Απ’ τα ξημερώματα της 07/10/2023 βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση “Καταιγίδα του Αλ Άκσα” της παλαιστινιακής Αντίστασης προς το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, δυνάμεις της παλαιστινιακής Αντίστασης με ένοπλους μαχητές διείσδυσαν στα κατεχόμενα ισραηλινά εδάφη και σε συνδυασμό με ρίψη εκατοντάδων ρουκετών έχουν πλήξει το Ισραήλ. Χτύπησαν συντονισμένα διαφορετικά σημεία, στρατιωτικές βάσεις, αστυνομικά τμήματα, κατέστρεψαν τανκς και πήραν λάφυρα όπλα. Οι ως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες Ισραηλινούς ομήρους.

H σημερινή -εν εξελίξει- επίθεση της Αντίστασης έρχεται ως απάντηση στη χρόνια κατοχή και καταπίεση, τις δεκάδες επιθέσεις του σιωνιστικού κατοχικού κράτους τον τελευταίο χρόνο (Τζενίν, Χουαουάρα, κλπ) και τις αμέτρητες δολοφονίες Παλαιστινίων αμάχων και παιδιών. Η σημερινή επίθεση ήρθε να υπενθυμίσει ότι το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ όχι μόνο δεν είναι άτρωτο αλλά η καταπίεση που σπέρνει εδώ και δεκαετίες στον παλαιστινιακό λαό μόνο μπούμερανγκ μπορεί να του γυρίσει.

Οι εικόνες των Ισραηλινών εποίκων να τρέχουν πανικόβλητοι να φύγουν είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι ανταπόδωσης της βίας που έχουν προκαλέσει στους Παλαιστίνιους. Τους κατέστρεψαν τις καλλιέργειες, τους άρπαξαν τα σπίτια, τους ξερίζωσαν απ’ τη γη τους, τους δολοφόνησαν τα παιδιά τους. Καμία ειρήνη δεν υπάρχει όσο οι Παλαιστίνιοι εκτοπίζονται, φυλακίζονται, δολοφονούνται.

Κάθε λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην αντιαποικιοκρατική/αντικατοχική αντίσταση. Και δη ο παλαιστινιακός, που βιώνει στο πετσί του τη σιωνιστική κατοχή εδώ και 75 χρόνια. Ακόμα αναμένουμε τις εξελίξεις. Μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή είναι προ των πυλών. Αλλά ας μην γελιομαστε. Οι καθημερινές διώξεις, φυλακίσεις, δολοφονίες δεν είναι ούτε “ειρήνη” ούτε “σταθερότητα”. Ας μαζέψουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους όσοι καταδικάζουν τη βία “απ’ όπου κι αν προέρχεται”. Γιατί εν τέλει ο μόνος κερδισμένος απ’ αυτούς που “αρνούνται την αιματοχυσία ” είναι το κράτος του Ισραήλ, που τη σπέρνει εδώ και χρόνια.

Αυτό που φωνάζει δεκαετίες ο λαός μας και θα συνεχίσει να το φωνάζει:
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ