15 Μάη 1948–2024

76 χρόνια από τη Νάκμπα

Φέτος συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη Νάκμπα, τη μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, εκδιώχθηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη, από σιωνιστικές ένοπλες συμμορίες, που δεν δίστασαν να εξοντώσουν χιλιάδες Παλαιστίνιους και να σβήσουν ολόκληρα παλαιστινιακά χωριά από τον χάρτη, προκειμένου να δημιουργηθεί η σιωνιστική οντότητα που ονομάζεται κράτος του Ισραήλ. Ενα κράτος που βασίζεται πάνω στον ρατσισμό, την ιδέα της «εβραϊκής υπεροχής» και τις τακτικές εθνοκάθαρσης σε βάρος του γηγενούς παλαιστινιακού λαού. Ενα κράτος που αποτελεί μαντρόσκυλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Φέτος η επέτειος της Νάκμπα συμπίπτει χρονικά με την αντιστασιακή εποποιία του παλαιστινιακού λαού, που ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη 2023 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε αυτούς τους 8 μήνες που διαρκεί, όλος ο πλανήτης έγινε μάρτυρας απύθμενης βαρβαρότητας από τους σιωνιστές, και ηρωϊσμού και γενναιότητας από τους Παλαιστίνιους. Ο παλαιστινιακός λαός, δεμένος με αδιάρρηκτους δεσμούς με τις οργανώσεις της Αντίστασης, παλεύει ενάντια στον σιωνιστή εχθρό μέχρι την τελική νίκη. Βαδίζει στον δρόμο της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας, χωρίς να ταλαντεύεται από τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει καθημερινά και τις τεράστιες καταστροφές που προκαλούν οι σιωνιστές.

Η εποποιία της Παλαιστινιακής Αντίστασης, αποτελεί ένα φάρο ανθρωπιάς, επαναστατικής στοχοπροσήλωσης και αποφασιστικότητας. Αποτελεί μια ανάσα ελπίδας για τους λαούς όλου του κόσμου που βρίσκονται είτε κάτω από την μπότα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης είτε κάτω από την μπότα της υποδούλωσης και της καταπίεσης. Σε αυτόν τον αντάρτη λαό και την Αντίστασή του, που τόσα χρόνια παλεύει ενάντια στην εθνική καταπίεση, έχοντας απέναντι του όλο το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, οφείλουμε να δείξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, χωρίς όρια και προκαταλήψεις.

Όλες-οι στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του!

Τετάρτη 15 Μάη, 18:00, Πάρκο Ελευθερίας
Πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής, του ελληνικού κράτους με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ!

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση