«Απερίγραπτη τραγωδία που βυθίζει όλο το κράτος σε πένθος». Αυτά ήταν τα λόγια του Νετανιάχου για τους τρείς νεκρούς ισραηλινούς αιχμαλώτους από τον σιωναζιστικό στρατό.

Νεκροί είναι οι: Γιοτάμ Χαΐμ 28 ετών, Σάμερ αλ Ταλάλκα 25 ετών, Αλόν Λούλου Σάμριζ 26 ετών. Μιλάμε για 3+1 «λάθη» γιατί είχε προηγηθεί και ο θάνατος, από τον κατοχικό στρατό, του αιχμαλώτου στρατιώτη Σάαρ Μπαρούς. Ένα φιάσκο για τις ειδικές δυνάμεις του Ντανιέλ Χαγκάρι που το φυσά και δεν κρυώνει.

Με τους τρείς νεκρούς από τα πυρά εκ νέου των στρατιωτών του δήλωσε ο αρχηγός του κατοχικού στρατού: «Κατά τη διάρκεια των μαχών στη Σουτζάγια ο στρατός αναγνώρισε κατά λάθος τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή. Ως αποτέλεσμα, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνσή τους και σκοτώθηκαν»…

Για τον μανιασμένο όχλο στο εσωτερικό του Ισραήλ που βλέπει ότι ο θάνατος δεν είναι μόνο προνόμιο του παλαιστινιακού λαού δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ίσως (ακόμα και τώρα) περάσει από το μυαλό τους το τι περνούν οι παλαιστίνιοι δεκαετίες ολόκληρες από το κράτος δολοφόνο και τον στρατό του. Ίσως και όχι… Το θέμα είναι ότι διεξάγεται μια εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση ενάντια στην κατοχή του Ισραήλ, από τις 7 Οκτώβρη, που αλλάζει τους συσχετισμούς και ανατρέπει τα ιδεολογήματα του «πανίσχυρου και άτρωτου» μέσα στην ίδια την κοινωνία των σιωνιστών και της καθημερινής τους ζωής, που στηρίζεται πάνω σε ένα διαχρονικό έγκλημα… 

Για άλλη μια φορά το ζήτημα που κρατάμε από τους τρείς νεκρούς είναι η απόδειξη ότι οι κατοχικοί στη Γάζα μπαίνουν ως εθνοκαθαριστές και δεν ξεχωρίζουν αμάχους από ένοπλους μαχητές. Κινούνται όπως όλοι οι κατοχικοί στρατοί και σύμφωνα με τα τρομοκρατικά εγχειρίδια των «επίλεκτων» ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όταν πατάνε σε κατακτημένες πόλεις για να καταπνίξουν την αντίσταση. Αυτή είναι η «πεπατημένη» για τους σιωναζιστές για δεκαετίες: «θέρισμα» αμάχων και μαζικές δολοφονίες. Εκατοντάδες βίντεο καταμαρτυρούν την «ανθρωπιστική» και «αντιτρομοκρατική» δράση των τρομοκρατών σιωναζιστών.

Ο παλαιστινιακός λαός πληρώνει με το αίμα του βαρύ φόρο για την λευτεριά του αλλά έχει την υποστήριξη όλων των ελεύθερων ανθρώπων, των λαών και των καταπιεσμένων σε όλη τη γη. Το κατοχικό κράτος  του Ισραήλ θα είναι πάντα στιγματισμένο ως χασάπης, μακελάρης και δολοφόνος, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό.