Δήλωση των παλαιστινιακών οργανώσεων Αντίστασης σχετικά με τη σιωνιστική επίθεση και τον πόλεμο γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού:

Ω ακλόνητε παλαιστινιακέ λαέ μας, ω μάζες του ισλαμικού και αραβικού έθνους μας, ω ελεύθεροι άνθρωποι παντού στον κόσμο,

Εν μέσω του κλιμακούμενου πολέμου γενοκτονίας και της πείνας που διεξάγει ο ναζιστής εχθρός εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και των απειλών του να επεκτείνει την επιθετικότητα και τον πόλεμο στη Ράφα, η οποία φιλοξενεί περίπου ενάμιση εκατομμύριο πολίτες, θέτοντας σε κίνδυνο την κυριαρχία και εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου, οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις στη Δυτική Όχθη και την κατεχόμενη Αλ-Κουντς, και η επιμονή της εξτρεμιστικής ναζιστικής κυβέρνησης στην εκτέλεση σχεδίων προσάρτησης, επέκτασης και αναγκαστικού εκτοπισμού καθώς και η εξάλειψη του προσφυγικού ζητήματος μέσω της συστηματικής στόχευσης της «UNRWA», εμείς οι παλαιστινιακές φατρίες καλούμε τον λαό μας, τις μάζες του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και τους υποστηρικτές της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων στον κόσμο να ξεκινήσουν την πιο ευρεία λαϊκή εκστρατεία για το σταμάτημα της επιθετικότητας και την απαίτηση τερματισμού του πολέμου και ματαίωσης των σχεδίων γενοκτονίας και πείνας.

Προτρέπουμε τις αραβικές και ισλαμικές κυβερνήσεις να αναλάβουν επείγουσα δράση και να ασκήσουν την απαραίτητη πολιτική πίεση σε διεθνές επίπεδο για να σταματήσουν την επιθετικότητα και να αντιμετωπίσουν τα σχέδια του εχθρού.

Καλούμε επίσης τα αραβικά, ισλαμικά και διεθνή κόμματα και δυνάμεις που υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό λαό να αναλάβουν το ρόλο τους και να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους για να προστατεύσουν την παλαιστινιακή υπόθεση και να μην αφήσουν τον παλαιστινιακό λαό μόνο του να αντιμετωπίσει όλη αυτή τη σιωνιστική τρομοκρατία, τον γεμάτο μίσος ρατσισμό και τα όργανα θανάτωσης και καταστροφής.

Κάνουμε έκκληση από την καρδιά της Παλαιστίνης, εν μέσω της πολιορκίας και της καταστροφής, να θεωρηθεί η Παρασκευή, 16/2/2024, ως παγκόσμια εθνική ημέρα για την υποστήριξη του παλαιστινιακού δίκιου σε όλες τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, και το Σάββατο και την Κυριακή, 17-18/2/2024, ως παγκόσμιες ημέρες υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, της Δυτικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ασίας.

Το κίνημα μαζών, κομμάτων και ρευμάτων σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο είναι ικανό να δημιουργήσει πίεση και έναν αντίκτυπο ικανό να αλλάξει τις θέσεις των κυβερνήσεων και των χωρών για να περιοριστεί αυτή η σιωνιστική ναζιστική τρομοκρατία.

Ως εκ τούτου, απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις δυνάμεις, τα κόμματα, τα συνδικάτα και τα κοινοβουλευτικά συνδικάτα παντού να αναλάβουν τον ρόλο τους, να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους και να επιβεβαιώσουν την ευθυγράμμισή τους με την παλαιστινιακή υπόθεση και να σταθούν στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού που υφίσταται τις πιο φρικτές σφαγές, εγκλήματα και καταστροφικούς πολέμους.

Καλούμε τον λαό μας να ενωθεί και να σταθεί ενάντια στα σχέδια εκτοπισμού και αφανισμού της παλαιστινιακής υπόθεσης, να κρατηθεί στη γη μας, να τη διατηρήσει και να κατευθυνθεί προς τις περιοχές από τις οποίες εκδιωχθήκαμε, στο δρόμο της επιστροφής στην Παλαιστίνη.

Επαινούμε τη θρυλική υπομονή και σταθερότητα του λαού μας, την υποστήριξή του και την αγκαλιά στην αντίσταση και τις ηρωικές της επιδόσεις. Καλούμε επίσης τον λαό μας στη Δυτική Όχθη, στην Αλ-Κουντς και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη να κινητοποιηθούν και να αντιμετωπίσουν την κατοχή σε όλους τους τομείς.

Επαινούμε τη γενναία επίδοση της αντίστασης σε πολλαπλά μέτωπα, ειδικά στον Λίβανο, την Υεμένη και το Ιράκ, και ζητάμε τη συνέχισή της έως ότου ο εχθρός αποκρουστεί από τον λαό μας.

Έλεος για τους μάρτυρες, ίαση στους τραυματίες, ελευθερία στους αιχμαλώτους, νίκη για τον ακλόνητο λαό μας και τη γενναία αντίστασή του.

15/02/2024       

(Μετάφραση Prolet connect)