Στις 2/10 ήχησε το σύνολο των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, στα πλαίσια της άσκησης «Παρμενίων – 23». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από δύο χρόνια, ενώ φέτος υπήρξε και μια πολίτης νεκρή. 70χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της αφότου παρασύρθηκε από διερχόμενο αρματοφορέα στον Ωρωπό με κατεύθυνση το λιμάνι, προκειμένου να επιβιβαστεί σε καράβι για νησί του Αιγαίου. Στο πλαίσιο της Άσκησης εκτελέστηκαν και εξετάστηκαν τα ακόλουθα αντικείμενα:

  • Ναυτικές επιχειρήσεις απόκτησης και διατήρησης θαλασσίου ελέγχου.
  • Αποβατικές επιχειρήσεις.
  • Αεροπορική και ναυτική υποστήριξη αποβατικών επιχειρήσεων.
  • Επιχειρήσεις σύζευξης δυνάμεων και εξάλειψης εχθρικού προγεφυρώματος.
  • Εξασφάλιση περιοχής και αντιαεροπορική κάλυψη αυτής.
  • Πτήσεις μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs).

Υπήρχαν σκέψεις, λέει, να ακυρωθεί η άσκηση λόγω των δοκιμασιών που περνάει η χώρα. Δοκιμασιών, έτσι γενικά και αόριστα! Δοκιμασία για τον λαό της Θεσσαλίας, για τον Έβρο, για τους Ευβοιώτες ναι, θα συμφωνήσουμε. Σε αυτό που θα διαφωνήσει ο λαός, όμως, που δοκιμάζεται, είναι πως για αυτή τη «δοκιμασία» κάποιος ευθύνεται και δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα!

Θα σταθούμε σε ένα σημείο που γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα αστικά ΜΜΕ και στα ΜΚΔ, με αφορμή την άσκηση «Παρμενίων».

«Στην άσκηση θα εξεταστούν για πρώτη φορά σενάρια αντιμετώπισης μεταναστευτικών ροών με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, κατά τα πρότυπα των γεγονότων του 2020 στον Έβρο, στα οποία εκτός από τον Στρατό θα συμμετάσχουν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Επίσης για πρώτη φορά η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις προστασίας κρίσιμων υποδομών, όπως αεροδρόμια, εργοστάσια, δημόσια κτίρια, γέφυρες κ.λπ.».

Την ώρα λοιπόν που μιλάνε για φυσικές καταστροφές και δοκιμασίες γενικά, η άσκηση αφορά και την αντιμετώπιση μεταναστών που έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας! Το αφήγημα δηλαδή που χρησιμοποιούσαν τα διάφορα φασιστοειδή στον Έβρο, που έκαναν τους κεφαλοκυνηγούς, τη στιγμή που για μέρες ολόκληρες καιγόταν η Δαδιά. Ο ήχος των σειρήνων πολέμου που για την Ελλάδα, τουλάχιστον ακόμα, είναι άσκηση, για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες έχουν ηχήσει στην πραγματική διάσταση στα αυτιά τους και είναι αυτές ακριβώς που τους έκαναν μετανάστες και πρόσφυγες. Είναι αυτές οι σειρήνες που ενεργοποιεί το ιμπεριαλιστικό σύστημα που ρημάζει τους λαούς.