Όπως λέει και ο λαός, «είναι μη σου τύχει» και βρεθείς σε νοσοκομείο για οποιοδήποτε περιστατικό, μικρό ή μεγάλο. Αν το πορτοφόλι σου δεν είναι για γκισέ, τότε… αν έχεις τύχη διάβαινε. Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας που υπολειτουργούν. Αν έχεις τον «παρά» τα κοράκια της Υγείας θα σε εξυπηρετήσουν.

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τα χειρουργεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω υποστελέχωσης σε γιατρούς και αναισθησιολόγους. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να τοποθετήσει δανεικούς γιατρούς από άλλα νοσοκομεία. Τεράστια προβλήματα υπάρχουν με τα χειρουργεία  στα νοσοκομεία Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κοζάνης και Αγίου Νικολάου Κρήτης. Η έλλειψη αναισθησιολόγων έκαναν τα χειρουργεία στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης να κλείσουν τον Σεπτέμβριο και από τότε να λειτουργούν με ιδιώτες (με σύμβαση).

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, από γιατρούς μέχρι εργαζόμενους στην καθαριότητα, παλεύουν με το τέρας της εγκατάλειψης για να κρατούν σε λειτουργία το διαλυμένο ΕΣΥ.

Γνωρίζει πολύ καλά το πολιτικό προσωπικό του ελληνικού καπιταλισμού πως το χωράφι που λέγεται Ελλάδα είναι παρατημένο, όπως γνωρίζουν καλά πως οι πολιτικές τους το έφεραν σε αυτή τη «μοίρα». Χαζοί δεν είναι, πολιτικές είναι οι αποφάσεις και τις παίρνουν οι ίδιοι. Αυτό που τους μένει είναι τα αφηγήματα που φτιάχνουν για να καλύπτουν τις εγκληματικές τους πολιτικές με θύματα πάντα την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.

Τα παραπάνω τα γράφουμε με αφορμή το πρόσφατο «τουίτ» του υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Παραπέμπει, χωρίς κάποιον επιπλέον σχολιασμό από τον ίδιο, σε ένα άρθρο του ιατροnet με τίτλο: «Έλλειψη γιατρών και στη Γερμανία – αποδυναμώνεται το σύστημα Υγείας». Το άρθρο αναφέρει (ολόκληρο ΕΔΩ): «Στη Γερμανία αναμένεται να λείψουν περίπου 2.500 νέοι γιατροί ετησίως μέχρι το 2040, επιδεινώνοντας την διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου περίθαλψης […] Χωρίς γιατρούς από το εξωτερικό και χωρίς κίνητρα που θα ενθαρρύνουν όσους διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία στη Γερμανία να εργαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο, η κατάσταση θα γίνει δύσκολη».

Σκέφτηκε ο Άδωνης και σου λέει αν φέρω ως παράδειγμα την ιμπεριαλιστική Γερμανία, την ηγέτιδα αυτή δύναμη στην Ευρώπη και τις πολιτικές της, έτσι ίσως να φανούμε και εμείς… «δυνατή χώρα». Θα τολμήσουμε να κάνουμε έναν συνειρμό και να πούμε ως απάντηση στον Γεωργιάδη πως ο αντίστοιχος υπουργός της Γερμανίας δεν θα έριχνε στο πόπολο της χώρας του το σύνθημα έτσι είναι και στην Ελλάδα! Και φυσικά υπάρχει λόγος που δεν θα το έκανε…

Φθηνοί λαϊκισμοί από τον υπουργό υγείας, για μια εγκληματική πολιτική που έχει ρημάξει τη δημόσια Υγεία, πετώντας τον ελληνικό λαό στα… ράντζα.

Θα κλείσουμε με κάτι που έχουμε ξαναγράψει: Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ενισχύσουμε κάθε μετωπική πρωτοβουλία κοινωνική, συνδικαλιστική, πολιτική που αρνείται να δεχτεί αυτή την κατάσταση. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Αγώνας και όχι παραίτηση ο δρόμος μας…