Τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Οκτώβρη, με μια αστραπιαία και καλά οργανωμένη στρατιωτική επιχείρηση, η Παλαιστινιακή Αντίσταση χτύπησε τους σιωνιστές μέσα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη, δίπλα στην Γάζα, προκαλώντας πανικό στους έποικους και πιάνοντας στην κυριολεξία στον ύπνο τον ισραηλινό στρατό.

Παλαιστίνιοι μαχητές γκρέμισαν σε διάφορα σημεία τον συνοριακό φράχτη, ανατίναξαν ισραηλινά άρματα μάχης και προωθήθηκαν μέσα στους ισραηλινούς οικισμούς που περιβάλλουν τη Γάζα. Εκεί κατέλαβαν αστυνομικά τμήματα, βάσεις του ισραηλινού στρατού και το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό ισραηλινών στρατιωτών, παίρνοντας απροσδιόριστο αριθμό όπλων και στρατιωτικών οχημάτων και συλλαμβάνοντας δεκάδες ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους, τους οποίους μετέφεραν στη Γάζα. Οι ισραηλινοί αιχμάλωτοι πολέμου θα αποτελέσουν τμήμα συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ σιωνιστών και Αντίστασης, που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση πολλούς από τις χιλιάδες παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους. Παράλληλα χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα εναντίον ισραηλινών στόχων μέσα στο Ισραήλ, φτάνοντας μέχρι το Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ πανικόβλητο από τα πανίσχυρα χτύπηματα της Αντίστασης και από την ολοκληρωτική κατάρρευση του αφηγήματος της στρατιωτικής παντοδυναμίας που έχτιζε με κόπο μέχρι σήμερα, πιστό στη ναζιστικής έμπνευσης αρχή της συλλογικής ευθύνης, ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς πολιτικών υποδομών στην Γάζα.

Ο λαός της Παλαιστίνης, για 75 χρόνια, έχει χύσει ποτάμια αίματος για την λευτερία του και είναι προετοιμασμένος να πολεμήσει για αυτή για όσο χρειαστεί. Η σιωνιστική οντότητα, όπως και κάθε δύναμη κατοχής και καταπίεσης, ούτε ήταν ούτε είναι σε θέση να πληρώσει το τίμημα ενός πολέμου, όταν αυτός δεν γίνεται από τα πιλοτήρια των μαχητικών αεροσκαφών με μαζικούς βομβαρδισμούς πολιτικών στόχων και δολοφονίες αμάχων.

Όλες-οι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Ισραηλινή πρεσβεία, Δευτέρα 9 Οκτώβρη, 19:00

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση