Δε χωράει πολλά ο ανθρώπινος νους μετά και τις τελευταίες ανατριχιαστικές εικόνες που έρχονται απ’ τη Γάζα. Ο σιωναζισμός ξεδιπλώνεται σε όλη του την απάνθρωπη έκταση. Στο τελευταίο καταφύγιο στο νότο της Γάζας, στη Ράφα, έχουν βρει καταφύγιο 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι. Και σε αυτό το «καταφύγιο», το οποίο προωθούσε ο σιωναζιστικός στρατός ως δήθεν προστασία για τους αμάχους απ’ την αρχή του πολέμου, τα ναζιστικά κτήνη έριξαν βόμβες πάνω στις σκηνές των Παλαιστίνιων, καίγοντας ζωντανούς και δολοφονώντας δεκάδες ανθρώπους. Μια παραδοχή «λάθους» από τον μακελάρη Νετανιάχου, που δεν αρκεί όμως για να σταματήσει την επίθεση.

Μην μπορώντας οι σιωνιστές να «εξαλείψουν» όπως διακήρυτταν την αντίσταση σε όλα τα πεδία –πριν λίγες μέρες εκτοξεύθηκαν δεκάδες ρουκέτες της Αντίστασης προς το Τελ Αβίβ– καταφεύγουν στο γνώριμο όπλο της τρομοκρατίας με μαζικές δολοφονίες Παλαιστίνιων. Ειδεχθή εγκλήματα που καταγράφονται στα κατάστιχα της ιστορίας. Όπως λένε όμως και οι οργανώσεις της Αντίστασης: «Τα όπλα έχουν τραβηχτεί σε όλα τα πεδία». Όλα είναι ανοιχτά.

Μεταφράσαμε και παραθέτουμε τη λεπτομερή αναφορά του ηγέτη της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν, σχετικά με τα γεγονότα (27/05/24):

Για 234η ημέρα, η σιωνιστική κατοχή συνεχίζει τη βάναυση επίθεση και τη γενοκτονία της κατά του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, διαπράττοντας σφαγές πρωτοφανείς στη σύγχρονη ιστορία, αδιαφορώντας για όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις διεθνείς συμβάσεις, παραβιάζοντας όλες τις αξίες, έθιμα και θεϊκούς νόμους, επιβεβαιώνοντας τη φασιστική φύση αυτής της κατοχής που θεμελιώθηκε πάνω στην τρομοκρατία και τις σφαγές.

Από την έναρξη αυτής της επίθεσης, ο σιωνιστικός εχθρός έχει επιδείξει εγκληματική συμπεριφορά, στοχεύοντας άοπλους πολίτες, υποδομές και αστικές εγκαταστάσεις, σκοτώνοντας και εκτελώντας εν ψυχρώ πάνω από 36.000 μάρτυρες, περίπου 81.000 τραυματίες και πάνω από 10.000 αγνοούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά.

Η κατοχή κατέστρεψε νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες και όλες τις αστικές εγκαταστάσεις, καταδίωξε τους εκτοπισμένους στα καταφύγιά τους, έκαψε τις σκηνές τους και τους στέρησε από κάθε μέσο ανθρώπινης ζωής, εντείνοντας τον πόλεμο της πείνας, του εκτοπισμού και της γενοκτονίας .

Οι σφαγές της κατοχής συνεχίζονται στη Ράφα, τη Τζαμπάλια και τη Γάζα, με τελευταία την πυρπόληση σκηνών γύρω από τα κεντρικά γραφεία της UNRWA, όπου αμερικανικές βόμβες και πύραυλοι μίσους και τρομοκρατίας στόχευσαν χιλιάδες ανθρώπους μας, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά, γυναίκες, ασθενείς και ηλικιωμένοι, καίγοντας τα αγνά τους σώματα και κομματιάζοντας τους.

Ο απολογισμός της σφαγής στη Ράφα είναι 45 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων 23 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, και 249 τραυματίες.

Όλες οι σφαγές που διαπράχθηκαν από την κατοχή εναντίον αμάχων και αθώων του λαού μας είναι σε περιοχές που ο ίδιος ο εχθρός έχει χαρακτηρίσει ως ασφαλείς, υποδεικνύοντας την επιμονή και τη σκόπιμη εκτέλεση αυτών των σφαγών και τις απεγνωσμένες του προσπάθειες να εκτοπίσει τον λαό μας μέσω ψέματος και αξιώσεων, για να δικαιολογήσει τα φρικτά εγκλήματα κατά αμάχων.

Το χρονοδιάγραμμα αυτών των σφαγών τις προηγούμενες δύο ημέρες αποτελεί πρόκληση της σιωνιστικής-ναζιστικής κυβέρνησης του εγκληματία Νετανιάχου στις πρόσφατες αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, που διέταξε τη διακοπή της στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα.

Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μια ιστορική ευθύνη να βάλει τέλος σε αυτή τη σιωνιστική αλαζονεία και να σταματήσει την επιθετικότητα αυτής της αδίστακτης οντότητας που προσπαθεί να επιβληθεί πάνω από το διεθνές δίκαιο, πάνω από την ευθύνη για τα εγκλήματα και τις σφαγές της, με την πλήρη χορηγία της αμερικανικής διοίκησης, η οποία είναι εταίρος σε όλα αυτά τα εγκλήματα με την πολιτική της υποστήριξη, τον εξοπλισμό που σκοτώνει τον λαό μας και την απεριόριστη χρηματοδότηση για το έγκλημα της γενοκτονίας στη Γάζα.

Αυτή η σφαγή και το αποτρόπαιο έγκλημα έρχονται ως αντίποινα του σιωνιστικού εχθρού και του ηττημένου και συντετριμμένου στρατού του, σύντομα με το θέλημα του Θεού, μετά την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τους άντρες του Θεού, άνδρες με μεγάλο θάρρος, τους άνδρες των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ και τις παρατάξεις της Παλαιστινιακής αντίστασης, τους μαχητές του ηρωικού λαού μας στα πεδία των μαχών.

Το κάψιμο των σκηνών στη Ράφα έρχεται να καλύψει τη στρατηγική και επιτόπια αποτυχία που στοιχειώνει τους ηγέτες αυτού του ηττημένου στρατού από τις 7 Οκτωβρίου, δεχόμενοι αλλεπάλληλα επώδυνα χτυπήματα στα ευλογημένα χέρια των ηρώων μας, το τελευταίο από τα οποία ήταν η ηρωική επιχείρηση στη Τζαμπάλια.

Ο ισχυρισμός της κατοχής για δήθεν παρουσία μαχητών στο σημείο της σφαγής κατά την εκτέλεσή της είναι ένας κραυγαλέος και ψευδής ισχυρισμός, που διαψεύδεται από εικόνες των σορών παιδιών και γυναικών αμάχων μαρτύρων, επιπλέον του γεγονότος ότι η περιοχή βρίσκεται δυτικά της Ράφα και μακριά από την επιχειρησιακή περιοχή εισβολής της κατοχής στη Ράφα.

Ο ισχυρισμός ότι αυτή η επίθεση έγινε σύμφωνα με το «διεθνές δίκαιο» είναι καθαρή κατασκευή και κοροϊδία του διεθνούς δικαίου και αυτό το σιωνιστικό-ναζιστικό έγκλημα επιβεβαιώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά τη φύση της σιωνιστικής οντότητας, η οποία έχει συνηθίσει να αδιαφορεί για τους νόμους, παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συμβάσεις και κανόνες και αποφεύγονταςτη νομική ευθύνη με την υποστήριξη της αμερικανικής διοίκησης.

Η αμερικανική κυβέρνηση και ο Πρόεδρός της Μπάιντεν φέρουν προσωπικά την πλήρη ευθύνη για αυτήν την αποτρόπαια σφαγή κατά των εκτοπισμένων στη Ράφα και για όλα τα εγκλήματα της κατοχής στη Γάζα, συνεχίζοντας να παρέχουν πολιτική και στρατιωτική κάλυψη για την κατοχή και συνεχίζοντας να την εφοδιάζουν με στρατιωτικό εξοπλισμό και βόμβες που σκοτώνουν καθημερινά δεκάδες παιδιά, γυναίκες και πολίτες.

Πάνω από 234 ημέρες σιωνιστικής-ναζιστικής επίθεσης, αυτή η σιωνιστική κατοχή και οι ηγέτες του εγκληματικού πολέμου, μεταξύ των οποίων και ο Νετανιάχου, δεν έχουν επιτύχει κανέναν από τους επιθετικούς στόχους τους, εκτός από τη διάπραξη κάθε είδους γενοκτονίας εναντίον περισσότερων από δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων πολιτών.

Ο μεγάλος μας λαός στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει σταθερός στη γη του, υπομονετικός, παρά τον πόνο, τις πληγές, την καταπίεση και την αδικία, ενωμένος με τη γενναία αντίστασή του, η οποία συνεχίζει να προκαλεί βαριές απώλειες στους δειλούς εχθρούς στρατιώτες και αξιωματικούς σε όλους τους άξονες εμπλοκής, και οι πύραυλοι τους συνεχίζουν να εκτοξεύονται από τη γη της δόξας της Γάζας, χάρη στη δύναμη του Θεού.

Ο ηρωισμός των Ταξιαρχιών Al-Qassam, SarayaAl-Quds και των αντιστασιακών φατριών που συνεχίζουν τη θρυλική τους αντιπαράθεση με τον στρατό κατοχής σε όλους τους άξονες στη Λωρίδα της Γάζας διαψεύδει τους ισχυρισμούς των σιωνιστών ότι χτυπούν ή αποτρέπουν την αντίσταση στη Γάζα. Επιβεβαιώνει ότι οι γενναίοι άντρες της διαχειρίζονται τη μάχη του Κατακλυσμού του Al-Aqsa με πλήρη δύναμη, θάρρος, σοφία και ικανότητα.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της κατοχής να κλιμακώσει στρατιωτικά διαπράττοντας περισσότερες σφαγές σε ολόκληρη τη Λωρίδα δεν θα επιτύχουν να ασκήσουν πίεση για την επίτευξη οποιασδήποτε υποτιθέμενης νίκης. Αυτός ο σιωναζιστικός εχθρός δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποταχθεί και να ανταποκριθεί στις συνθήκες της αντίστασης.

Η σιωνιστική κατοχή δεν θα ανακτήσει τους αιχμαλώτους της, που κρατούνται από την αντίσταση, παρά μόνο σύμφωνα με τους όρους της αντίστασης που έχουν παρουσιαστεί στους μεσολαβητές στην Αίγυπτο και το Κατάρ μέσω μιας πραγματικής και σοβαρής συμφωνίας. Όσο περισσότερο ο «Νετανιάχου» και οι υποστηρικτές του καθυστερούν αυτή την υποχρέωση, τόσο περισσότεροι από τους αιχμαλώτους τους θα χάσουν τη ζωή τους στα χέρια του στρατού τους και από τους σιωνιστικούς βομβαρδισμούς και τους αμερικανικούς πυραύλους.

Η συνεχιζόμενη υπεκφυγή, η αναβλητικότητα και οι συνεχείς βομβαρδισμοί και η επιθετικότητα σημαίνουν ότι οι αιχμάλωτοι τους μπορεί να επιστρέψουν μόνο ως πτώματα ή ίσως να μην επιστρέψουν καθόλου.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε λάβει τίποτα από τους διαμεσολαβητές. Αυτό που σαφώς απαιτείται είναι μια οριστική και πλήρης παύση της επιθετικότητας σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, όχι μόνο στη Ράφα. Αυτό είναι το θεμέλιο και η αφετηρία.

Η διεθνής κοινότητα, με τα κράτη, τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς της, που είναι μάρτυρες του πολέμου γενοκτονίας των σιωναζί μέσω συνεχών φρικτών εγκλημάτων και σφαγών κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, καλείται σήμερα, όχι αύριο, να λάβει ξεκάθαρη στάση καταδίκης και απόρριψής τους.

Η διεθνής κοινότητα καλείται να τερματίσει αυτή τη βάρβαρη επίθεση, να παρακάμψει την άδικη αμερικανική βούληση και τις πιέσεις της και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να εκδώσει ψήφισμα, για να επιβάλει τις εντολές του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης να σταματήσει αμέσως την επίθεση και να επιτρέψει την είσοδο όλης της ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό μας, καθώς και καύσιμα και ιατρικά εφόδια για τα νοσοκομεία μας, δίνοντας τέλος σε αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία που δημιούργησε η φασιστική κατοχική πολεμική μηχανή.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μεταφράσει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαστηρίου σε κυρώσεις κατά της σιωνιστικής οντότητας, μεταξύ των οποίων η διακοπή της χρηματοδότησης όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, που χρησιμοποιεί αυτή η ναζιστική κατοχή για να διαπράξει σφαγές, με τελευταίατη χθεσινή σφαγή στη Ράφα.

Ο σιωνισμός έχει γίνει συνώνυμος του ναζισμού και ισοδύναμος με αυτόν και πρέπει να κατηγοριοποιηθεί νομικά και πολιτικά στην ίδια τάξη. Ήρθε η ώρα να ορίσουμε αυτή την σφετεριστική οντότητα για αυτό που πραγματικά είναι: μια σιωναζιστική οντότητα.

Το πέρασμα της Ράφα είναι ένα καθαρά αιγυπτιακό-παλαιστινιακό πέρασμα και οποιαδήποτε επίθεση σε αυτό ή κατοχή του από τον στρατό κατοχής αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας της αδελφής Αιγύπτου και βαθαίνει την ανθρωπιστική τραγωδία του λαού μας στη Λωρίδατης Γάζας.

Ανανεώνουμε την έκκλησή μας προς την αδελφή Αίγυπτο να εργαστεί για να αναγκάσει την κατοχή να αποσυρθεί από το πέρασμα της Ράφα, να το ανοίξει ξανά για μετακίνηση των πολιτών και βοήθεια χωρίς περιορισμό και να εργαστεί επειγόντως για την απομάκρυνση των τραυματιών για περίθαλψη. Το σύστημα υγείας στη Λωρίδα της Γάζας στο σύνολό του βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους κατάρρευσης λόγω της βάναυσης σιωναζιστικής στόχευσης νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων.

Καλούμε τον λαό μας στη Δυτική Όχθη, στην Αλ Κουντς και στο κατεχόμενο εσωτερικό να ξεσηκωθεί για να υποστηρίξει τον λαό μας στη Γάζα, να συγκρουστεί με τις δυνάμεις κατοχής και να ενεργοποιήσει όλα τα μέσα αντίστασης ενάντια στον σιωνιστή εχθρό.

Ανανεώνουμε τους χαιρετισμούς μας στους μαχητές σε όλα τα μέτωπα υποστήριξης, στον Λίβανο, την Υεμένη και το Ιράκ και βεβαιώνουμε ότι το έπος του ηρωισμού που επιτελούν για την υποστήριξη των οικογενειών και των αδελφών τους στη Γάζα αποτελεί μια ποιοτική καμπή υπέρ του σκοπού μας, της αντίστασης και τη σταθερότητα του λαού μας, καθώς και την αφύπνιση του έθνους μας στο δρόμο για την απελευθέρωση της Αλ-Κουντς και της Παλαιστίνης, Θεού θέλοντος.

Καλούμε τις μάζες του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας και τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου που ξεσηκώνονται, διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται παντού να εντείνουν τις κινήσεις και τις δραστηριότητές τους που καταδικάζουν τον πόλεμο της γενοκτονίας των σιωναζιστών και να πιέσουν για διακοπή όλων των σχέσεων με αυτήν την αδίστακτη οντότητα που συνεχίζει να αγνοεί ολόκληρο τον κόσμο και τις διεθνείς αποφάσεις, επιμένοντας σε αυτόν τον πόλεμο γενοκτονίας εναντίον άοπλων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Έλεος στους μάρτυρες σε αυτή την επική σε όλα τα μέτωπα αντίσταση, ίαση στους τραυματίες, ελευθερία στους αιχμαλώτους και κρατούμενους και η νίκη βρίσκεται κοντά για τον μεγάλο λαό μας και τη γενναία αντίστασή μας.

Πράγματι, είναι μια τζιχάντ νίκης ή μαρτυρίου.