Η 7η Οκτώβρη 2023 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο, ενώ η επιχείρηση «Κατακλυσμός του Αλ Άκσα» είναι σημείο καμπής του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για λευτεριά και ανεξαρτησία, αφού ξέσκισε για άλλη μια φορά την πλαστή εικόνα στρατιωτικής παντοδυναμίας του Ισραήλ και απέδειξε ότι ένας λαός αποφασισμένος και οργανωμένος είναι το μοναδικό πραγματικό υπερόπλο.

Κατά την διάρκεια μιας καλά οργανωμένης επιχείρησης, εκατοντάδες μαχητές όλων των οργανώσεων της Αντίστασης (ΛΜΑΠ, Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, Φατάχ, Χαμάς κ.ά.) προσέγγισαν με απόλυτη μυστικότητα τα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, αιφνιδιάζοντας τον ισραηλινό στρατό, πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος, κατέλαβαν αστυνομικούς σταθμούς και φυλάκια ελέγχου του στρατού και πήραν πολλά όπλα και ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα, τα οποία μετέφεραν στη Γάζα. Ταυτόχρονα η Αντίσταση εκτόξευσε χιλιάδες ρουκέτες με στόχο τις ισραηλινές πόλεις προκαλώντας πανικό στο Ισραήλ.

Στις ισραηλινές πόλεις Ασκελόν και Σντερότ μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης κατέλαβαν αστυνομικά τμήματα και φυλακές, ενώ συνέλαβαν εκατοντάδες ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους. Ανάμεσά τους και τον υποστράτηγο Νιμρόντ Αλόνι, διοικητή της Μεραρχίας της Γάζας, ενώ εξουδετέρωσαν εκατοντάδες ισραηλινούς στρατιώτες και ένοπλους έποικους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη.

Πανικόβλητο το Ισραήλ, μετά την ολοκληρωτική κατάρρευση των χερσαίων δυνάμεών του δίπλα στα σύνορα με την Γάζα, ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς, ακόμα και μέσα στο έδαφός του, χτυπώντας νοσοκομεία στη Γάζα και σκοτώνοντας νοσηλευτικό προσωπικό και παλαιστίνιους δημοσιογράφους. Οι δολοφονημένοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα παλαιστίνιοι άμαχοι ξεπερνούν μέχρι σήμερα τους 19.000, εκ των οποίων τα 2/3 είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 50.000 χιλιάδες. Παράλληλα, στη Δυτική Όχθη ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει δεκάδες Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει εκατοντάδες στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Αντίσταση και στις συγκρούσεις που ξεσπάνε όταν ο ισραηλινός στρατός εισβάλλει στα προσφυγικά στρατόπεδα της Τζενίν, της Νάμπλους, της Τουλκαρέμ και άλλων πόλεων της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης.

Βλέποντας ότι με τους βομβαρδισμούς και τις μαζικές δολοφονίες αμάχων δεν κάμπτεται η Αντίσταση και το φρόνημα του παλαιστινιακού λαού, οι σιωνιστές αποφάσισαν να εισβάλουν χερσαία στη Γάζα στις 27 Οκτώβρη. Αποτέλεσμα της χερσαίας εισβολής είναι η καταστροφή από τους μαχητές της Αντίστασης εκατοντάδων αρμάτων μάχης του ισραηλινού στρατού και η εξουδετέρωση απροσδιόριστου αριθμού στρατιωτών του.

Παράλληλα, πυρήνες της Αντίστασης στη Δυτική Όχθη και στον νότιο Λίβανο, άνοιξαν νέα πολεμικά μέτωπα με τους σιωνιστές, αναγκάζοντάς τους να εκκενώσουν δεκάδες εποικισμούς και να δεσμεύσουν μεγάλο μέρος των στρατιωτικών τους δυνάμεων εκεί, αδυνατίζοντας δραστικά τις δυνάμεις τους που επιχειρούν στο έδαφος της Γάζας.

Τα πλήγματα που τους έχει προξενήσει η Αντίσταση είναι μεγάλα, εξαναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν διέξοδο απεγκλωβισμού από την παγίδα θανάτου που τους έχει στήσει η Αντίσταση στη Γάζα. Ηδη τα μεγαλύτερα ισραηλινά μίντια κάνουν λόγο για προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης Νετανιάχου για μια νέα συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων με την Αντίσταση. Είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει με τους όρους της Αντίστασης, όπως τους έχει επιβάλει στο πεδίο της μάχης, με τους συσχετισμούς που έχει διαμορφώσει. Οι όροι αυτοί είναι σίγουρο ότι θα είναι πιο εξευτελιστικοί για τους σιωναζιστές από αυτούς που οδήγησαν στην 7ήμερη εκεχειρία στη Γάζα μεταξύ 24 και 30 Νοέμβρη, όπου για κάθε αιχμάλωτο ισραηλινό άμαχο (γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά) που απελευθέρωνε η Αντίσταση, οι σιωναζιστές απελευθέρωναν 3 παλαιστίνιους αιχμάλωτους (γυναίκες και ανήλικους) από τις ισραηλινές φυλακές.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν τις τελευταίες μέρες στο σιωνιστικό Τύπο μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβούλιου, εμφάνιζαν τη σιωναζιστική ηγεσία διαιρεμένη. Ο Γκαντζ (εταίρος στην κυβέρνηση συνεργασίας του Νετανιάχου) φέρεται να πρότεινε να επιστρέψει η οντότητα άμεσα στις διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή αιχμαλώτων, ενώ οι Νετανιάχου και Γκάλαντ (υπουργός Πολέμου) φέρονται να πρότειναν επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, αν το προτείνει η Χαμάς, η οποία δεν το κάνει. Μ’ άλλα λόγια, και οι δύο πλευρές θέλουν επιστροφή στις διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή κρατούμενων, αλλά διαφωνούν στη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι παραδέχονται ότι δεν μπορούν να πάρουν τους αιχμάλωτους με την πολεμική βία και πως δεν μπορούν να εξαλείψουν τη Χαμάς (μ’ αυτήν θα διαπραγματευθούν την ανταλλαγή).

Η Αντίσταση από την πλευρά της είναι ξεκάθαρη. Οποιαδήποτε συζήτηση για ανταλλαγή αιχμαλώτων με τους σιωνιστές θα γίνει αφού πρώτα σταματήσει η σιωνιστική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας τον Νετανιάχου ότι δεν θα πάρει ούτε έναν αιχμάλωτο ζωντανό αν δεν ικανοποιήσει τους όρους της Αντίστασης. Το τελευταίο έιναι μια ευθεία βολή στους σιωναζιστές μετά την αποτυχήμενη απόπειρα τους να απελευθερώσουν έναν ισραηλινό στρατιώτη αιχμάλωτο της Αντίστασης, προκαλώντας τον θάνατο του και αφήνοντας πίσω τους δύο νεκρούς ισραηλινούς κομμάντο και απροσδιόριστο αριθμό τραυματιών από τις σφαίρες της Αντίστασης. Αν οι σιωνιστές νικούσαν στο πεδίο της μάχης, όπως τα διεθνή και τα ελληνικά μίντια αναπαράγουν, τότε δεν θα αναζητούσαν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Κι αν η Αντίσταση δεν αισθανόταν τόσο σίγουρη, δε θα επέμενε με κατηγορηματικότητα στη διακοπή της χερσαίας εισβολής και την απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα σαν όρο για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Τα αμερικάνικα μίντια ασκούν ευθεία κριτική στον Νετανιάχου, κατηγορώντας τον ότι συνεχίζει την εισβολή στη Γάζα προκειμένου να διασωθεί πολιτικά και εκλογικά, ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να αναστηλώσει την καταρρέουσα Παλαιστινιακή Αρχή και τον Αμπάς προκειμένου να αναλάβει τη διοίκηση της Γάζας μετά τη λήξη της σιωναζιστικής εισβολής. Η αλήθεια είναι πως βλέπουν τη νίλα που παθαίνει ο σιωναζιστικός στρατός στη Γάζα και είναι βέβαιοι πως αυτός ο στρατός δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσει. Επομένως, γι’ αυτούς μόνο ζημιά μπορεί να προκύψει, καθώς αδυνατίζουν τα ερείσματα που επί χρόνια προσπαθούσαν να δημιουργήσουν στις αραβικές και ισλαμικές χώρες.

Ολ’ αυτά περιγράφουν τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο σιωναζισμός, καθώς εισβάλλοντας στη Λωρίδα, όχι μόνο δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους για «την καταστροφή της Χαμάς» που διακήρυξε με αλαζονεία, αλλά υφίσταται οδυνηρές απώλειες σε αξιωματικούς, στρατιώτες και πολεμικό υλικό. Εν έτει 2023 η Αντίσταση, της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι είναι η Χαμάς, είναι πιο ισχυρή από ποτέ, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και χτύπησε τους σιωνιστές μέσα στις στρατιωτικές τους βάσεις και τους εποικισμούς.

ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες έσπευσαν ευθύς εξαρχής να δηλώσουν την πλήρη στήριξή τους στους σιωνιστές. Από κοντά ο Μητσοτάκης, που μίλησε για φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, η Σακελλαροπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλος ο αστικός πολιτικός και δημοσιογραφικός εσμός που δεν διστάζει να στηρίζει το Ισραήλ και τη γενοκτονία που διεξάγει σε βάρος του παλαιστινιακού λαού της Γάζας.

Ο παλαιστινιακός λαός μάχεται για τη λευτεριά του και για ανεξαρτησία εδώ και 75 χρόνια. Οι πολιτικοί συσχετισμοί άλλαξαν αρκετές φορές στο εσωτερικό της Παλαιστίνης, όμως ο πόθος για λευτεριά και ανεξαρτησία παρέμεινε άσβεστος. Μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Νέοι μαχητές παίρνουν τη θέση των μαρτύρων που έπεσαν στο πεδίο της μάχης ή εξοντώθηκαν σε ενέδρες από τους σιωνιστές. Χωρίς καμιά υπερβολή, μπορούμε να πούμε ότι ο παλαιστινιακός λαός ποτίζει το δέντρο της λευτεριάς για όλη την ανθρωπότητα. Αποτελεί έναν φωτεινό φάρο ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στοχοπροσήλωσης, γενναιότητας, διάθεσης προσφοράς και θυσίας.

Οι σιωναζιστές του Ισραήλ έχουν δίπλα τους τους ιμπεριαλιστές και τις αστικές δυνάμεις όλου του κόσμου.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει τους εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους που συμμετείχαν στις πρωτοφανούς μαζικότητας διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, φωνάζοντας για λευτεριά στην Παλαιστίνη και για αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση χωρίς προκαταλήψεις.

Nίκη στα όπλα της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Ενάντια στη συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση