Μεταφράσαμε και παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του Διοικητή των Χούθι, Sayyed Abdulmalik Badr El-Din, στις 16 Μαΐου:

Μια σφαγή στη Γάζα θα έπρεπε να ήταν αρκετή για να συγκινήσει την ανθρώπινη συνείδηση ​​και να δημιουργήσει ισχυρές θέσεις για την αποτροπή της γενοκτονίας.

Οι Αμερικανοί παίζουν πρωταρχικό ρόλο στον πόλεμο της πείνας και της γενοκτονίας με τις θανατηφόρες και καταστροφικές βόμβες τους. Στον πόλεμο της πείνας, οι Αμερικανοί κανόνισαν το σχέδιο να στοχεύσουν το πέρασμα της Ράφα και παρείχαν κάθε μορφή υποστήριξης στον «ισραηλινό» εχθρό.

Ο «ισραηλινός» εχθρός επιδιώκει να επιφέρει τα πιο σοβαρά δεινά στους Παλαιστίνιους, πράγμα που αντανακλά την εγκληματική ροπή του.

Πολλές παλαιστινιακές οικογένειες έχουν εκτοπιστεί περισσότερες από πέντε φορές κατά τη διάρκεια της επίθεσης, υπό τα άγρυπνα μάτια της διεθνούς κοινότητας και των οργανώσεών της.

Η τραγωδία στη Γάζα συνέπεσε αυτή την εβδομάδα με την 76η επέτειο της Νάκμπα, όταν η Βρετανία επέτρεψε στους Εβραίους να καταλάβουν την Παλαιστίνη.

Παρά τα ψεύτικα λόγια των δυτικών χωρών κατά τη διάρκεια της κατοχής της Παλαιστίνης, δεν στάθηκαν απέναντι στα άγρια ​​εγκλήματα αλλά παρείχαν υποστήριξη στους σιωνιστές.

Η Βρετανία και η Αμερική έπαιξαν θεμελιώδη ρόλο στη γενοκτονία και τον εκτοπισμό κατά τη διάρκεια της κατοχής της Παλαιστίνης, τη μεγαλύτερη επιχείρηση εθνοκάθαρσης στον εικοστό αιώνα.

Τα τελευταία 76 χρόνια από τη Νάκμπα, τα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού συνεχίστηκαν εν μέσω της αραβικής αδιαφορίας και της αμερικανικής υποστήριξης προς τους Εβραίους.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα είναι μια επανάληψη της εγκληματικής σκηνής κατά τη διάρκεια της Nakba με την υπεροχή των δυνατοτήτων που έχει ο εχθρός σήμερα, μαζί με την αμερικανική υποστήριξη.

Η παλαιστινιακή σταθερότητα και η επιμονή των μαχητών σε αυτή τη φάση είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην παλαιστινιακή ιστορία.

Ελπίζουμε στη συνέχιση των φοιτητικών διαδηλώσεων στην Αμερική και τη Δύση κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, όσο συνεχίζεται η επιθετικότητα στη Γάζα.

Η σταθερότητα των οργανώσεων της Παλαιστινιακής αντίστασης απογοητεύει τον «ισραηλινό» εχθρό και έχει σημαντικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα σε αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Η αναβίωση των μαχών στις γειτονιές Jabalia και Al-Zaytoun σε αυτό το κρίσιμο στάδιο αποδεικνύει την αποτυχία του «ισραηλινού» εχθρού. Σε ορισμένα στρατόπεδα, οι μάχες επέστρεψαν για πέμπτη φορά και κάθε φορά ο «ισραηλινός» εχθρός ανακοίνωνε ότι είχε ολοκληρώσει τη μάχη εκεί.

Η ενεργός παρουσία, η γενναιότητα και η πρόκληση βαριών απωλειών στον «ισραηλινό» εχθρό από τους μαχητές καταρρίπτει τους ισχυρισμούς για εξάλειψη ή διάλυσή τους. Οι μαχητές στη Γάζα συνεχίζουν να προκαλούν οδυνηρές απώλειες στον εχθρό, στοχεύοντας 70 οχήματα μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι μαχητές στη Γάζα αποκτούν περισσότερη εμπειρία από ποτέ, με εξαιρετικά αποτελεσματικές και καλά σχεδιασμένες τακτικές.

Όσο περισσότερο διαρκεί η επιθετικότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτυχία για τον εχθρό και η αναπόφευκτη ήττα τον περιμένει στο τέλος.

Οποιοδήποτε βήμα κλιμάκωσης προς τη Ράφα σημαίνει κλιμάκωση των μετώπων υποστήριξης σε Λίβανο, Ιράκ και Υεμένη.

Το μέτωπο του Λιβάνου πραγματοποίησε πολλές αποτελεσματικές και τιμωρητικές επιχειρήσεις κατά του εχθρού αυτή την εβδομάδα. Το μέτωπο του Λιβάνου έχει μεγάλη σημασία καθώς είναι ένα άμεσο μέτωπο και η επίδρασή του εκτείνεται από τη βόρεια Παλαιστίνη και γενικότερα.

Το ιρακινό μέτωπο έχει επιστρέψει σε κλιμάκωση και επαινούμε αυτήν την κατεύθυνση, ελπίζοντας σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στο μέτωπο της Υεμένης, στη Μάχη της Υποσχόμενης Κατάκτησης και της Ιερής Τζιχάντ, πραγματοποιήθηκαν 40 επιχειρήσεις κατά του σιωνιστικού εχθρού με 211 πυραύλους. Επτά επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα με 13 βαλλιστικούς και πύραυλους drone στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό.

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις προς τη Μεσόγειο Θάλασσα με δύο επιχειρήσεις.

Οι επιθέσεις σε αμερικανικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν ανήλθαν σε περισσότερες από 100, με πυραύλους και drones.

Οι Αμερικανοί, οι «ισραηλινοί» και οι Βρετανοί επιδιώκουν να αλλάξουν τις διαδρομές τους στον Ινδικό Ωκεανό κινούμενοι προς τα ανατολικά, προσθέτοντας υψηλότερο κόστος για αυτούς. Όσο περισσότερο απομακρύνονται οι Αμερικανοί, οι «ισραηλινοί» και οι Βρετανοί, τόσο περισσότερο συμβάλλουν στην ανάπτυξη του βεληνεκούς των πυραύλων και των drones.

Η τέταρτη φάση της κλιμάκωσης είναι σημαντική καθώς στοχεύει πλοία όλων των εταιρειών που μεταφέρουν εμπορεύματα στον «ισραηλινό» εχθρό προς οποιοδήποτε λιμάνι. Οι εταιρείες που μεταφέρουν αγαθά στον ισραηλινό εχθρό θα κάνουν τα πλοία τους στόχο οπουδήποτε μπορούν να φτάσουν οι δυνατότητες του στρατού της Υεμένης.

Χώρες και εταιρείες με θετική στάση, κατανοώντας τη φάση της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν, σταμάτησαν τις μεταφορές για τον «ισραηλινό» εχθρό μέσω αυτής της διαδρομής. Αυτές οι χώρες και οι εταιρείες κατανοούν ξεκάθαρα ότι η ανθρωπιστική και νόμιμη στάση της Υεμένης συνδέεται με αυτό που συμβαίνει στη Γάζα.

Είναι προς το συμφέρον όλων των εταιρειών να σταματήσουν οι μεταφορές για τον «ισραηλινό» εχθρό προς τη Μεσόγειο Θάλασσα ή προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε την τέταρτη φάση της κλιμάκωσης όσον αφορά την ορμή και τη δύναμη χτυπήματος.

Οι εχθροί προσπαθούν να σχηματίσουν πολλαπλές προστατευτικές ζώνες για τους ίδιους και τα πλοία τους στη Μεσόγειο Θάλασσα και στην περιοχή μεγάλης εμβέλειας. Όπως δεν κατάφεραν στην προηγούμενη φάση των επιχειρήσεων να διαθέσουν δυνατότητες αναχαίτισης, έτσι θα αποτύχουν και στην τέταρτη φάση, Θεού θέλοντος.

Οι εργασίες συνεχίζονται για να ξεπεράσουν τις τεχνολογίες τους και τις πολλαπλές ζώνες τους. Όλες οι προσπάθειές τους θα αποτύχουν και θα μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε, Θεού θέλοντος.

Η συνέχιση της «ισραηλινής» επιθετικότητας, της πολιορκίας και της εισβολής στη Ράφα απαιτεί περαιτέρω κλιμάκωση σε όλα τα μέτωπα υποστήριξης. Ελπίζουμε ότι οι Ιρακινοί αδελφοί μας θα ενωθούν μαζί μας στην τέταρτη φάση.

Οι λαϊκές δραστηριότητες και η στρατιωτική κινητοποίηση [στην Υεμένη] είναι πολύ ενεργές, με περισσότερους από 300.000 εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν. Αυξάνεται η στρατιωτική επιστράτευση κατά 13.959 εκπαιδευόμενους, με στόχο να φτάσει το μισό εκατομμύριο, Θεού θέλοντος. Οι στρατιωτικοί ελιγμοί που συνδέονται με την επιστράτευση έφτασαν τις 735 ασκήσεις.

Η εβδομαδιαία δέσμευση του λαού μας στις πορείες εκατομμυρίων ανθρώπων με επίγνωση και αίσθημα ευθύνης να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό, μοναδική σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο λαό, είναι πολύ σημαντική και μεγάλη.