Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)
Κεντρική Επιτροπή

Δελτίο Τύπου

Στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης!

Γιορτάζουμε την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού από τις 2 ως και τις 8 Δεκέμβρη ως εβδομάδα δράσης Προπαγάνδας-Ζύμωσης προς υποστήριξη του απελευθερωτικού αγώνα της Παλαιστίνης, απαιτώντας άμεσο τερματισμό του πολέμου εναντίον της Γάζας από το φασιστικό Ισραήλ!

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΙ (Μαοϊκού) καλεί τα μέλη του κόμματος, τους αντάρτες του ΛΑΑΣ, τις Επαναστατικές Μαζικές Οργανώσεις, τις Επαναστατικές Λαϊκές Επιτροπές και όλους τους ευρισκόμενους στις τάξεις του Ενιαίου Μετώπου, το λαό και τους δημοκράτες να γιορτάσουν την εβδομάδα της ίδρυσης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού (ΛΑΑΣ) από τις 2 ως και τις 8 Δεκέμβρη 2023, διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο πόλεμο της μαριονέτας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του φασιστικού Ισραήλ εναντίον της Γάζας, διαμαρτυρόμενοι για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και υποστηρίζοντας τον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα που διεξάγει η Χαμάς.

Η ΚΕ του κόμματός μας διατυπώνει ευθέως την άποψή της ότι η Παλαιστίνη ανήκει στους Παλαιστίνιους και ότι η ιδέα περί δύο κρατών είναι ενάντια στα βασικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. Η ΚΕ απερίφραστα δηλώνει ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη είναι η αντίσταση στο τρομοκρατικό Ισραήλ που επιτίθεται στην Παλαιστίνη επί πάνω από 7 δεκαετίες τώρα. Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την επίθεση.

Το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο εναντίον της Γάζας από τις 7 Οκτώβρη με τη βοήθεια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Έχει προβεί σε πολλές σφαγές, με τις οποίες πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι έχουν ως τώρα πεθάνει και χιλιάδες τραυματιστεί. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας έχουν καταστεί άστεγοι. Οι περισσότεροι νεκροί είναι παιδιά και γυναίκες. Το ιατρικό προσωπικό, οι ακτιβιστές που παρέχουν βοήθεια και κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν επίσης πεθάνει από ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις. Πενήντα χιλιάδες έγκυες Παλαιστίνιες στερούνται ιατρικών υπηρεσιών. Λόγω έλλειψης νερού και των ελάχιστων αντικειμένων και εγκαταστάσεων υγιεινής, οι γυναίκες παίρνουν χάπια νορεθιστερόνης για να καθυστερήσουν την περίοδο, κάτι που επιδρά αρνητικά στον έμμηνο κύκλο τους.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ από αέρος και ξηράς εναντίον της Γάζας αυξάνονται. Το Ισραήλ προβαίνει σε εντατικούς βομβαρδισμούς νυχθημερόν στη Γάζα αδιακρίτως, εναντίον κατοικιών, νοσοκομείων, κέντρων βοήθειας, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.ο.κ.. Ο λαός της Παλαιστίνης χάνει τα πάντα από τη ζωή του. Όσοι επιβιώνουν από τους βομβαρδισμούς είναι σαν ξένοι στην ίδια τους τη γη, αγωνιζόμενοι να ζήσουν. Η Γάζα συντρίβεται, γίνεται ένα βουνό από στάχτες.

Το Ισραήλ παραβιάζει ωμά κάθε διεθνή κανόνα πολέμου και ανθρώπινο δικαίωμα. Επιδίδεται σε αμέτρητα εγκλήματα πολέμου. Ως συνήθως, τα Ηνωμένα Έθνη κινούνται «τυπικά», προς το συμφέρον των ιμπεριαλιστών. Η κατάσταση απαιτεί να θεωρηθεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος είναι ο πλέον ανένδοτος σε σχέση με τις συνομιλίες με τη Χαμάς, οι βασικοί ηγέτες του κόμματος Λικούντ, οι στρατιωτικοί αρχηγοί και άλλοι αξιωματούχοι ως εγκληματίες πολέμου και να τιμωρηθούν με τις πλέον αυστηρές ποινές. ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, που υποστηρίζουν το Ισραήλ, πρέπει επίσης να παραπεμφθούν στο διεθνές δικαστήριο.

Η ΚΕ απευθύνει έκκληση στους λαούς του κόσμου να προπαγανδίσουν πλατιά ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια οργάνωση που εργάζεται για την απελευθέρωση του λαού της Παλαιστίνης. Καλεί στην υποστήριξη όλων των ειδών των αντιστασιακών αγώνων της Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της δίκαιης αντίστασης της Χαμάς.

Ο λαός της Ινδίας αντιμετωπίζει τα χειρότερα με την εξουσία του ευρισκόμενου υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι Ινδικού Λαϊκού Κόμματος (BJP), το οποίο μοιάζει με το κόμμα Λικούντ. Η λογοκρισία στη δήλωση του κόμματός μας που εκθείαζε το παλαιστινιακό απελευθερωτικό κίνημα (σ.σ. βλ. ανάρτηση στις) και την επίθεση της Χαμάς αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα σε αυτό το πλαίσιο. Το BJP και οι ινδουιστικές σοβινιστικές οργανώσεις προωθούν τον εθνικιστικό σοβινισμό και επιδίδονται σε διχαστικές πολιτικές στις τάξεις της νεολαίας.

Σε μια τέτοια κατάσταση, η ΚΕ καλεί τους δημοκράτες, τις προοδευτικές δυνάμεις, τους ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων και τις οργανώσεις τους, τους φοιτητές, γενικά τη νεολαία, τους εργάτες, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς και όλες τις αριστερές δυνάμεις, μαζί με το λαό της Ινδίας, να βρεθούν μαζί με τους λαούς του κόσμου που στάθηκαν στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης ενάντια στον πόλεμο, να ακυρώσουν την απαγόρευση της κεντρικής κυβέρνησης και να διεξάγουν φιλοπαλαιστινιακές, αντιπολεμικές διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις. Πρέπει να απαιτήσουμε η ινδική κυβέρνηση άμεσα να πιέσει το Ισραήλ για να διακόψει τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.

Η ΚΕ απευθύνει έκκληση να υψώσουμε τη φωνή μας ώστε να διαλυθεί το ισραηλινό κράτος που δημιουργήθηκε στο έδαφος της Παλαιστίνης από τους αμερικανούς και βρετανούς ιμπεριαλιστές για τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά τους συμφέροντα στην Μέση Ανατολή και να δημιουργηθεί ένα κοσμικό, δημοκρατικό, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος, όπου μουσουλμάνοι, εβραίοι και χριστιανοί θα ζουν μαζί.

Abhay

Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού)

13 Νοεμβρίου 2023

Μετάφραση παρα ποδα