τον προστατεύσουν από τους πυραύλους της Υεμένης αντί να κινηθούν για να προστατεύσουν τον παλαιστινιακό λαό.

Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τις στρατιωτικές μας ικανότητες για να ξεπεράσουμε τυχόν εμπόδια, ακόμη και εν μέσω των προσπαθειών των περιφερειακών δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τα χτυπήματά μας κατά του «ισραηλινού» εχθρού, και να κάνουμε όσα περισσότερα που να ανταποκρίνονται στο επίπεδο ευθύνης και να εκπληρώνουν την επιθυμία και την ελπίδα του λαού μας για υποστήριξη της Παλαιστίνης.

Η στάση μας είναι ενάντια στον «ισραηλινό» εχθρό και δεν έχουμε βάλει στόχο καμία άλλη χώρα. Κάναμε υπομονή με τις επιχειρήσεις αναχαίτισης που πραγματοποιήθηκαν από ορισμένες αραβικές χώρες και δεν τις στοχοποιήσαμε.

Η στάση του λαού μας είναι έντιμη και σωστή, ευθυγραμμισμένη με την πίστη και την ανθρωπιστική μας ευθύνη. Δεν ντρεπόμαστε για τη στάση μας. Αντιθέτως, προσπαθούμε για αυτή στο μέγιστο δυνατό βαθμό χωρίς ντροπή ή δισταγμό, θεωρώντας το ως μια θέση άξια θυσιών, όποιες κι αν είναι αυτές.

Από συγκέντρωση κατά των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, στη Σαναά της Υεμένης

Εάν ο Αμερικανός επιδιώκει να υποτάξει τους λαούς του έθνους μας για να παραμείνουν θεατές στα εγκλήματα της γενοκτονίας στη Γάζα, τότε ο λαός μας αποφάσισε να μην υποταχθεί, να μην γονατίσει και να μην υποχωρήσει από τη στάση του.

Μερικοί αδαείς και ποταποί χλεύασαν τη στάση του λαού μας στην Αραβική Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στην Ερυθρά Θάλασσα, μέχρις ότου ο σιωνιστής εχθρός θύμωσε και βόγκηξε από τον αντίκτυπό του στην οικονομία του, ζητώντας από τους εταίρους του στα εγκλήματα γενοκτονίας να δράσουν στην Ερυθρά Θάλασσα για να αποτρέψουν αυτή την κίνηση.

Οι Αμερικανοί και τα όπλα του σιωνιστικού λόμπι «σκούζουν» χάρη στη στάση του λαού μας να εμποδίζει τα «ισραηλινά» πλοία να περάσουν από την Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα.

Στοχεύουμε μόνο πλοία που είτε ανήκουν σε «ισραηλινούς» είτε ανήκουν εν μέρει σε αυτούς είτε πηγαίνουν στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, φέρνοντας προμήθειες στον σιωνιστικό εχθρό.

Η αμερικανική κίνηση (σ.τ.μ.: «Φρουρός της Ευημερίας») δεν γίνεται για να προστατεύσει τη διεθνή ναυσιπλοΐα στο BabAl-Mandab. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η αμερικανική κίνηση που επιδιώκει να στρατιωτικοποιήσει την Ερυθρά Θάλασσα.

Αυτοί που απειλούν τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα για όλες τις χώρες και τα έθνη είναι οι Αμερικανοί, για χάρη του «ισραηλινού» εχθρού και για την εξυπηρέτηση του «Ισραήλ».

Οι χώρες του κόσμου πρέπει να επικρίνουν τους Αμερικανούς και αυτούς που τους συνοδεύουν από μακρινές χώρες οι οποίοι έρχονται να απειλήσουν τη ναυσιπλοΐα και να στρατιωτικοποιήσουν την Ερυθρά Θάλασσα.

Όλες οι χώρες στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας φέρουν την ευθύνη να δράσουν ενάντια στην παρεμβατική, επιζήμια αμερικανική θέση που απειλεί τη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Συμβουλεύουμε όλες τις χώρες που προσπαθούν να εμπλέξουν οι Αμερικάνοι να μην εμπλακούν, να μην θυσιάσουν τα συμφέροντά τους και να μην χάσουν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας τους για να εξυπηρετήσουν τους σιωνιστές.

Αν η θέση μας δεν είχε αποτέλεσμα, οι «ισραηλινοί» δεν θα φώναζαν εναντίον της, δεν θα ανακοίνωναν ότι βλάπτονται από αυτήν και δεν θα έπιαναν χώρο ούτε στα «ισραηλινά» ΜΜΕ για τις βλάβες και τις επιπτώσεις της.

Οποιαδήποτε αμερικανική στόχευση της χώρας μας θα γίνει στόχος από εμάς και θα κάνουμε τα αμερικανικά θωρηκτά, τα συμφέροντα και τα πλεούμενα στόχους των πυραύλων, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων.

Δεν είμαστε το είδος που στέκει αδρανής ενώ ο εχθρός μας χτυπά,εάν οι Αμερικανοί σκοπεύουν να κλιμακώσουν περαιτέρω και να διαπράξουν την ανοησία να στοχοποιήσουν τη χώρα μας ή να διεξάγουν πόλεμο εναντίον της. Είμαστε ένας λαός που αρνείται την αδικία, βασίζεται στον Αλλάχ και δεν φοβάται την άμεση αμερικανική απειλή και επιθετικότητα.

Έχουμε υποφέρει πολύ από τους πολέμους που μας έκαναν οι Αμερικάνοι μέσω των πρακτόρων τους στην περιοχή.

Το καλύτερο πράγμα για εμάς, που ευχόμασταν από την πρώτη μέρα, είναι ο πόλεμος να είναι άμεσος μεταξύ ημών και των Αμερικανών και των «ισραηλινών», όχι μέσω των πρακτόρων τους.

Ζητάμε από όλες τις αραβικές χώρες να σταματήσουν, να παρακολουθήσουν και να αφήσουν τους Αμερικανούς και τους «ισραηλινούς» να μπουν σε άμεσο πόλεμο μαζί μας και να μας αφήσουν να είμαστε σε άμεσο πόλεμο με τον «ισραηλινό» και αμερικανικό εχθρό.

Αν οι Άραβες θέλουν να είναι ένα κοινό που χειροκροτεί τους Αμερικανούς, ας χειροκροτήσουν. Αν θέλουν να χορέψουν πάνω από τα λείψανα των θυμάτων, ας χορέψουν, αλλά μην συμμετάσχετε στον πόλεμο εναντίον μας, στρατιωτικά και οικονομικά.

Εάν οι Αμερικάνοι θέλουν να μπουν σε άμεσο πόλεμο μαζί μας, θα ‘πρεπε να ξέρουν ότι δεν τους φοβόμαστε και ότι αντιμετωπίζουν έναν ολόκληρο λαό, όχι μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα.

Αν οι Αμερικάνοι θέλουν να αποτρέψουν τη θέση της Υεμένης απέναντι στην Παλαιστίνη, έχουν πρόβλημα με ολόκληρο τον λαό της Υεμένης.

Εάν οι Αμερικανοί στείλουν τους στρατιώτες τους στην Υεμένη, θα πρέπει να ξέρουν ότι, με τη θέληση του Αλλάχ, θα αντιμετωπιστούν πιο σκληρά από αυτά που έζησαν στο Αφγανιστάν και υπέφεραν στο Βιετνάμ.

Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να χτυπήσουν εδώ ή εκεί και μετά να στείλουν μεσολαβητές για να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Αυτό που κάνουν οι Αμερικανοί στη θάλασσα αυτή τη στιγμή είναι μια απώλεια: εκτοξεύουν έναν πύραυλο 2.000.000 δολαρίων για να αντιμετωπίσουν ένα drone αξίας 1.000 δολαρίων.

Με τη χάρη του Αλλάχ, έχουμε την αντοχή να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό και να παραμείνουμε σταθεροί απέναντι στην επιθετικότητα. Ο λαός μας στάθηκε αποφασιστικά εδώ και εννέα χρόνια απέναντι σε μια σημαντική επιθετικότητα.

Λέμε στις ευρωπαϊκές χώρες πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τα πλοία σας που δεν πάνε στην εχθρική οντότητα, αλλά όταν μπλέκεις με τους Αμερικανούς, διακινδυνεύεις τα συμφέροντά σου με όλη τη σημασία της λέξης.

Οι μαχητές στη Γάζα αντιμετωπίζουν σκληρά τον σιωνιστικό εχθρό, σκοτώνοντας τους στρατιώτες του, και αυτό το θέμα μπορεί να μην λάβει την κάλυψη που του αξίζει, αλλά είναι μια τιμητική υπόθεση που αντικατοπτρίζει την ελπίδα για νίκη.

Λέμε στον παλαιστινιακό λαό και στους αδελφούς μαχητές στην περήφανη Γάζα: δεν είστε μόνοι, γιατί ο Αλλάχ είναι μαζί σας και είναι ο καλύτερος βοηθός. Ο λαός μας της Υεμένης είναι μαζί σας με ό, τι μπορεί να προσφέρει. Η αμερικανική στάση, οι απειλές και οι εκφοβισμοί από τον Αμερικανό ή οποιονδήποτε άλλον δεν θα μας αποτρέψουν από τη θέση μας στο πλευρό σας.

Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι του έθνους μας είναι μαζί σας. Ο Άξονας της Αντίστασης είναι παρών σε σημαντικούς και ενεργούς ρόλους, με τη Χεζμπολάχ στο φλεγόμενο μέτωπο βόρεια της Παλαιστίνης στο πλευρό σας.

Όποια και αν είναι η αμερικανική θέση στη στήριξη του σιωνιστή εχθρού, θα χάσει μαζί με την «ισραηλινή» ήττα. Επομένως, ανεξάρτητα από την έκταση του πόνου, οι καταπιεσμένοι θα επιτύχουν τελικά τη νίκη.

Η στάση μας είναι συνεχής και η σωστή θέση, για την οποία πρέπει να αγωνιστούν όλα τα έθνη του κόσμου, είναι να απαιτήσουμε τον τερματισμό της επιθετικότητας στη Γάζα.

Ο Αμερικανός επιδιώκει να προστατεύσει τα «ισραηλινά» πλοία γιατί θέλει να συνεχιστούν τα εγκλήματα στη Γάζα. Η στάση μας συνεχίζεται και η σωστή θέση, την οποία πρέπει να επιδιώξουν όλες οι χώρες του κόσμου, είναι να απαιτήσουμε να σταματήσει η επιθετικότητα στη Γάζα.