Ας διαβάσουμε πώς ο Μπάιντεν χαιρετίζει το πολεμικό του δόρυ και «τιμά» το 1821. Και ας αναλογιστούμε που το πάει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με αυτά τα «συναισθηματικά» λογύδρια ελληνοαμερικάνικης «φιλίας» και ποιο κλίμα καλλιεργούν έτσι ώστε να πειστεί ο ελληνικός λαός  ότι έχει κοινά συμφέροντα με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τη ντόπια αστική τάξη.

Είναι προκλητικό όταν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές αναφέρονται στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και στον «κοινό αγώνα» με τον ελληνικό λαό, αυτοί που ματοκύλισαν την Βόρεια Ελλάδα και χτύπησαν ανοικτά το λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιμοναρχοφασιστικό κίνημα και τον ΔΣΕ με τις Ναπάλμ και την οικονομικοστρατιωτική στήριξη δίνοντας χέρι βοηθείας στη ντόπια αστική τάξη. Αυτοί που έδωσαν τη φωτιά και τον όλεθρο στη χώρα μας, οι εμπρηστές του πολέμου, που διέλυσαν χωριά και κατέστρεψαν υποδομές, επεμβαίνοντας ωμά στα εσωτερικά της χώρας. Λέει ο «φιλέλληνας» ιμπεριαλιστής:

«Σαν σήμερα, πριν από περισσότερα από 200 χρόνια, επαναστάτες σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώθηκαν με σκοπό την ελευθερία και διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σήμερα, τιμούμε την κληρονομιά εκείνων των θαρραλέων Ελληνίδων και Ελλήνων και δεσμευόμαστε εκ νέου στον σκοπό της ελευθερίας και της δημοκρατίας για όλους.

Σε όλη τη διάρκεια της κοινής ιστορία μας, οι λαοί της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών συνδέονται μέσω της κοινής πεποίθησης ότι η δύναμη της διαμόρφωσης της μοίρας μας πρέπει να βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Όλες οι γενιές Αμερικάνων και Ελλήνων ενωμένες κάνουν αυτές τις λέξεις πραγματικότητα.

Το είδαμε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και τα δύο έθνη πολέμησαν τις δυνάμεις του φασισμού. Το είδαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι λαοί μας στάθηκαν ενωμένοι για να επικρατήσουν ενάντια στον κομμουνισμό».

Στάθηκαν, λέει, οι λαοί μας ενάντια στον κομμουνισμό… Αποκρύπτει ότι στην Ελλάδα είχαν επιβάλλει με το μετεμφυλιακό καθεστώς της αμερικανοκρατίας συνθήκες αντικομμουνιστικής τρομοκρατίας και βίας. Δούλεψαν ενάντια στη θέληση ενός λαού για λαϊκή δημοκρατία και σοσιαλισμό. Για χρόνια επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό που αυτοί ήθελαν σε όλα τα πεδία, καθιστώντας την μια εξαρτημένη μπανανία της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Η στρατιωτικοφασιστική χούντα ήταν δικό τους «παιδί» που αυτοί επέβαλλαν στη χώρα μας και την ενίσχυσαν. Και φυσικά η εξάρτηση της 51ης πολιτείας φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Παρακάτω λέει πώς και πού θα χρησιμοποιηθεί το «δόρυ» και για ποιους σκοπούς (όπως στην Κορέα). Υποκριτικά μιλάει για τον ουκρανικό λαό που δεν νοιάζεται γι’ αυτόν αλλά μόνο για τον ανταγωνιστή ρώσο ιμπεριαλιστή. Υποκριτικά χρησιμοποιεί τις ιερές έννοιες για τους λαούς όπως η ανεξαρτησία και η ελευθερία.

Λέει παρακάτω, για να μη ξεχνάμε ποιος είναι ο προορισμός μας. Δηλαδή κρέας για ποιών τα κανόνια θα γίνουμε όταν θα χρειαστεί και για ποιους σκοπούς. Το ιμπεριαλιστικό σφαγείο ετοιμάζεται και όλοι θα πάρουν «ρόλο», μη το ξεχνάμε αυτό…

«Το βλέπουμε σήμερα, καθώς η Ελλάδα και η Αμερική στέκονται μαζί δίπλα σε έναν συνασπισμό περισσότερων από 50 εθνών για να υποστηρίξουν τον γενναίο λαό της Ουκρανίας, καθώς αγωνίζεται για τις ίδιες αξίες που είχαν οι Έλληνες επαναστάτες πριν από περισσότερα από 200 χρόνια: ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σήμερα, η συνεργασία, η συμμαχία και η φιλία που μοιράζονται η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυρότερες από ποτέ – σε μεγάλο βαθμό λόγω του θάρρους και του χαρακτήρα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Από την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την προώθηση των πολιτικών δικαιωμάτων μέχρι την προσπάθεια να κάνουμε το έθνος μας πιο ελεύθερο και δίκαιο, οι Ελληνοαμερικανοί έχουν ωθήσει τη χώρα μας προς τα εμπρός, ανάβοντας τη φλόγα της ελευθερίας που φούντωσε για πρώτη φορά στην Αθήνα πριν από χιλιάδες χρόνια. Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου, είχα την τύχη να δω αυτή την καρδιά, την ελπίδα και τη δέσμευση από κοντά και άντλησα έμπνευση από Ελληνοαμερικανούς φίλους, οικογένειες, ηγέτες και πολιτικούς μέντορες.

Σήμερα και κάθε μέρα, ας γιορτάσουμε τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας που μοιράζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελληνική Δημοκρατία. Ας συνεχίσουμε να αντλούμε δύναμη από τις ιδέες και το παράδειγμα που έδωσαν οι δύο χώρες μας. Καθοδηγούμενοι από τις υψηλότερες ελπίδες και τα ιδανικά μας, ας δεσμευτούμε εκ νέου για τη διατήρηση, την υπεράσπιση και την προστασία της δημοκρατίας – μαζί.

Τώρα, επομένως, εγώ ο Ιωσήφ Ρ. Μπάιντεν, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που μου ανατίθεται από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, διακηρύσσω δια του παρόντος την 25η Μαρτίου 2024, ως Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας. Καλώ τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσει αυτή την ημέρα με κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες».