Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς της απονομιμοποιημένης Παλαιστινιακής Αρχής διόρισε τον επί μακρόν οικονομικό σύμβουλό του Μοχάμεντ Μουσταφά ως τον επόμενο πρωθυπουργό, ενόψει των πιέσεων των ΗΠΑ να φέρει νέο αίμα, συμπεριλαμβανομένων τεχνοκρατών και οικονομικών ειδικών, σε μια ανανεωμένη Παλαιστινιακή Αρχή για να βοηθήσει στη διακυβέρνηση της μεταπολεμικής Γάζας.

Ο Μουσταφά, ένας οικονομολόγος με σπουδές στις ΗΠΑ, ανέλαβε να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση για την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία έχει περιορισμένες εξουσίες σε τμήματα της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης, με τις ευλογίες των Αμερικανών, απέναντι απ’ όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις. Χαρακτηριστικά, στις δηλώσεις του στο Νταβός, περιέγραψε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ως «ατυχή για όλους».

Μεταφράσαμε και παραθέτουμε παρακάτω τις δηλώσεις των οργανώσεων της Αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης αυτής των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα (του ένοπλου τμήματος της Φατάχ που έχει διαχωριστεί από την κεντρική ηγεσία):

Κοινή δήλωση της Χαμάς, της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:

Σχετικά με την απόφαση που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, να διορίσει τον Δρ. Μοχάμεντ Μουσταφά ώστε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, οι παλαιστινιακές εθνικές φατρίες επιβεβαιώνουν τα ακόλουθα:

1. Η ύψιστη εθνική προτεραιότητα τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε τη βάρβαρη σιωνιστική επίθεση και τον πόλεμο της γενοκτονίας και της πείνας που διεξάγει εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, και να αντιμετωπίσουμε τα εγκλήματα των εποίκων της στη Δυτική Όχθη και στην κατεχόμενη Αλ-Κουντς –ειδικά στο τζαμί Al-Aqsa και τους σημαντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η εθνική μας υπόθεση– στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται ο συνεχιζόμενος κίνδυνος εκτοπισμού.

2. Η λήψη ατομικών αποφάσεων και η ενασχόληση με επίσημα και χωρίς ουσία βήματα, όπως ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης χωρίς εθνική συναίνεση, αποτελεί ενίσχυση της πολιτικής της μονομέρειας και εμβάθυνσης του διχασμού, σε μια ιστορική στιγμή που ο λαός και η εθνική μας υπόθεση χρειάζονται περισσότερο συναίνεση και ενότητα και τη διαμόρφωση μιας ενοποιημένης εθνικής ηγεσίας, που θα προετοιμαστεί για ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών του παλαιστινιακού λαού.

3. Αυτές οι αποφάσεις υποδεικνύουν το βάθος της κρίσης εντός της ηγεσίας της [Παλαιστινιακής] Αρχής, την απομάκρυνσή της από την πραγματικότητα και το σημαντικό χάσμα μεταξύ αυτής και του λαού μας, τις ανησυχίες και τα ιδανικά του, το οποίο επιβεβαιώνεται από τις απόψεις της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού μας που εξέφρασε την απώλεια εμπιστοσύνης σε αυτές τις πολιτικές και κατευθύνσεις.

4. Είναι δικαίωμα του λαού μας να αμφισβητεί τη χρησιμότητα της αντικατάστασης μιας κυβέρνησης με μια άλλη και ενός πρωθυπουργού με έναν άλλο, από το ίδιο πολιτικό και κομματικό περιβάλλον.

Υπό το πρίσμα της επιμονής της Παλαιστινιακής Αρχής στη συνέχιση της πολιτικής της μονομέρειας και αγνοώντας όλες τις εθνικές προσπάθειες να ενωθεί το Παλαιστινιακό μέτωπο και να ενωθούμε απέναντι στην επιθετικότητα κατά του λαού μας, εκφράζουμε την απόρριψή μας για τη συνέχιση αυτής της προσέγγισης που έχει βλάψει και συνεχίζει να βλάπτει τον λαό μας και την εθνική μας υπόθεση.

Καλούμε τον λαό μας και τις ζωντανές δυνάμεις του να υψώσουν τις φωνές τους και να αντιμετωπίσουν αυτήν την ανοησία που αφορά το παρόν και το μέλλον της υπόθεσης μας και τα συμφέροντα, το δίκαιο και τα εθνικά δικαιώματα του λαού μας. Καλούμε επίσης όλες τις εθνικές δυνάμεις και φατρίες, ιδιαίτερα τα αδέλφια του κινήματος Φατάχ, να αναλάβουν σοβαρή και αποτελεσματική δράση προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση για τη διαχείριση αυτού του ιστορικού και κομβικού σταδίου, με τρόπο που να εξυπηρετεί την εθνική μας υπόθεση και να εκπληρώνει τις φιλοδοξίες του λαού μας να αποσπάσει τα νόμιμα δικαιώματά του, να απελευθερώσει τη γη και τους ιερούς τόπους του και να ιδρύσει το ανεξάρτητο κράτος του με πλήρη κυριαρχία και με πρωτεύουσά του την Αλ-Κουντς.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – Χαμάς

Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κίνημα Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

***

Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Al-Aqsa – Στρατιωτικό Συμβούλιο:

Ας προσκυνήσουν τον εχθρό τους… και οι σφαίρες μας ξέρουν τον δρόμο τους.

Σήμερα, αντιμετωπίζουμε μια αμειβόμενη ομάδα που έχει διαχωριστεί απ’ το μεγάλο μας κίνημα, τη Φατάχ, και τις αποφάσεις της να γράψει μια δηλητηριώδη δήλωση που δεν έχει καμία αξία στα μάτια των ανδρών των Ταξιαρχιών και των αξιότιμων μελών του Κινήματος  Φατάχ που θυσίασαν τις πολύτιμες ζωές τους για χάρη της Παλαιστίνης και του σταθερού λαού της.

Αυτή η δήλωση μαχαιρώνει πισώπλατα την αντίσταση, υιοθετεί το αφήγημα της κατοχής και νομιμοποιεί τη δολοφονία και την καταπάτηση του λαού και της τιμής μας. Αυτή η προδοτική δήλωση δεν είναι παρά ένα σιωνιστικό στιλέτο στο πλευρό της Παλαιστίνης και του σταθερού λαού της, και η ευγενής αντίστασή της που έχει δώσει τα πάντα για την υπεράσπιση της γης μας και του μονοπατιού [του Al-Aqsa] του αγαπημένου μας προφήτη.

Αυτή η δήλωση συντάχθηκε από τα τρεμάμενα χέρια των σιωνιστών για να νομιμοποιήσουν τους πράκτορες της κατοχής που προκάλεσαν τον όλεθρο στο κίνημά μας και σπατάλησαν το αίμα των μαρτύρων μας και τα βάσανα των κρατουμένων μας ως μια τελευταία απόπειρα από αυτούς να σπείρουν διχόνοια, να προστατεύσουν τις θέσεις τους και να σώσουν τις σάπιες ζωές τους από την αναπόφευκτη μοίρα τους την επομένη της λήξης του πολέμου.

Εμείς, στις Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Al-Aqsa, μπροστά σε αυτήν την προδοτική δήλωση που συντάχθηκε από μια ομάδα απατεώνων και αποδίδεται ψευδώς στο κίνημά μας και με το όνομα των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων Al-Aqsa στη Δυτική Όχθη, επιβεβαιώνουμε τα εξής:

Πρώτον: Καλούμε όλες τις ομάδες και τους πυρήνες μας που δραστηριοποιούνται στο πεδίο να κλιμακώσουν την αντιστασιακή δράση ενάντια στην κατοχή και τα κοπάδια της, για τη νίκη του παλαιστινιακού λαού μας και της αντίστασής του στην ακλόνητη Γάζα.

Δεύτερον: Επιβεβαιώνουμε την απερίφραστη απόρριψή μας κάθε κυβέρνησης που σχηματίζεται υπό αμερικανοσιωνιστικές επιταγές, που αντλεί τη νομιμότητά της από τον γεροντικό πράκτορα του αρχηγείου [της Παλαιστινιακής Αρχής] (που τυραννά τους γιους του παλαιστινιακού λαού παρά τη θέλησή τους).

Τρίτον: Το έργο της αντίστασης να απελευθερώσει τη γη και να εργαστεί για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων με κάθε μέσο είναι ένα δικαίωμα που διασφαλίζεται σε κάθε Παλαιστίνιο θρησκευτικά, εθιμικά και νομικά, και δεν υπάρχει καμία διαβούλευση σε αυτό με καμία παράταξη. Ως εκ τούτου, σας βεβαιώνουμε ότι ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε μέρος της ένδοξης επιχείρησης της 7ης Οκτωβρίου και το αίμα των ηγετών μας και οι σφαίρες των ταξιαρχιών μας στη Δυτική Όχθη είναι η καλύτερη μαρτυρία και απόδειξη.

Τέταρτον: Όσοι κατηγορούν τη γενναία αντίσταση, τους διάφορους στρατιωτικούς σχηματισμούς και τα ονόματά της στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ότι βρίσκονται πίσω από την καταστροφή που σημειώνεται στην Παλαιστίνη, θα πρέπει να αναθεωρήσουν προσεκτικά τους υπολογισμούς τους. Ας αμφισβητήσουμε, καλύτερα, αυτούς που μας έφεραν συμφωνίες ταπείνωσης, ντροπής και καταστροφής με αντάλλαγμα χρήματα και εξουσία, και που παρέδωσαν τους ηγέτες και τους άντρες μας, αφήνοντάς τους εύκολη λεία στα νύχια της κατοχής, και που κυνήγησαν τους ήρωες μας στη Δυτική Όχθη μέσω του βρώμικου συντονισμού ασφαλείας.

Τέλος: Ανακοινώνουμε την πλήρη ετοιμότητά μας να οπλίσουμε τον ηρωικό λαό μας και τους γιους του μεγάλου μας κινήματος, της Φατάχ, στη Δυτική Όχθη και όλους όσους επιθυμούν να ενταχθούν στις τάξεις των μαρτύρων και να συνταχθούν με την αντίσταση ως μια πρωταρχική απάντηση στους λάτρεις των γιων της Σιών και στους οπαδούς τους. Σας διαβεβαιώνουμε επίσης ότι έχουμε προετοιμάσει και ετοιμάσει Ταξιαρχίες και πυρήνες, που είναι γνωστές μόνο στον Θεό, στην περήφανη Δυτική Όχθη, από το Αλ-Χαλίλ στον νότο μέχρι την Τζενίν στον βορρά, για να συμμετάσχουν επικείμενα στη μάχη του Κατακλυσμού του Αλ Άκσα, Θεού θέλοντος.

Η συνωμοσία τους ενάντια στη συνείδηση ​​των πετρών είναι ασυγχώρητη.

Πράγματι, οι σφαίρες των ταξιαρχιών μας, δεν χαρίζουν ούτε συγχωρούν.

Τα αδέρφια σας και οι στρατιώτες σας,

Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Al-Aqsa – Δυτική Όχθη

16 Μαρτίου 2024

[Σημείωση: Το ενιαίο Στρατιωτικό Συμβούλιο των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Al-Aqsa ιδρύθηκε νωρίτερα φέτος στα μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου να ενώσει τις διάφορες πτέρυγες των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Al-Aqsa σε όλα τα μέρη της Παλαιστίνης.]