Από την ομιλία του διοικητή των Χούθι, Sayyed Abdulmalik Badr El-Din Al-Houthi, στις 9 Μαΐου 2024:

Η «ισραηλινή» κατάληψη του περάσματος της Ράφα δεν στοχεύει μόνο τον παλαιστινιακό λαό αλλά είναι και επίδειξη δύναμης εναντίον του αιγυπτιακού λαού και στρατού.

Η εισβολή στο πέρασμα της Ράφα αποτελεί πρόκληση για την Αίγυπτο και απειλεί την ασφάλειά της, σε συνδυασμό με την παραβίαση και υπέρβαση των συμφωνιών με την Αίγυπτο.

Η σιωνιστική επίθεση στη Ράφα στοχεύει τους εκτοπισμένους εκεί και η απειλή για αυτούς σε αυτό το στάδιο είναι μεγαλύτερη από άλλη σε οποιοδήποτε προηγούμενο στάδιο.

Η στοχοποίηση του εχθρού στη Ράφα δεν έχει σταματήσει αλλά με αυτή τη χερσαία επιχείρηση στοχεύει να διαπράξει περισσότερες σφαγές.

Η αμερικανική στάση προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη και να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα για το τι κάνει ο «ισραηλινός» εχθρός στη Ράφα.

Οι Αμερικανοί, με σαφήνεια, ενθάρρυναν την «ισραηλινή» κατάληψη του περάσματος της Ράφα, προετοίμασαν τις προϋποθέσεις γι’ αυτήν και είναι συνεργάτες σε όλα τα εγκλήματά του [Ισραήλ].

Ο κίνδυνος βρίσκεται τώρα σε ό,τι έχει απομείνει από τη Ράφα και τις πιθανές σφαγές και τα μεγάλα δεινά για τον παλαιστινιακό λαό ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Οι Αμερικανοί προσπαθούν να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη μέσω ισχυρισμών ότι πιέζουν τον «ισραηλινό» εχθρό με το σταμάτημα της αποστολής όπλων.

Μόλις οι Αμερικανοί αποφασίσουν να σταματήσουν την επίθεση στη Γάζα, η «ισραηλινή» επιθετικότητα θα σταματήσει και οι «ισραηλινοί» δεν θα κάνουν κανένα περαιτέρω βήμα.

Οι Αμερικανοί προσποιούνται ότι πιέζουν τον «ισραηλινό» εχθρό στη Ράφα ενώ τον έχουν εφοδιάσει με ένα τεράστιο απόθεμα βομβών και όπλων.

Κανείς δεν πρέπει να εξαπατηθεί από την αμερικανική θέση, καθώς είναι πραγματικός εταίρος σε όλα τα εγκλήματα γενοκτονίας στη Γάζα και διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην κατάληψη του περάσματος της Ράφα. Η κατάληψη αυτή δεν θα επιτύχει κανένα στρατιωτικό επίτευγμα για τον εχθρό, επειδή είναι μια περιοχή πολιτών, όχι ένα στρατιωτικό μέτωπο των μαχητών της αντίστασης.

Η επέλαση του εχθρού σε τμήματα της Ράφα δεν θα επιτύχει κανένα στρατιωτικό επίτευγμα, καθώς η σταθερότητα των μαχητών συνεχίζεται ακόμη και στα βόρεια της Λωρίδας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η τραγωδία του παλαιστινιακού λαού, τόσο μεγαλύτερο είναι το βάρος του εφησυχασμού και της εγκατάλειψης από τα καθεστώτα και τους λαούς.

Το επίπεδο εγκληματικότητας και αγριότητας που βλέπουμε από τον σιωνιστή εχθρό έχει τις ρίζες του στο βαθύ μίσος και την ακραία εχθρότητα προς τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους.

Η σιωνιστική εχθρότητα ξεκινά από το εκπαιδευτικό τους σύστημα για τα παιδιά τους, εδραιώνεται ως ψυχολογική κατάσταση, σύμπλεγμα, πεποίθηση και πολιτισμός.

Η υποστήριξη που λαμβάνει ο εχθρός από τη Δύση πηγάζει από τις εχθρότητες και τις φιλοδοξίες στην περιοχή μας παράλληλα με το υπάρχον σιωνιστικό τους δόγμα.

Οι δηλώσεις καταδίκης δεν θα μας ωφελήσουν ως Άραβες και Μουσουλμάνους, ούτε θα αποκρούσουν την αμερικανική απειλή.

Τα γεγονότα και τα στοιχεία υποδεικνύουν αναμφίβολα τη σημασία της αναβίωσης της συνειδητής πνευματικής τζιχάντ μέσα στο ισλαμικό έθνος.

Η στασιμότητα και η παθητικότητα δεν αρκούν ενάντια στα κίνητρα μίσους του εχθρού, της απληστίας και των επικίνδυνων πεποιθήσεων του.

Το ισλαμικό έθνος πρέπει να αποκτήσει αποτρεπτική ικανότητα έναντι των εχθρών του για να αποκρούσει τον κίνδυνο.

Με αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ορισμένα καθεστώτα διαπραγματεύονται συμφωνίες ασφαλείας με την Αμερική για προστασία.

Εάν το «Ισραήλ» ήθελε να βάλει στο στόχαστρο τις χώρες που αναζητούν αμερικανική προστασία, η Ουάσιγκτον θα το υποστήριζε για να εκμεταλλευτεί την επιρροή του και να διεισδύσει σε αυτές τις χώρες.

Ο εχθρός λειτουργεί στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής και των στόχων που επιδιώκει να επιτύχει και εναπόκειται στο έθνος να ενεργήσει με ένα σταθερό όραμα που το ωφελεί και το εξυπηρετεί.

Είναι επικίνδυνο για έναν άνθρωπο να βλέπει τις αδικίες στη Γάζα και να μην ενεργεί, να μην αντιδρά, να μην αισθάνεται υπεύθυνος.

Όσοι δίνουν προτεραιότητα στα υλικά τους συμφέροντα έναντι της ευθύνης, μπορεί να τα χάσουν όταν έρθει η σειρά τους και βρεθούν σε κακή θέση, απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους.

Οι Σιωνιστές παγκοσμίως και στις δυτικές κοινωνίες επιδιώκουν να καταστρέψουν τις ανθρώπινες αξίες και να τις απογυμνώσουν από την ανθρωπιά.

Όλοι πρέπει να δράσουν για να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από τη σιωνιστική επιρροή που απειλεί τη ζωή, τις αξίες, την ειρήνη και την ασφάλειά της.

Επαινούμε το φοιτητικό κίνημα που απαιτεί τον τερματισμό της επιθετικότητας στη Γάζα, καθώς αντιπροσωπεύει μια ανθρώπινη φωνή που εκφράζει έμφυτες ανθρώπινες αξίες. Το φοιτητικό κίνημα εξέθεσε Αμερικανούς και δυτικούς σιωνιστές, που μίλησαν για αξίες ελευθερίας και δικαιωμάτων.

Όλοι οι τίτλοι για τα δικαιώματα που έθεσε η Δύση εξαφανίστηκαν κατά τον χειρισμό και την καταστολή των φοιτητικών διαδηλώσεων.

Ελπίζαμε να δούμε φοιτητικές διαδηλώσεις που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη στις αραβικές χώρες. Δυστυχώς, φοιτητές και λαοί είναι αλυσοδεμένοι σε πολλές αραβικές χώρες, ακόμη και προς λαϊκές διαδηλώσεις.

Οι φοιτητικές διαμαρτυρίες έχουν θορυβήσει τους σιωνιστές, ειδικά καθώς συμβαίνουν στους κύκλους της ελίτ, ωθώντας τη Δύση να τους καταστείλει βίαια.

Η χρήση της ταμπέλας του «αντισημιτισμού» ενάντια στις φοιτητικές διαμαρτυρίες έχει ως στόχο να φιμώσει τα στόματα και να καταστείλει ελευθερίες. Η ετικέτα του «αντισημιτισμού» στοχεύει στην πλήρη υποταγή των δυτικών κοινωνιών στον σιωνισμό.

Επικροτούμε τη δήλωση της Τουρκίας σχετικά με τα μέτρα της για περιορισμό των εξαγωγών ή των εμπορικών σχέσεων με τον «ισραηλινό» εχθρό. Ελπίζουμε ότι το τουρκικό βήμα θα φτάσει σε πλήρες επίπεδο στη διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τον «ισραηλινό» εχθρό.

Ελπίζουμε να επεκτείνουμε τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης για να διευρύνουμε το μποϊκοτάζ των αμερικανικών και «ισραηλινών» προϊόντων και εταιρειών που υποστηρίζουν το «Ισραήλ».

Η Χεζμπολάχ εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά του «ισραηλινού» εχθρού και στις απειλές του υπουργού Πολέμου απάντησε [η Χεζμπολάχ] την ίδια μέρα με ισχυρές επιχειρήσεις. Η Χεζμπολάχ κλιμακώνει όποτε κλιμακώνει ο «ισραηλινός» εχθρός.

Οι επιχειρήσεις στο μέτωπο της Υεμένης συνεχίζουν να στοχεύουν αμερικανικά, «ισραηλινά» και βρετανικά πλοία που συνδέονται με τον «ισραηλινό» εχθρό.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του Απρίλη-Μάη έφτασε τις 25 επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με 71 βαλλιστικούς πυραύλους, drones και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Ο αριθμός των στοχευόμενων πλοίων έφτασε τα 112 και οι επιχειρήσεις αυτή την εβδομάδα περιλάμβαναν 10 βαλλιστικούς πυραύλους, drones και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Με την «ισραηλινή» επιθετικότητα στη Ράφα στο τέταρτο στάδιο κλιμάκωσης, θα στοχοποιηθούν οποιαδήποτε πλοία οποιασδήποτε εταιρείας εμπλέκεται στην προμήθεια ή τη μεταφορά αγαθών στον εχθρό και σε οποιονδήποτε προορισμό.

Οποιοδήποτε πλοίο μεταφέρει εμπορεύματα σε εχθρικά λιμάνια μετά την έκδοση της απαγόρευσης θα είναι στόχος για εμάς όπου κι αν φτάνουν τα χέρια μας.

Όταν παίρνουμε μια απόφαση σε ένα συγκεκριμένο στάδιο, σημαίνει ότι έχουμε τις δυνατότητες να την εφαρμόσουμε.

Σκεφτόμαστε επίσης το πέμπτο στάδιο τώρα, και έχουμε πολύ σημαντικές, ευαίσθητες και αποτελεσματικές επιλογές ενάντια στους εχθρούς.

Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για εμάς που μπορούν να μας εμποδίσουν να πραγματοποιήσουμε τις επιχειρήσεις μας.

Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε ικανότητες και να παρέχουμε πόρους για την επίτευξη μεγάλων στόχων, Θεού θέλοντος.

Ο «ισραηλινός» εχθρός είναι εχθρός του ισλαμικού έθνους και αποτελεί κίνδυνο και απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη.

Ο αμερικανικός ρόλος με τους «ισραηλινούς» είναι ένας επιθετικός και βάναυσος ρόλος που δεν δίνει καμία σημασία σε αξίες, νόμους ή συμφωνίες.

Ο εχθρός καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της δύναμης και το έθνος πρέπει να επικεντρωθεί στη δύναμη της αποτροπής.

Δεν υπάρχουν πολιτικοί υπολογισμοί που επηρεάζουν τη στάση μας και δεν επηρεαζόμαστε από κίνητρα ή τακτικές εκφοβισμού υπό τον τίτλο του συμφέροντος.

Δεν δώσαμε σημασία σε όλες τις απειλές που στρέφονται εναντίον μας και χτίζουμε την ετοιμότητα για όλες τις πιθανότητες.

Εάν κάθε αραβική και ισλαμική χώρα υιοθετούσε μια θέση που της άρμοζε και συνεργάζονταν μεταξύ τους, αυτό που συμβαίνει δεν θα είχε συμβεί.

Εάν οποιαδήποτε αραβική χώρα το επιθυμεί, είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε τις δυνατότητες που είναι αποθηκευμένες στις αποθήκες της αντί να τις αφήσουμε να σκουριάσουν ή να χρησιμοποιηθούν λαθεμένα ενάντια στον «ισραηλινό» εχθρό.

Επικροτούμε τη στάση των αραβικών χωρών που δεν επέτρεψαν στους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν τα εδάφη τους για να στοχοποιήσουν τη χώρα μας.

Οι αραβικές χώρες αξίζουν την απελευθέρωση που γνώρισαν πολλές αφρικανικές χώρες.

Ορισμένα καθεστώτα έχουν φτάσει σε ένα σημείο αδυναμίας όπου βλέπουν τους εαυτούς τους ανίκανους να προστατεύσουν τον εαυτό τους παρά μόνο μέσω της αμερικανικής παρέμβασης.

Οι λαϊκές δραστηριότητες στην Υεμένη είναι εξαιρετικές και η ορμή των πορειών και των διαδηλώσεων την περασμένη εβδομάδα ήταν μεγαλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Με την προκήρυξη του τέταρτου σταδίου, ο συνολικός αριθμός πορειών και διαδηλώσεων έφτασε τις 4.250. Οι λαϊκές εκδηλώσεις, οι φοιτητικές διαμαρτυρίες, τα σεμινάρια κλπ ξεπέρασαν τις 300.000 δραστηριότητες.

Ο αριθμός των εκπαιδευόμενων σε επιστράτευση και σε στρατιωτική εκπαίδευση έφτασε τις 296.000, ένα καλό επίτευγμα που πρέπει να συνεχιστεί.

Οι εβδομαδιαίες πορείες του εκατομμυρίου έχουν γίνει μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος για εκατομμύρια ανθρώπους του αγαπητού μας λαού.

Κάθε φορά που ο εχθρός κλιμακώνει, θα πρέπει να κλιμακώνουμε ακόμη περισσότερο σε όλα τα επίπεδα και τις δραστηριότητες.

Η κλιμάκωση του εχθρού σχετικά με το πέρασμα της Ράφα, στ’ ανατολικά της, και η αναμενόμενη απειλή για την υπόλοιπη Ράφα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ισχυρότερη δράση σε όλα τα επίπεδα.

Καλούμε τον λαό μας να συμμετάσχει στην πορεία εκατομμυρίων ανθρώπων για να πει στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, στους κατοίκους της Ράφα και στους εκτοπισμένους στη Ράφα: «Δεν είστε μόνοι, είμαστε μαζί σας μέχρι τη νίκη».

*Μετάφραση από Prolet connect