Δημοσιεύουμε ακόμα μία προσπάθεια καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές του 2024 μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

1/1 51χρονος φύλακας σε χώρο στάθμευσης κοντά στο αεροδρόμιο των Χανίων άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας.

2/1 Εργαζόμενος στην υπηρεσία πρασίνου του δήμου Νάξου, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κατά τη διάρκεια κλαδέματος δέντρων.

3/1 61χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης έπαθε εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια αποκομιδής σκουπιδιών.

4/1 Ντελιβεράς τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο στο Αγρίνιο.

4/1 39χρονος εργαζόμενος στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα υπέστη εγκαύματα, στην προσπάθειά του να περιορίσει εστία πυρκαγιάς.

4/1 Ναυτικός τραυματίστηκε στο πόδι στο λιμάνι του Πειραιά.

6/1 Ντελιβεράς στην e – food τραυματίστηκε σοβαρά σε υπόγεια διάβαση στην Λάρισα.

6/1 Εργαζόμενος στην COSCO τραυματίστηκε στο λιμάνι όταν έπεσε κοντέινερ.

11/1 43χρονος ναυτικός τραυματίστηκε σε φορτηγό πλοίο στα Ίσθμια Κορινθίας.

13/1 44χρονη αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη υπέστη εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια  24ωρης εφημερίας και ενώ την προηγούμενη μέρα δούλευε πάλι βάρδια.

17/1 Δύο εργαζόμενοι σε φούρνο στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έπειτα από διαρροή αερίου.

19/1 57χρονος δασεργάτης σε πρόγραμμα αποκατάστασης καμένου δάσους στην Εύβοια, στην περιοχή του Κοτσικιά στην Αγία Άννα, τραυματίστηκε στο κεφάλι και σε άλλα σημεία, στην προσπάθειά του να κόψει ένα καμένο πεύκο.

22/1 Ο ναυτεργάτης Δημήτρης Θωμάς έχασε τη ζωή του από πνιγμό στον κόλπο της Θεσσαλονίκης. Δούλευε στο πλοίο “Supporter” της ναυτιλιακής εταιρείας “ECO VII N.E.”.

23/1 Πέντε εκπαιδευτικοί είχαν σοβαρό ατύχημα στην Ιόνια οδό. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους από τα Γιάννενα για να διδάξουν σε σχολεία της Κατούνας, το αυτοκίνητο έπιασε φωτιά. Οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί το εγκατέλειψαν έγκαιρα.

24/1 Εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Γλυφάδας τραυματίστηκε στη μέση και έσπασε το χέρι της έπειτα από πτώση του κάδου στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου.

26/1 Εργαζόμενος στην καθαριότητα στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν ο κάδος του απορριμματοφόρου έπεσε και του σύνθλιψε τον αριστερό αντίχειρα.

29/1 Εργολαβικός εργαζόμενος σε έργο του ΔΕΔΔΗΕ στη Σκιάθο έπαθε ηλεκτροπληξία και υπέστη βαριάς μορφής εγκαύματα, στην προσπάθειά του να κόψει καλώδιο.

7/2 57χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Υμηττού τραυματίστηκε όταν φρέζα του τραυμάτισε σοβαρά το χέρι. Ο εργαζόμενος είχε μεταφερθεί πρόσφατα σε άλλο πόστο από αυτό που δούλευε.

9/2 55χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του και ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε σοβαρά στις εγκαταστάσεις της «SABO», στην Χαλκίδα. Κουβούκλιο γερανοφόρου οχήματος έφυγε από τη θέση του και οι δύο εργαζόμενοι έπεσαν από μεγάλο ύψος.

12/2 22χρονος εργάτης, πρόσφυγας από την Παλαιστίνη, έχασε τη ζωή του στο Λασίθι, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακατασκευής ξενοδοχείου. Ο εργάτης καταπλακώθηκε από τοίχο. Προσπάθησαν να αποκρύψουν το έγκλημα αποδίδοντας τον θάνατό του σε παθολογικά αίτια.

14/2 42χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στα ναυπηγεία Χαλκίδας κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλωτή δεξαμενή.

23/2 60χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στη Θεσσαλονίκη όταν έπεσε από μεγάλο ύψος.

23/2 Εναερίτης εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ, κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα Υποσταθμού σε γραμμή Μέσης Τάσης, σε εργασίες αποκατάστασης βλάβης. Υπέστη πολλαπλά εγκαύματα.

24/2 Εργαζόμενος σε εργολάβο τραυματίστηκε σοβαρά στην κνήμη του ποδιού κατά τη διάρκεια εργασιών στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

27/2 60χρονος ναύτης τραυματίστηκε στο πλοίο «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν χτυπήθηκε από την άγκυρα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο μηριαίο οστό.

29/2 Οικοδόμος σε εργοτάξιο του οδικού άξονα Ε65 στον Άγιο Στέφανο Δομοκού τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από μηχάνημα παραγωγής πίσσας.

3/3 Εναερίτης τραυματίστηκε σοβαρά στην Κόρινθο όταν κολόνα της ΔΕΗ έσπασε και έπεσε μαζί με τον εργάτη πάνω σε αυτοκίνητο.

3/3 Εργαζόμενη ως ακτινολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας τραυματίστηκε στο χέρι και στο κεφάλι όταν χτυπήθηκε από πόρτα που έπεσε.

12/3 63χρονη εργάτρια (καρκινοπαθής) στην καθαριότητα του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού τραυματίστηκε όταν έπεσε από το σκαλί του απορριμματοφόρου.

14/3 Ο 54χρονος ελαιοχρωματιστής Π. Ευ. έχασε τη ζωή του όταν έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο κενό σε οικοδομή στα Τρίκαλα.

16/3 Ντελιβεράς στο κέντρο της Χαλκίδας τραυματίστηκε στο πόδι και στον ώμο όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

17/3 Διανομέας τραυματίστηκε στη Θεσσαλονίκη όταν το μηχανάκι του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

19/3 55χρονος εργαζόμενος σε ιχθυοκαλλιέργειες πέθανε εν ώρα εργασίας στα Καρδάμυλα της Χίου.

21/3 39χρονος εργαζόμενος στη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μεταλλικό σωλήνα, κατά τη διάρκεια εργασιών φορτοεκφόρτωσης.

21/3 Εργαζόμενος σε εργοτάξιο κατασκευής αιολικού πάρκου στην Κοζάνη έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε σε «σπαστήρα».

22/3 65χρονος οικοδόμος τραυματίστηκε πέφτοντας από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Πάτρα.

28/3 59χρονος οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά από σίδερο στο πρόσωπο, όταν έπεσε στα θεμέλια νεοαναγειρόμενης οικοδομής στα Τρίκαλα.

30/3 42χρονος εργαζόμενος σε εργολάβο έχασε τη ζωή του στα Ναυπηγεία Χαλκίδας όταν εγκλωβίστηκε σε μπουκαπόρτα καραβιού.

5/4 59χρονος εργάτης από το Πακιστάν έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από μεγάλο ύψος σε οικοδομή στο Ηράκλειο Κρήτης.

6/4 Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του και ένας ακόμα τραυματίστηκε όταν εν ώρα εργασιών έπεσαν από σκαλωσιά στην Αργολίδα.

9/4 Κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης ασανσέρ στο κέντρο της Αθήνας έχασε τη ζωή του ο 43χρονος εργαζόμενος Νίκος Βαβάτσικος.

10/4 Εργάτης στην εταιρεία «seaway technologies GMBH» στον Ασπρόπυργο έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή.

11/4 Εργάτης τραυματίστηκε από μεταλλικό πάνελ στο εργοτάξιο της «ΕΘΝΟΚΑΤ» στο Ελληνικό.

15/4 22χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του έξω από το αεροδρόμιο του Ακτίου έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ αυτοκίνητο.

16/4 Κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι μέρος του κτιρίου κατέρρευσε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 31χρονος και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.

16/4 Οικοδόμος, εργαζόμενος στη «Reko Beton», τραυματίστηκε όταν έπεσε από ύψος στο εργοτάξιο της «ΤΕΜΕΣ» στη Μεσσηνία.

17/4 Εργαζόμενη σε σουπερ μάρκετ στην Πάτρα υπέστη ακρωτηριασμό στο δάχτυλο κατά τη διάρκεια καθαρισμού μηχανής κοπής αλλαντικών.

21/4 Ο 40χρονος εργαζόμενος ως οδηγός κλαρκ στη χαρτοβιομηχανία Maxi στην Κατερίνη, Ζαφειρόπουλος Βασίλης, τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας. Λίγες μέρες μετά (2/5) άφησε την τελευταία του πνοή.

27/4 36χρονος εργολαβικός εναερίτης στην εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΒΙΝΤΑ» τραυματίστηκε σοβαρά στην Ικαρία όταν χτυπήθηκε από μέση τάση κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε κολώνα.

30/4 Εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χανίων τραυματίστηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων, όταν ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό έσκασε δίπλα του.