Η Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο των εκτοπισμένων Παλαιστίνιων, βρίσκεται προ των πυλών της επικείμενης σφαγής απ’ τον κατοχικό ισραηλινό στρατό. Το Υπουργείο Πολέμου του Ισραήλ ενέκρινε ομόφωνα την επίθεση στην πόλη του νότου της Λωρίδας της Γάζας στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται πάνω από 1,5 εκατομμύριο άμαχοι. Στον απόηχο των διαπραγματεύσεων που δείχνουν το αδιέξοδο εντός της σιωνιστικής οντότητας, οι σιωναζιστές δείχνουν να καταφεύγουν στο τελευταίο χαρτί μαζικού αιματοκυλίσματος που έχουν.

Μετά και το κλείσιμο των γραφείων του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera, οι σιωνιστές προσπαθούν να ρίξουν μαύρο σε κάθε φωνή που μεταδίδει ακόμα τα εγκλήματά τους. Μια πολεμική μηχανή τροφοδοτούμενη απ’ τη συνένοχη σιωπή της διεθνούς κοινότητας και τους πολεμικούς εξοπλισμούς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του επικεφαλής του Κυβερνητικού Γραφείου Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα: «Υπό το φως της ανακοίνωσης του «ισραηλινού» στρατού ότι οι περιοχές ανατολικά της Ράφα είναι επικίνδυνες ζώνες που πρέπει να εκκενωθούν από τους κατοίκους, αυτή η δήλωση επιβεβαιώνει την προμελετημένη πρόθεση να εξαπολύσει επίθεση στην πόλη Ράφα. Αυτό ευθυγραμμίζεται με δηλώσεις του εγκληματία αρχηγού της «ισραηλινής» κυβέρνησης, Νετανιάχου, που καταδεικνύουν ότι η κατοχή εισήλθε στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός με δόλο χωρίς να εγκαταλείψει την ιδέα μιας ευρείας επίθεσης στη Ράφα.

Επιβεβαιώνουμε ότι η επιθετικότητα της κατοχής δεν σταμάτησε ούτε στιγμή σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας και η Ράφα δεν γλίτωσε από τους βομβαρδισμούς και τις καταστροφές την τελευταία περίοδο […] παρά όλες τις διεθνείς και ανθρωπιστικές προειδοποιήσεις για τους κινδύνους οποιασδήποτε χερσαίας επίθεσης στη Ράφα.

Αυτή η ανακοίνωση του «ισραηλινού» στρατού επιβεβαιώνει την ορθότητα της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής στάσης και την επιμονή της στην αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η παύση της επίθεσης ως θεμελιώδης προϋπόθεση για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων. Προηγούμενες εμπειρίες έχουν αποδείξει ότι ο εγκληματίας Νετανιάχου θέλει να εξοντώσει τους [σιωνιστές] κρατούμενους μέσω βομβαρδισμών ή να τους ανασύρει με ελάχιστο κόστος, για να συνεχίσει την επιθετικότητά του εναντίον του λαού μας.

Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς της κατοχής που συνδέουν αυτή την ανακοίνωση με την επιχείρηση αντίστασης στη στρατιωτική τοποθεσία Karem Abu Salem (Kerem Shalom), καθώς η επίθεση στην πόλη της Ράφα συνεχίζεται από την πρώτη ημέρα του εγκλήματος της γενοκτονίας, με περίπου 2.000 μάρτυρες από τη Ράφα μέχρι σήμερα».

Παρακάτω η σημερινή ανακοίνωση της Χαμάς:

Οι ενέργειες του τρομοκρατικού στρατού κατοχής για την προετοιμασία επίθεσης στην πυκνοκατοικημένη πόλη Ράφα, όπου ζουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο πολίτες και εκτοπισμένοι, και η προειδοποίησή τους προς τους κατοίκους να εκκενώσουν τις ανατολικές περιοχές εν μέσω συνεχών εναέριων και πυροβολικών βομβαρδισμών, έχουν οδηγήσει σε σφαγές αθώων πολιτών· αυτό είναι ένα σιωνιστικό έγκλημα το οποίο επιβεβαιώνει την επιμονή της τρομοκρατικής κυβέρνησης του Νετανιάχου να επιδιώξει μια γενοκτονία κατά του λαού μας, οδηγούμενη από πολιτικούς υπολογισμούς που βασίζονται στην αποφυγή των δεσμεύσεων οποιασδήποτε συμφωνίας που θα τερματίσει την επίθεση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή ή την τύχη των αιχμαλώτων του εχθρού στη Γάζα.

Επιβεβαιώνουμε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα δεν θα είναι ένα πικνίκ στο πάρκο για τον φασιστικό στρατό κατοχής και ότι η γενναία αντίστασή μας, υπό την ηγεσία των Ταξιαρχιών Al-Qassam, είναι πλήρως προετοιμασμένη να υπερασπιστεί τον λαό μας και να απωθήσει αυτόν τον εχθρό, να εμποδίσει τα σχέδιά του και να ματαιώσει τους στόχους του.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να δράσει επειγόντως για να σταματήσει αυτό το έγκλημα, το οποίο απειλεί τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανυπεράσπιστων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Προτρέπουμε επίσης τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και υπηρεσίες, ιδιαίτερα την UNRWA, να παραμείνουν στις θέσεις τους στη Ράφα και να μην εγκαταλείψουν ή να υποταχθούν στη βούληση της φασιστικής κατοχής, συνεχίζοντας τον ρόλο τους στην παροχή βοήθειας στους ανυπεράσπιστους άμαχους εκτοπισμένους, που υπόκεινται σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα από τη σιωνιστική μηχανή δολοφονίας, που υποστηρίζεται απεριόριστα από τη συνένοχη αμερικανική διοίκηση στη γενοκτονία.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – Χαμάς

06 Μαΐου 2024

*Μετάφραση Prolet connect