Μεταφράσαμε και παραθέτουμε αποσπάσματα από την τελευταία ομιλία του στρατιωτικού εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, Αμπού Ουμπέιντα:

Έχουν περάσει 32 εβδομάδες από την ένδοξη 7η Οκτωβρίου. Ο μεγάλος και ευλογημένος λαός της Γάζας, οι μαχητές της και η ισχυρή αντίστασή της συμμετέχουν σε έναν ασύμμετρο πόλεμο και σε μια θρυλική άμυνα ενάντια στις πιο άσχημες μορφές της σιωνιστικής βαρβαρότητας.

Για πολλές μέρες, νύχτες και εβδομάδες, ο εχθρός και η ναζιστική του κυβέρνηση έχουν ασκήσει τις πιο αποτρόπαιες μορφές γενοκτονίας κατά του λαού μας μπροστά στα μάτια και στα αυτιά του κόσμου. Δεν έχουν αφήσει καμία μορφή εγκλημάτων πολέμου ή εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, όπως περιγράφονται από τους θεϊκούς νόμους και τις ανθρώπινες συμβάσεις, που να μην έχουν διαπράξει με απόλυτη αγριότητα.

Ο στρατός του εχθρού καυχιέται για τα εγκλήματά του παρουσιάζοντάς τα ως στρατιωτικά επιτεύγματα. Ο τρόμος, η εγκληματικότητα και η συστηματική καταστροφή είναι η σταθερή στρατηγική του εχθρού στη Γάζα, με στόχο να σπάσουν τη βούληση του λαού μας και να αποτρέψουν την αντίστασή του από το να αμύνεται και να τους αντιμετωπίζει, αλλά απέχουν πολύ από το να το πετύχουν.

Όπως έχουμε υποσχεθεί στον εχθρό, όπου φιλοδοξούν να πετύχουν μια νίκη ή ένα επίτευγμα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Αυτό συνέβη και συνεχίζει να συμβαίνει καθημερινά.

Εδώ είναι ο στρατός του εχθρού, σε μια συνεχή σύγχυση και αποτυχία, που αποφασίζει πριν από περίπου 10 ημέρες να ξεκινήσει μια νέα χερσαία επίθεση στη Ράφα, τη συνοικία Al-Zaytoun νότια της πόλης της Γάζας και την Jabalia στα βόρεια της Λωρίδας, νομίζοντας ότι είχαν γίνει εύκολοι στόχοι. Παραπλανήθηκαν ότι μετά από περισσότερους από επτά μήνες που έκαψαν ό,τι υπάρχει, δεν θα αντιμετώπιζαν καμία αντίσταση – μόνο για να ξαναμπούν στην κόλαση και να αντιμετωπίσουν αντίσταση ίση ή και ισχυρότερη από αυτή που συνάντησαν την πρώτη μέρα της χερσαίας επίθεσης.

Οι μαχητές μας κατάφεραν σοβαρά πλήγματα στις εχθρικές δυνάμεις ανατολικά της Ράφα πριν εισέλθουν, στα σύνορα, και αφού διείσδυσαν. Στη συνοικία Al-Zaytoun, μαχητές εκτέλεσαν αξιωματικούς και στρατιώτες του εχθρού, καταρρίπτοντας τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματικό που είχε ανακοινωθεί από την έναρξη του χερσαίου πολέμου.

Στο στρατόπεδο Jabalia και την πόλη Jabalia, ο εχθρός γεύτηκε τη δύναμη των μαχητών μας, συνεχίζοντας να ανακοινώνει μαζικά τον θάνατο και τον τραυματισμό των στρατιωτών του, μαζί με την καταστροφή των οχημάτων τους.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, οι μαχητές κατάφεραν να στοχεύσουν 100 διαφορετικά σιωνιστικά στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τανκς, μπουλντόζες κλπ., σε όλα τα μέτωπα της μάχης.

Ο εχθρός μετράει δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σε όλες τις περιοχές που έχει εισβάλει, σταματώντας με το ζόρι να ανασύρει τους στρατιώτες του πριν ανακοινώσει μέρος των απωλειών του, αν και ο αριθμός που καταγράφουμε είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι μαχητές μας αντιμετωπίζουν τον εχθρό με τη δύναμη του Θεού, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία όπλων κατά των τεθωρακισμένων και των οχημάτων του, καθώς και παγιδευμένα κτίρια, ανοίγματα τούνελ και ναρκοπέδια κατά των εχθρικών στρατιωτών. Διεξάγουν επακριβείς επιχειρήσεις με ελεύθερους σκοπευτές, σύνθετες ενέδρες, μάχες εμβέλειας σε απόσταση αναπνοής, ρίχνουν βόμβες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπου συγκεντρώνεται ο εχθρός και εξαπολύουν επιθέσεις όλμων και πυραύλων μικρού βεληνεκούς στις θέσεις τους, όλα αυτά τα οποία έχουμε τεκμηριώσει και ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες.

Παρά τις τακτικές πείνας, καταστροφής, δολοφονίας και εγκληματικότητας που θα έκανε ακόμη και ένα μεγάλο έθνος να καταρρεύσει μέσα σε μήνες, οι μαχητές μας, με την υποστήριξη του σταθερού λαού μας, συνεχίζουν να αναδύονται και να επιφέρουν θανατηφόρα χτυπήματα στον εχθρό.

Οι μαχητές μας, με τα μεσαία εργαλεία και τις δυνατότητές τους, αλλά με μεγάλη πίστη και ηθικό που φτάνει στον ουρανό, αντιμετωπίζουν μια τρεμάμενη, μπερδεμένη, εγκληματική και σπασμένη δύναμη που συναντά μόνο απογοήτευση και θερίζει περισσότερους νεκρούς, τραυματίες και σωματικά και ψυχολογικά ανάπηρους στρατιώτες στις τάξεις της, παρά τη συντριπτική διαφορά ισχύος και τη συνεχή προμήθεια όπλων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία χρηματοδοτεί την τρομοκρατία και την καταστροφή στον κόσμο.

Αυτό που συμβαίνει όσον αφορά την ηρωική αντίσταση από τους μουτζαχεντίν και τους μαχητές του λαού μας και την ανανεωμένη και συνεχή μάχη ενάντια στον εχθρό σε όλες τις επιθετικές του επιχειρήσεις και τις διάσπαρτες επιθέσεις στην άμμο της Γάζας, επιβεβαιώνει την ικανότητά μας, με τη βοήθεια του Θεού, να αντέξουμε και να πολεμήσουμε όσο κι αν διαρκέσει η επιθετικότητα και ανεξάρτητα από τη μορφή της.

Παρά την πλήρη επιθυμία μας να σταματήσουμε την επίθεση εναντίον του λαού μας, είμαστε προετοιμασμένοι για μια μακρά μάχη φθοράς ενάντια στον εχθρό, παρασύροντάς τον σε ένα βάλτο όπου δεν θα κερδίσει τίποτα άλλο παρά τον θάνατο των στρατιωτών του και τη σύλληψη των αξιωματικών του. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είμαστε μεγάλη δύναμη, αλλά επειδή είμαστε οι άνθρωποι αυτής της γης και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της.

Είμαστε η Γάζα με τον ουρανό, τον αέρα, τη θάλασσα και την άμμο της, υπενθυμίζοντας κάθε φορά ότι είναι νεκροταφείο για εισβολείς. Αντιστεκόμαστε στους κατακτητές ανά τους αιώνες. Ας είναι η ιστορία και το παρόν ένα μάθημα για εσάς και το μέλλον θα είναι ακόμα πιο σκληρό και πιο οδυνηρό για εσάς, με το θέλημα του Θεού.

Αναφέρουμε συνεχώς και ξεκάθαρα με ονόματα και φωτογραφίες κάποιες περιπτώσεις θανάτου και δολοφονίας εχθρικών αιχμαλώτων από την επιθετικότητα του στρατού τους και το πείσμα και την εγκληματικότητα της κυβέρνησής τους.

Το δηλώνουμε αυτό για να παρουσιάσουμε τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα στις οικογένειες και το κοινό του εχθρού, ενάντια στα ψέματα και την εξαπάτηση της κυβέρνησής τους. Όταν προκύψουν άλλα στοιχεία για τους κρατούμενους αργότερα, θα πρέπει να μετρήσουν πόσες φορές τους προειδοποιήσαμε για τη μοίρα τους και τη θυσία τους από τον Νετανιάχου για πολιτικά οφέλη σε μια χαμένη μάχη.

Χαιρετίζουμε τους ηρωικούς μαχητές μας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που καταδιώκουν αμείλικτα εχθρικούς στρατιώτες και εποίκους, υπερασπίζοντας τις οικογένειές τους, τους ιερούς τόπους και τους ανθρώπους τους.

Χαιρετίζουμε τους αγωνιστές του έθνους μας που στάθηκαν στη φωτεινή πλευρά της ιστορίας σε αυτή τη σημαντική καμπή της ιστορίας του έθνους και του λαού μας. Εδώ, ανανεώνουμε τα συγχαρητήριά μας για τα συνεχή χτυπήματα των αδελφών μας στην Ισλαμική Αντίσταση στον Λίβανο, στο βόρειο μέτωπο του εχθρού.

Ευλογούμε τις επιχειρήσεις των ειλικρινών αδελφών μας, Ανσαράλαχ [Χούθι], στην αγαπημένη Υεμένη και την ανακοίνωσή τους για μια νέα φάση αντιπαράθεσης με τον εχθρό και υποστήριξη στη Γάζα παρά τις άδικες συμμαχίες και απειλές.

Χαιρετισμούς στους αδελφούς μας στην ιρακινή αντίσταση που επιμένουν να υποστηρίζουν τη Γάζα με ό,τι μπορούν.

Απευθύνουμε επίσης τους χαιρετισμούς μας στους ελεύθερους λαούς, που ξεσηκώνονται ενάντια στην καταπίεση και τα εγκλήματα της κατοχής, και σε όσους στέκονται αλληλέγγυοι με τον λαό μας και τον δίκαιο σκοπό μας από όλες τις εθνικότητες και φυλές σε όλο τον κόσμο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νότια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική και στον ισλαμικό και αραβικό κόσμο.

Αυτή το άνευ προηγουμένου κίνημα παγκόσμιας αλληλεγγύης που εκθέτει την κατοχή και αποκαλύπτει το άσχημο πρόσωπό της και εκφράζει τον σεισμό που προκλήθηκε στην παγκόσμια συνείδηση ​​από τον Κατακλυσμό του Al-Aqsa και την ενεργοποίηση πολλών μετώπων σε διάφορα επίπεδα θα έχει σημαντικό στρατηγικό αντίκτυπο, Θεού θέλοντος.

Το αποτέλεσμα της υπομονής σου, ω λαέ μας, δεν θα είναι παρά ανακούφιση και νίκη, με το θέλημα του Θεού. Ό,τι έδωσες στον Θεό σε ψυχές και καθαρό αίμα θα ανταμειφθεί με μια πολύτιμη νίκη και ταπείνωση για τους εχθρούς σου.

«Ο λόγος μας έχει ήδη προηγηθεί στους υπηρέτες Μας, τους αγγελιοφόρους, ότι σίγουρα είναι αυτοί που θα βοηθηθούν. Και πράγματι, οι στρατιώτες μας θα είναι οι νικητές». Είθε ο Θεός να δεχτεί τους δίκαιους μάρτυρές μας, να θεραπεύσει τους γενναίους τραυματίες μας, να ελευθερώσει τους ελεύθερους αιχμαλώτους μας και να επανενώσει τον απανταχού λαό μας. Είναι μια τζιχάντ νίκης ή μαρτυρίου.

17/05/2024