Μεταφράσαμε και μεταφέρουμε αποσπάσματα από την ομιλία του ηγέτη της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στις 29/01 σχετικά με την ως τώρα έκβαση του πολέμου και σχολιασμό των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

«Επί 115 ημέρες, η ναζιστική κατοχή με τη βάναυση στρατιωτική της μηχανή και την άγρια ​​τρομοκρατία της δεν σταμάτησε να κλιμακώνει κάθε μορφή γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης κατά του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια βάναυση εκδίκηση εναντίον όλων των στοιχείων της ανθρώπινης ζωής, δείχνοντας περιφρόνηση, αλαζονεία και παραβίαση όλων των αξιών, νόμων, εθίμων και διεθνών νόμων.

Αυτές οι σφαγές και τα εγκλήματα θα παραμείνουν κηλίδα ντροπής στο μέτωπο όλων όσων τις υποστηρίζουν, όσων σιωπούν και απέχουν από την ποινικοποίηση και την καταδίκη τους, καθώς και των αδιάφορων και απαθών να τα σταματήσουν. Θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη του αμετακίνητου λαού μας, που ούτε θα συγχωρήσει ούτε θα υποχωρήσει από το να συνεχίσει τον δρόμο της υπεράσπισης των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Έλεος στους μάρτυρες του λαού μας και στους μάρτυρες της αντίστασης στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο, την Υεμένη και το Ιράκ, τους μάρτυρες του Κατακλυσμού του Αλ Άκσα στο δρόμο προς την Αλ-Κουντς. Υγεία στους τραυματίες και ελευθερία στους αιχμαλώτους.

Νίκη στον λαό μας και την αντίστασή μας, που γράφουν τα πιο θαυμάσια έπη σταθερότητας, ηρωισμού και θυσίας, στο ταξίδι της αυτοάμυνας και της υπεράσπισης της γης και των ιερών μας, ένα διαρκές ταξίδι, βαμμένο με το αίμα των μαρτύρων, στρωμένο με μεγάλες θυσίες που δεν θα σταματήσουν μέχρι την απελευθέρωση, την επιστροφή και μια καθαρή νίκη με το θέλημα του Αλλάχ.

Η καταστροφική και κλιμακούμενη ανθρωπιστική κατάσταση συνεχίζεται καθημερινά για περισσότερους από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους πολίτες, ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης από την κατοχή όλων των μορφών βομβαρδισμών, της πείνας και της συνολικής καταστροφής όλων των πτυχών της ζωής, με περισσότερο από το 90% του πληθυσμού να εκτοπίζεται και τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Η ναζιστική κατοχή διέπραξε 38 σφαγές με αποτέλεσμα 350 μάρτυρες τις τελευταίες 48 ώρες μόνο στη Khan Younis. Αυτή η συστηματική επανάληψη των προηγούμενων φρικτών εγκλημάτων της στη Γάζα περιλαμβάνει αδιάκριτους βομβαρδισμούς για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι οποίοι, όταν το κάνουν, γίνονται στόχος ελεύθερων σκοπευτών ή drones.

Αυτές οι σφαγές έλαβαν χώρα 48 ώρες αφότου το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε απόφαση που υποχρεώνει αυτήν την αδίστακτη οντότητα να λάβει μέτρα για να αποτρέψει τη συνέχιση της γενοκτονίας κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαιώνοντας την εμμονή της στο έγκλημα.

Η ναζιστική κατοχή συνεχίζει να κλιμακώνει την άγρια ​​επιθετικότητά της εναντίον των νοσοκομείων στη Λωρίδα, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας μέσω πολιορκίας και βομβαρδισμών. Υπάρχουν περισσότερες από 7.000 επείγουσες περιπτώσεις που πρέπει να φύγουν από τη Λωρίδα για θεραπεία στο εξωτερικό. Ανανεώνουμε την έκκλησή μας να ανοίξουν τα περάσματα για να τους παραλάβουν προκειμένου να σωθεί η ζωή τους και αρνούμαστε την επέμβαση και τους όρους της κατοχής.

Η φασιστική κατοχή συνεχίζει την επιθετικότητα και τον εκτεταμένο της πόλεμο στην περήφανη Δυτική Όχθη μας μέσα από μια σειρά από δολοφονίες, εν ψυχρώ δολοφονίες, εισβολές, συλλήψεις και καταστροφές υποδομών. Τρεις μάρτυρες έπεσαν το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των πεσόντων από τις 7 Οκτωβρίου να ανέρχεται σε περισσότερους από 400.

Η συνέχιση της κατοχής στην κλιμάκωση της επιθετικότητάς της, παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, και οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί, οι δολοφονίες, η γενοκτονία, η πείνα και η αφυδάτωση, οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που εκτοπίστηκαν στον ανοιχτό κρύο χειμώνα και στις πλημμύρες των σκηνών που τους δίνουν καταφύγιο μες στον σκληρό χειμώνα, εγείρει ερωτήματα για τον ρόλο της διεθνούς κοινότητας που στέκεται αδρανής. Εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη των ηγετών των αραβικών και ισλαμικών χωρών έναντι του λαού μας.

Υπό το πρίσμα του αυξανόμενου αριθμού νεκρών, τραυματιών και αγνοουμένων, με πάνω από το 70% να είναι παιδιά και γυναίκες, οι δηλώσεις του John Kirby είναι προκλητικές ως προς τη ζωή των Παλαιστινίων, λέγοντας πως η διοίκησή του, συνένοχη και υποστηρικτής αυτής της εγκληματικότητας, δεν βλέπει σημάδια γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αμερικανική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι εταίροι και υποστηρικτές αυτής της ναζιστικής κατοχής στα εγκλήματά της, πράγμα που τους καθιστά πλήρως υπεύθυνους για αυτά τα εγκλήματα, τις σφαγές και τον πόλεμο της γενοκτονίας.

Οι επανειλημμένοι και σκόπιμοι βομβαρδισμοί της κατοχής στα καταφύγια της UNRWA —που προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο— καταστρέφοντάς τα και σκοτώνοντας τους πρόσφυγες μέσα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της υπηρεσίας και των οικογενειών τους, ξεπερνούν αναμφίβολα τον αριθμό των σιωνιστών που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου.

Πού είναι οι θέσεις των σιωπηλών και «παρατηρητικών» χωρών απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα και τις σφαγές που στοχεύουν Παλαιστίνιους αμάχους; Γιατί δεν έχουν εκδώσει καταγγελία ή απόφαση που να καταδικάζει και να ποινικοποιεί αυτές τις παραβιάσεις και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Ή οι Παλαιστίνιοι άμαχοι δεν θεωρούνται άνθρωποι; Δεν είναι αυτή μια αηδιαστική φυλετική διάκριση από χώρες που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Ως μέρος της συνεχιζόμενης καταπίεσης, της δίωξης, του στραγγαλισμού, των δολοφονιών και του εκτοπισμού του λαού μας, έρχεται η συστηματική στόχευση της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) από τη σιωνιστική κατοχή και τις χώρες που υποστηρίζουν τα επιθετικά σχέδια και την ατζέντα της.

Η απόφαση της διοίκησης της UNRWA να απολύσει έναν αριθμό εργαζομένων με βάση τους ισχυρισμούς του σιωνιστικού εχθρού σχετικά με δήθεν συμμετοχή τους στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, χωρίς καμία έρευνα ή επαλήθευση αυτών των ισχυρισμών, είναι ένα καταδικαστέο βήμα που στερείται τα βασικά ελάχιστα στοιχεία επαγγελματισμού και που διαστρεβλώνει την πυξίδα του Οργανισμού από την πρωταρχική του αποστολή, που είναι η προστασία και η βοήθεια των Παλαιστινίων προσφύγων και όχι η υιοθέτηση της αφήγησης της φασιστικής κατοχής.

Καταδικάζουμε τη δήλωση του Γενικού Επιτρόπου της UNRWA, Philippe Lazzarini, στην οποία περιέγραψε την αντίσταση του λαού μας ως τρομοκρατία και άθλιες πράξεις, ενώ δεν αντιλαμβάνεται τον καταστροφικό χαρακτήρα των γενοκτονικών εγκλημάτων που διαπράττει η σιωνιστική οντότητα.

Θα ήταν πιο σωστό για τη διοίκηση της UNRWA να καταδικάσει τις επιθέσεις της κατοχής στα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις της. Περίπου 63 εγκαταστάσεις και σχολεία της UNRWA έγιναν άμεσα στόχοι ανάμεσα σε σχεδόν 220 επιθέσεις σε κτίρια που ανήκουν στην υπηρεσία του ΟΗΕ – η κατοχή σκότωσε περίπου 150 υπαλλήλους της.

Το κεφάλαιο του στραγγαλισμού του παλαιστινιακού λαού μας, ειδικά στη Λωρίδα της Γάζας, ολοκληρώνεται. Εννέα χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και υπό την πίεση τους, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ανακοίνωσαν την αναστολή της χρηματοδότησής τους προς την UNRWA, μετά από αυτούς τους παραπλανητικούς σιωνιστικούς ισχυρισμούς. Αυτό επιβεβαιώνει τη συμμετοχή αυτών των χωρών στην πολιτική της σύσφιξης της θηλιάς στον λαό μας, της συλλογικής τιμωρίας του και την ενεργό συμμετοχή τους στον πόλεμο της γενοκτονίας.

Αυτό το ανεύθυνο βήμα που έκαναν αυτές οι χώρες ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη συνεχιζόμενη σιωνιστική προσπάθεια για τη διάλυση της UNRWA και τον τερματισμό της υπόθεσης των Παλαιστινίων προσφύγων, όπως εξέφρασε ο σιωνιστής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε στο τέλος της UNRWA μόλις τελειώσει η «μάχη» στη Λωρίδα της Γάζας.

Καλούμε αυτές τις χώρες να ανακαλέσουν αμέσως αυτή την απόφαση και να σταματήσουν να ακολουθούν τυφλά την ψευδή σιωνιστική αφήγηση. Καλούμε επίσης την UNRWA να ανακαλέσει την απόφασή της να απολύσει τους Παλαιστίνιους υπαλλήλους και να μην υποκύψει στον σιωνιστικό και δυτικό εκβιασμό και την πίεση.

Καλούμε την UNRWA να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας και να εκπληρώσει τις νομικές και ανθρωπιστικές της ευθύνες έναντι των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που πεθαίνουν λόγω έλλειψης τροφής, νερού και φαρμάκων, ειδικά στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Παρακολουθήσαμε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου στη σύνοδό του σχετικά με το αίτημα της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής για επείγοντα μέτρα για την προστασία του παλαιστινιακού λαού μας από τη γενοκτονία που αντιμετωπίζει στα χέρια της σιωνιστικής εγκληματικής και τρομοκρατικής μηχανής. Χαιρετίσαμε την απόφαση του δικαστηρίου, που επιβεβαίωσε την κατηγορία κατά του κατοχικού κράτους για γενοκτονία, και απέρριψε το αίτημα της κατοχικής κυβέρνησης να απορρίψει την αγωγή.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενεργήσει για να υποχρεώσει τον σιωνιστικό εχθρό να εφαρμόσει αυτήν την απόφαση, μέσω ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθιστώντας την απόφαση του δικαστηρίου δεσμευτική.

Εκτιμούμε την έκκληση της Αλγερίας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να πραγματοποιήσει μια συνάντηση με στόχο να εκδώσει μια εκτελεστική απόφαση σχετικά με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και προτρέπουμε το Συμβούλιο να αναλάβει την ευθύνη για τα εγκλήματα κατά του λαού μας.

Το κατηγορητήριο της τρομοκρατικής κατοχικής οντότητας για διάπραξη γενοκτονίας βάζει τις δυτικές πρωτεύουσες που την υποστηρίζουν, ιδιαίτερα την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Βερολίνο και άλλες, στο εδώλιο. Αυτές οι χώρες είναι πρωταρχικοί εταίροι στον πόλεμο γενοκτονίας που διεξάγει αυτή η τρομοκρατική οντότητα εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συνέχιση της αμερικανικής στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης για μια οντότητα που κατηγορείται για γενοκτονία, μετά την τελευταία δικαστική απόφαση, αποτελεί αμφισβήτηση από την κυβέρνηση Μπάιντεν στις αποφάσεις του δικαστηρίου, του ανώτατου οργάνου στο διεθνές δικαστικό σύστημα.

Ο παλαιστινιακός λαός και οι ελεύθεροι λαοί του κόσμου προσβλέπουν στο Διεθνές Δικαστήριο για να προχωρήσει στη δίκη της σιωνιστικής κατοχικής οντότητας για το πλήρως τεκμηριωμένο έγκλημα της γενοκτονίας που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Τέλος, αναμένουμε ξεκάθαρη, απερίφραστη καταδίκη αυτής της εγκληματικής οντότητας και των υποστηρικτών της και στη συνέχεια παραπομπή των φασιστών ηγετών της στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια. Το Διεθνές Δικαστήριο αντιμετωπίζει σοβαρή ευθύνη, ειδικά μετά την κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας μετά την αρχική του απόφαση.

Συνεχίζεται η αμερικανική και βρετανική επιθετικότητα προς τον αδελφό λαό της Υεμένης και η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να εφαρμόζει τις αποικιακές και παραπλανητικές πολιτικές της, αγνοώντας τη ρίζα του προβλήματος στην περιοχή – τη σιωνιστική οντότητα και τη φασιστική της επιθετικότητα. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι αυτό που συμβαίνει στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχει καμία σχέση με τη Γάζα, λες και αυτή η περιοχή γνώριζε αυτού του είδους τις επιθέσεις πριν από την επίθεση στη Γάζα.

Εκτιμούμε την προσπάθεια και τον αγώνα των αδελφών μας στην Υεμένη, τον Λίβανο και το Ιράκ, που συνεχίζουν να εκπληρώνουν το καθήκον τους να στηρίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, με το να στοχοποιούν τα σιωνιστικά συμφέροντα και τους υποστηρικτές της κατοχής και της επιθετικότητάς της, ιδιαίτερα την Αμερική.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις και τους ελεύθερους ανθρώπους του έθνους να σπεύσουν να στηρίξουν τη Γάζα, σε νίκη για το αίμα των παιδιών, των γυναικών και των ηλικιωμένων, στην υπεράσπιση της Αλ-Κουντς και του ευλογημένου τζαμιού Αλ-Άκσα και να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους έτσι ώστε οι εγκληματίες να καταλάβουν ότι οι συνέπειες του εγκλήματος της γενοκτονίας δεν θα σταματήσουν στα σύνορα που χάραξαν.

Επαναβεβαιώνουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση που παρατηρείται στην περιοχή στα διάφορα πεδία, μέσω της συνεχούς υποστήριξής της στην επιθετικότητα της σιωνιστικής οντότητας κατά του παλαιστινιακού λαού μας».