Με τις απειλές για χερσαία επέμβαση στη Ράφα και τους αλλεπάλληλους σφοδρούς βομβαρδισμούς, με την κατάσταση λιμοκτονίας που έχουν επιβάλλει οι σιωνιστές στη Λωρίδα της Γάζας, με την καταστροφή σχεδόν 70% των κτιρίων και υποδομών της περιοχής, κάθε νέο έγκλημα προστίθεται στη μακριά λίστα εγκλημάτων πολέμου των σιωναζιστών.

Μεταφράσαμε και αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του εκπρόσωπου τύπου του υπουργείου Υγείας της Γάζας σχετικά με μια ακόμα επίθεση των σιωναζιστών στα νοσοκομεία της Γάζας όπου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, λόγω των ελλείψεων ιατροφαρμακευτικού υλικού καθώς και της γενικότερης κατάστασης, χιλιάδες ασθενείς αλλά και χιλιάδες εκτοπισμένοι που βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δρ Ashraf AlQidra:

Καταστροφική και άκρως ανησυχητική η κατάσταση στο ιατρικό συγκρότημα Nasser, με κατάσταση πανικού να κυριαρχεί στους παρευρισκόμενους.

Η «ισραηλινή» κατοχή ζητά από τη διοίκηση του Ιατρικού Συγκροτήματος Nasser να απομακρύνει τους υπόλοιπους εκτοπισμένους.

Περισσότεροι από 1.500 εκτοπισμένοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο ιατρικό συγκρότημα Nasser.

190 από το προσωπικό του Nasser Medical Complex και 299 μέλη της οικογένειάς τους εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα.

Στα τμήματα του Ιατρικού Συγκροτήματος Νάσερ εξακολουθούν να βρίσκονται 273 ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν και 327 συνοδοί.

Μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται στο Nasser Medical Complex είναι 18 στην εντατική, 3 παιδιά στο νηπιαγωγείο και 35 ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Τα λύματα πλημμυρίζουν το τμήμα επειγόντων περιστατικών, και υπάρχει ανάγκη συντονισμού της συντήρησης του αποχετευτικού δικτύου.

Η συσσώρευση ιατρικών και μη απορριμμάτων στα τμήματα και τις αυλές των νοσοκομείων προμηνύει υγειονομική καταστροφή.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη διακοπή λειτουργίας των ηλεκτρικών γεννητριών εντός το πολύ 72 ωρών στο ιατρικό συγκρότημα Nasser

Η προμήθεια τροφίμων για το προσωπικό, τους ασθενείς και τους εκτοπισμένους στο Nasser Medical Complex έχει εξαντληθεί.

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών για την εντατική θεραπεία, τα χειρουργεία, τα επείγοντα περιστατικά και τον παιδικό σταθμό.

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη πόσιμου νερού, νερού προσωπικής υγιεινής και νερού αιμοκάθαρσης λόγω της στόχευσης και δυσλειτουργίας των δεξαμενών νερού και αδυναμίας επισκευής τους.

Απαιτούμε από όλα τα διεθνή ιδρύματα να δράσουν άμεσα για να προστατεύσουν το ιατρικό συγκρότημα Nasser και όσους βρίσκονται μέσα σε αυτό και να παρέχουν τρόφιμα, βρεφικό γάλα, φάρμακα και καύσιμα.

14/02/2024